Банановий десерт

%name Банановий десерт

Стиглі банани – це смачна і здорова їжа, яка забезпечує організм цінними поживними речовинами. М’якоть банана вкрай рідко викликає алергію, тому широко використовується в дитячому і дієтичному меню. Кондитери цінують тропічний екзот за його приємний медовий аромат, приємну солодкість і ніжну консистенцію.

З бананами готують багато десертів – бісквітні торти і тістечка листкові частування в креманках, муси і желе, густі креми та коктейлі, суфле і морозиво. Зазвичай для страв беруть свіжі або в’ялені банани, іноді їх попередньо запікають, смажать або тушкують. Десерти можуть збиратися з вже готових компонентів або піддаватися термічній обробці.

Які десерти можна приготувати з зелених і стиглих бананів, докладно розказано трохи нижче.

Смажені банани з шоколадним соусом

Апетитний десерт для ситного сніданку. Добре поєднується з млинцями і бісквітними виробами. Для страви потрібні нестиглі фрукти зі світло-зеленою шкіркою і щільною м’якоттю.

Список інгредієнтів:

  • Банани – 1-2 шт. на порцію.
  • Апельсин або лимон – 1 шт.
  • Мед рідкий – 1 ст. л.
  • Кунжут не обсмажений (кедровий горіх) – 50 р.
  • Шоколад молочний – 100 р.
  • Масло вершкове – 100 г.

Спосіб приготування:

  • Очищений банан розрізати вздовж на рівні половини. Покласти у добре розігріте масло. Нашвидку обсмажити з двох сторін, підкислити лимонним соком і підсолодити медом.
  • Щоб приготувати шоколадний соус потрібно розпустити плитку на водяній бані з включенням шматочків м’якого масла.
  • Зняти шматочки банана на тарілку, полити розтопленим шоколадом і присипати не обсмаженим кунжутом або кедровим горіхом.
  • Бананове морозиво з печивом

    Ніжний десерт з вершкового пломбіру, стиглих бананів, печива і ароматною кокосової стружки.

    Список інгредієнтів:

    • Пломбір – 200 р.
    • Бісквітне печиво – 30-40 р.
    • Банан – 1 шт.
    • Апельсиновий, лимонний або яблучний сік – 20 мл
    • Кокосова стружка – 1-2 ст. л.
    Дивіться також:  Віденське печиво

    Спосіб приготування:

  • Печиво розмолоти в крихту. Дати підтанути пломбіру.
  • В м’яке морозиво покласти бананове пюре, змішане з кислим фруктовим соком (яблуко, лимон, апельсин). Перемішати, всипати кокосову стружку і бісквітну крихту.
  • Збити віночком до пишного стану. Розкласти по порціями і заморозити.
  • При подачі за смаком присипати тертим шоколадом.
  • Млинці з бананами і кислими яблуками

    Апетитні рум’яні млинці з кисло-солодкою начинкою з бананів і яблук.

    Список інгредієнтів:

    Млинці

    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Молоко або сироватка — 700 мл
    • Цукор – 100 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Олія для смаження.
    • Борошно – 250-350 р.

    Начинка:

    • Стиглі банани, але щільні – 1-2 шт.
    • Яблука кислі – 1-2 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Мед або цукор – 1-2 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • З’єднати молоко, яйця, масло і цукор. По частинах додати борошно і збити рідке глянсове тісто. Воно має вільно литися з ковша.
  • Спекти 10-12 блідих і тонких як аркуш паперу млинчиків. Подрумянивать їх не потрібно, так як вони будуть обсмажуватися повторно.
  • На окремій сковороді розтопити шматочки масла. Пасерувати в ньому дрібні кубики кислих яблук (без шкірки) і м’якоть банана. В кінці облити начинку медом або змішати з цукром.
  • На край тонкого млинчика покласти ложку начинки, загорнути край і боки «листа», потім обернути навколо себе, щоб вийшов акуратний «конверт».
  • Обсмажити в маслі, спочатку поклавши краєм вниз.
  • Подавати млинці зі сметаною, варенням, сиропом або іншим соусом до смаку.
  • Кисломолочний коктейль для сніданку

    Поєднання стиглого банана і свіжого кефіру створює приємну гаму смаку з ледь відчутною кислинкою. З двох основних компонентів додають свіжі фрукти, ягідні соки, пластівці, горіхи та інші інгредієнти. Нижче представлено три варіанти коктейлю з кефіром і бананом.

    Дивіться також:  Торт Тіраміссу

    Список інгредієнтів:

    1 варіант:

    • Кефір добовий – 500 мл
    • Банан – 1-2 шт.
    • Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
    • Пластівці рисові – 1 ст. л.
    • Чорнослив – 5-10 шт.
    • Мед або цукор – за смаком.

    2 варіант:

    • Кефір добовий – 500 мл
    • Ківі — 2 шт.
    • Мед або цукор – за смаком.
    • Банан – 2 шт.

    3 варіант:

    • Кефір добовий – 500 мл
    • Чорниця – 100 р.
    • Мед або цукор – за смаком.
    • Банан – 2 шт.

    Спосіб приготування:

  • Суміш пластівців не потребують термічної обробки залити теплою кип’яченою водою (70 мл). для розбухання.
  • Розмочити і чорнослив промити, злегка проварити до м’якості. Подрібнити блендером в однорідну кашку.
  • Додати у кефір шматки бананів, черносливовое пюре, розмочені пластівці, мед або цукор.
  • Збити міксером до отримання однорідного коктейля.
  • В інших двох варіантах просто з’єднати компоненти майбутнього напою в чаші блендера і збити її вміст в імпульсному режимі.
  • Бананове парфе з сиром в карамельному соусі

    Простий десерт зі звичайних продуктів, але з оригінальною подачею.

    Список інгредієнтів:

    Парфе:

    • Банани – 300 р.
    • Сметана – від 20 % — 150 р.
    • Сир протертий – 300 р.
    • Ванільний ароматизатор.
    • Лікер за бажанням – 20 мл
    • Кориця – 0,5 ч. л.
    • Цукор або пудра – 100 р.
    • Подрібнений лід – 50 р.

    Карамельний соус:

    • Вершки – 250 мл
    • Борошно – 2 ч. л.
    • Варена згущене молоко – 100 р.
    • Ароматизатор – за смаком.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Листя м’яти і шоколадні спіралі для прикраси.

    Спосіб приготування:

  • Розтерти сир і з’єднати його з довільно подрібненими бананами, жирною сметаною, ароматизаторами, льодом і жирної сметаною. Збити все в пишну масу і розкласти її по невеликих формочках. Заморозити.
  • Карамельний соус готується перед подачею.
  • Для цього в невеликій кількості вершків (молока) розвести пшеничне борошно. Підігріти і варити до загустіння. Додати масло, розтопити і розбавити вершками до одержання густої і легко ллється вершковою основи.
  • Зняти з вогню. Охолодити. Додати варене згущене молоко і розмішати вінчиками до однорідності. В результаті повинен вийти насичений карамельний соус.
  • Порціонну форму з застиглим парфе занурити в гарячу воду. Перевернути на тарілку.
  • Полити зверху карамельним соусом. Прикрасити ароматною м’ятою і витонченими шоколадними спіралями.