Бананове печиво

6d9e6d0e6fa607b39aeefaf568e412f3 Бананове печиво

Свіжий і стиглий банан – джерело життєво необхідного калію, магнію і кальцію. Крім мікроелементів у ньому представлений цілий спектр вітамінів і мікроелементів. Якщо додати до цього високі поживні якості за рахунок великого вмісту глюкози і фруктози, а також незвичайний медовий аромат свіжого фрукта, то банан можна сміливо назвати одним з найбільш корисних продуктів харчування.

Бананове печиво – це смачна випічка, в якій поєдналися користь злаків і свіжих фруктів. Це може бути звичайне фігурне печиво, різні мініатюрні рогалики, трикутнички і конверти, пісочні язички і колобки. Форми і види бананового печива дуже різноманітні.

Зазвичай в його склад входить пшеничне борошно з розпушувачем, багато вершкового або рослинного масла, цукор і сіль. У деяких рецептах в тісто додають кисломолочні продукти або жирне молоко, мед. В якості смакових добавок використовують корицю, ванілін, гвоздику і кардамон, будь-які доступні горіхи і сухофрукти, свіжі ягоди і фрукти.

Фігурне бананове печиво

Знайомі з дитинства зірочки, півмісяці, кружечки, ялинки і різні забавні тваринки. Якщо під рукою немає різьблених форм, то можна скористатися чашкою або склянкою потрібного діаметру.

Список інгредієнтів:

  • Стиглі банани – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Цукор білий для тіста – 100 р.
  • Борошно пшеничне – 300-400 р.
  • Розпушувач з розрахунку на 1 кг тіста.
  • Цукор коричневий для декорації – 100-150 р.
  • Масло рослинне для дека.
  • Лимонний сік – 1 ст. л. або
  • Лимонна кислота – щіпка.

Спосіб приготування:

  • Потовкти або пюрировать банани блендером. Додати до пюре лимонний сік або кислоту, щоб надати його потемніння.
  • До банану додати цукор і м’яке масло. Поставити суміш на водяну баню і, постійно помішуючи, прогріти пюре до 80 градусів.
  • Масло і цукор повністю розчинятися, а маса побіліє.
  • Бананову основу остудити, потім просіяти до неї борошно з розпушувачем.
  • Вимісити туге і пластичне тісто, не прилипающее до стекам каструлі. Воно повинно розкачуватись без борошна.
  • Розподілити тісто в пласт близько підлозі сантиметра завтовшки. За допомогою формочок зробити фігурні печива і викласти їх на змащений тонким шаром масла деко.
  • Духова шафа добре прогріти і спекти печиво при температурі 180 або 190 градусів протягом 15-20 хвилин.
  • Готове печиво не складати в гірку до тих пір, поки вона не охолоне.
  • Дивіться також:  Яблучний пудинг

    Бананове печиво з пластівцями

    Велике м’яке печиво із суміші злакових пластівців з шматочками в’яленого банана.

    Список інгредієнтів:

    • Банани в’ялені – 200 р.
    • Суміш вівсяних, кукурудзяних і пшенных пластівців – 300 р.
    • Борошно пшеничне – за необхідності.
    • Цукор – 100 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Розпушувач з розрахунку на 1 кг тіста.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • В’ялені банани нарізати дрібними кубиками.
  • Змішати разом банани, суміш пластівців, яйце, м’яке вершкове масло, трохи борошна, розпушувач і цукор.
  • Вимісити щільне крупно зернисте тісто. Скачати з нього кульки розміром з яйце і викласти їх на вистелений пергаментом деко, злегка притиснувши.
  • Добре прогріти духовку і випікаємо пишне м’яке печиво.
  • Дати йому охолонути на деку.
  • Бананові «вареники»

    Печиво можна зліпити вручну або скористатися формувальної машинкою для вареників і пельменів.

    Список інгредієнтів:

    • Банани свіжі – 2 шт.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Лимонний сік – 1 ст. л.
    • Лимонна цедра – 0,5 ч. л.
    • Шоколад у плитці – 50 р.
    • Кокосова стружка – 50 р.
    • Ванілін в цукрі – 1 уп.
    • Цукор – 100 р.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Борошно пшеничне – 300-400 р.
    • Розпушувач з розрахунку на 1 кг тіста.
    • Сметана жирна – 1-2 ст. л.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • М’яке вершкове масло з’єднати з просіяним борошном і розпушувачем. Додати цукор, яйце, ароматизатор, сметану і лимонну цедру. Вимісити туге і пластичне тісто, не прилипающее до стінок миски.
  • Вкрити ком плівкою і дати йому підійти близько півгодини.
  • У глибокій мисці розім’яти банани і відразу змішати з лимонним соком. Додати за смаком цукру, тертого шоколаду і кокосової стружки, ванільного ароматизатора. Повинна вийти густа маса.
  • Готове тісто розкачати в пласт близько 0,5 см. товщиною, вирізати з нього невеликі гуртки.
  • У середину кожного кружка покласти пів чайної ложки начинки. Гурток помістити в розкриту машинку і стиснути ручки.
  • Отриманий «вареник» з красивими фігурними краями наколоти зверху два-три рази зубочисткою і викласти на прогрітий і змащений маслом деко.
  • Розжарити духова шафа і спекти печиво при температурі 190-200 градусів протягом 10-15 хвилин.
  • Дати повністю охолонути і тільки після цього скласти в загальну посуд.