Бананове суфле

2ac72118ed79c517d7a34eb6a7642910 Бананове суфле

Суфле – ніжне блюдо, родом з Франції. Його основу складають розтерті яєчні жовтки і білкова піна, змішані з різними інгредієнтами, розтертими до пюреобразного стану.

Суфле можна зробити з риби, м’яса, овочів і круп, фруктів, ягід і горіхів. У даній статті мова піде про солодкому і живильному десерт з банана. Його готують із стиглих плодів, що мають дуже м’яку консистенцію і приємний медовий аромат.

М’якоть бананів швидко темніє при контакті з повітрям, тому до списку продуктів зазвичай додають який-небудь підкислювач (кефір, сметану, лимонний сік, кислоту тощо), щоб суфле не вийшло сірим. Крім бананів і яєць, рецепт включають борошно, ароматизатори, молоко і вершки, сир, сухофрукти і горіхи, масло, десертний алкоголь.

Всі тонкощі приготування пишного і ніжного бананового суфле детально викладені у наведених нижче рецептах.

Натуральне бананове суфле

Фруктове суфле, зроблене за традиційним рецептом.

Список інгредієнтів:

  • Стиглі банани – 3 шт.
  • Білки – 3 шт.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Лимонний сік – 20 мл
  • Сіль.
  • Мигдальні пелюстки за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Пюрировать блендером м’якоть бананів, додавши 1-2 ст. л. лимонного соку.
  • Крижані білки збити в пишну щільну масу, всипати дрібку солі (лимонної кислоти) або трохи соку лимона, цукрової пудри.
  • Білки розділити на дві нерівні частини. Приблизно дві третини перекласти в бананове пюре і змішати, вливши жовтки.
  • Духовку і форми для випічки прогріти. Кексницы змастити маслом, до половини заповнити банановою масою. Зверху розподілити по столовій ложці збитих білків.
  • Випікати при 200 градусах протягом 25 хвилин. В останні хвилини присипати мигдалевими пелюстками.
  • Після охолодження віддекорувати цукровою пудрою або солодким порошком какао.
  • Подавати до столу в гарячому або охолодженому вигляді по смаку.
  • Дивіться також:  Вафельний торт зі згущеним молоком

    Бананово-горіхове суфле

    Більш ситна і щільне, порівняно з першим рецептом. Для нього підійдуть і злегка нестиглі банани.

    Список інгредієнтів:

    • Банани – 4 шт.
    • Борошно пшеничне – 70 р.
    • Горіхи – 100-150 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Кислота лимонна – щіпка.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Вершки – 200 мл
    • Цукор – 100 р.
    • Ароматизатор – 1 пакетик.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Жовтки розтерти в кашку разом з частиною цукру, половиною вершків і борошном.
  • Вершки змішати з цукром і ароматизатором, закип’ятити на повільному вогні і відразу зняти.
  • У цій суміші заварити жовткову суміш, ретельно все розмішати. Повернути на плиту і варити близько 5 хвилин до загустіння.
  • Очистити і пюрировать банани з вершковим маслом. Щоб м’якоть не потемніла, всипати дрібку лимонної кислоти.
  • Сильно охолодити і збити білки. Горіхи подрібнити в кавомолці.
  • Пюре з’єднати з заварний сумішшю. Дочекатися охолодження до кімнатної температури і частинами ввести пишні білки і горіхову крихту.
  • Прогріти духовку і форми. Змастити їх маслом і до половини обсягу викласти заготівлю суфле.
  • Запекти при 190-200 градусах протягом 25 хвилин.
  • Подавати в теплому або охолодженому вигляді по смаку.
  • Бананове суфле з сиром, родзинками

    Дуже смачне суфле із стиглих бананів, м’якого сиру і великих ягід жовтого родзинок.

    Список інгредієнтів:

    • Банани – 3 шт.
    • Сир м’який – 200 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Родзинки жовтий – 50 р.
    • Цукор – 70 р.
    • Манна крупа – 70 р.
    • Панірувальні сухарі білі – 50 р.
    • Сіль – щіпка.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Ароматизатор – пакетик.

    Спосіб приготування:

  • Пюрировать банани і змішати їх з м’яким сиром і манною крупою. Залишити так на 20-30 хвилин, щоб крупа ввібрала вологи і набухла.
  • Курячі яйця збити в піну з ароматизатором і цукром. Розпарити родзинки і перебрати.
  • Змішати разом бананову основу, родзинки, яєчну масу. Всипати 2-3 ст. л. сухарів.
  • Прогріти духовку і форми. Змастити посуд для випічки вершковим маслом і обсипати сухарями.
  • До половини обсягу заповнити тестом для суфле і спекти при 200 градусах протягом 20-30 хвилин.
  • Діставати з форми після повного остигання.