Азу з індички

258bacef47decc6a78c4ea89c554c2e6 Азу з індички

Класичне азу являє собою татарське м’ясне рагу з молодої конини, баранини або свинини, стушенных з морквою, солоними огірками, картоплею і томатами. Зазвичай його готують в гострому і жирному соусі. Подають до столу зі свіжими коржами або прісним білим хлібом, кисломолочними напоями.

Відмінність азу від рагу полягає в тому, що кожен компонент східного блюда спочатку окремо обсмажують, змішують з іншими продуктами і тільки після цього гасять під кришкою. Для зручності його готують на двох толстодонных сковорідках. В одній смажать і пасерують, в іншій змішують підготовлені інгредієнти.

У середній смузі азу теж популярно, тільки роблять страву з більш звичних, місцевих видів м’яса – телятини і яловичини, свинини, індички і курятини. Технологія аналогічна споконвічного рецептом, але в порівнянні з «першоджерелом», страва виходить менш гострим і насиченим спеціями.

Азу з індички – це легка і корисна страва з птиці, філе якою славиться своєю низьку алергенність і швидко засвоюваним білком. На відміну від азу з темним м’ясом, рагу з індичкою не кладуть багато солоних огірків або інших солінь.

Як зробити ніжне азу з індички, розказано в наступних рецептах.

Гостре азу з індички

М’ясне частування для любителів гострої кухні і екстремальних страв.

Список інгредієнтів:

  • * Філе індички – 500 р.
  • * Солоний огірок – 100-150 р.
  • * Картопля – 200 р.
  • * Цибуля – 100 р.
  • * Натуральна томатна паста без солі – 1 ст. л.
  • * Часник – 2 зубки.
  • * Лавровий Лист.
  • * Червоний перець або стручок в’яленого чилі.
  • * Бульйон – 1-2 ст.
  • * Горошок чорний (перець).
  • * Зелень будь-яка.
  • * Масло рослинне.
  • * Сіль.

Спосіб приготування:

  • 1. Філе нарізати довгою соломкою і просушити паперовим рушником. Обсмажити на добре прогрітому олії до золотистого кольору. Після готовність знизити жар, залити склянкою бульйону або води.
  • 2. Одночасно з жаркою філе, на іншій сковороді обсмажити до прозорості цибулю, змішати з парою ложок бульйону і однією ложкою томатної пасти. Перелити засмажку до м’яса.
  • 3. Підлити у вільну посуд масла і обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
  • 4. Щоб швидко з’явилася хрустка скоринка, потрібно промити картопляну нарізку під проточною водою і ретельно просушити. Так змиється зайвий крохмаль і волога. Масло для смаження має бути добре прогрітим.
  • 5. Готову картоплю перекласти в сковороду на малому вогні, де знаходяться шматочки індички в томатній пасті з цибулею.
  • 6. В порожню сковороду слова плеснути олії і викласти натерті огірки і тонко нашатковану цибулю. Обсмажити суміш і трохи випарити розсіл.
  • 7. Також перекласти до азу. Долити склянку бульйону і тушкувати хвилин п’ять. Потім всипати зелень, розчавити трохи часнику, покласти шматочки в’яленого чилі або всипати червоного перцю.
  • 8. Після додавання спецій готувати ще п’ять хвилин. Вимкнути плиту і дати страві охолонути під кришкою.
  • Дивіться також:  Жульєн з грибами і сиром

    Азу з індички з морквою і томатами

    Ніжне блюдо з дієтичного м’яса і низькокалорійних овочів з мінімумом спецій і жиру.

    Список інгредієнтів:

    • * Індичка – 500 р.
    • * Щільні помідори – 200 р.
    • * Морква – 150 р.
    • * Цибуля – 100 р.
    • * Бульйон – 1-2 ст.
    • * Сіль.
    • * Червоний і чорний перець.
    • * Барбарис або журавлина сушена – за бажанням.
    • * Каррі, куркума або хмелі-сунелі – за бажанням.
    • * Масло вершкове або рослинне – 100 г або 50 мл

    Спосіб приготування:

  • 1. М’ясо нарізати довгою соломкою, промити і просушити. Обсмажити у вершковому маслі до напівготовності. Додати кубики цибулі, перемішати і залишити під кришкою.
  • 2. Як тільки цибуля набуде прозорість, додати обсмажену моркву, залити бульйоном і тушкувати під кришкою.
  • 3. У стиглих томатів тонка шкірка і вона легко згортається в неїстівні джгутики. Щоб цього не сталося, плоди бажано бланшувати.
  • 4. Помідори наколюють, заливають окропом на 2-3 хвилини, після чого влаштовують термічний шок, відразу кидаючи в холодну воду.
  • 5. Від перепаду температур шкірка відшарується, і помідори можна буде легко очистити. Готові плоди нарізати кубиками, припустити в маслі і перекласти в сковороду з азу.
  • 6. Додати за смаком сушених ягід, зелені, солі і спецій. За смаком доповісти кілька шматочків вершкового масла. Після введення зелені та спецій тушкувати ще 3-5 хвилин. Охолодити до прийнятної температури, не знімаючи кришки з посуду. Так змішаються всі аромати, і з соусу не випарується волога.
  • Азу з індички з грибами

    Зазвичай азу готують тільки з одним білковим компонентом – темним або світлим м’ясом. Цей рецепт цікавий гармонійним поєднанням глив з їх м’якою текстурою і ніжного індичого філе з аналогічними властивостями.

    Дивіться також:  Паста з морепродуктами

    Гриби бажано брати молоді і використовувати цілком, не нарізаючи. При термічній обробці гливи сильно втрачають у обсязі, тому їх потрібно брати трохи більше, інакше вони не будуть відчуватися в страві.

    Список інгредієнтів:

    • * Картопля – 200 р.
    • * Індичка (філе) – 400 р.
    • * Гливи молоді – 300 р.
    • * Щільні помідори – 2 шт.
    • * Паста томатна – 1 ст. л.
    • * Маслини – 10 шт.
    • * Цибуля – 1 шт.
    • * Сіль.
    • * Бульйон – 1-2 ст.
    • * Перець гострий.
    • * Огірок солоний – 150 р.
    • * Будь-яка приправа з куркумою (для птиці).
    • * Перець чорний.
    • * Масло рослинне.
    • * Часник – 1 шт.
    • * Зелень за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • 1. Аналогічно попереднім рецептами, нарізати індиче філе і просушити його рушниками. Обсмажити до рівномірного золотистого кольору. Щоб скоринка швидко утворилася і не було пригорання, важливо добре прогріти рослинне масло. Воно повинно кипіти.
  • 2. Печериці обсмажити з півкільцями цибулі і додати до м’яса. Залити бульйоном і поставити на малий вогонь.
  • 3. Приготувати крупно нарізану картоплю, промити від крохмалю, обсмажити до готовності і скласти в сковороду до азу. Влити томатної пасти, покласти всі спеції і сіль.
  • 4. Пасерувати в олії нарізані колечками маслини і солоні огірки. Додати до основної страви.
  • 5. Бланшувати і припустити помідори як зазначено в пунктах 3-5 рецепту «Азу з індички з морквою і помідорами».
  • 6. Долити бульйону до потрібного обсягу, досолити, накрити кришкою і тушкувати ще 3-5 хвилин.
  • 7. Остудити в закритому вигляді.