Банановий крем

4c90da2644e50d257c184efaba6d3333 Банановий крем

Тропічні фрукти перестали бути екзотикою на російських столах, а банани давно вже стали продуктом масового споживання. Довгасті плоди люблять за їх ситність і поживність, прекрасний солодкий смак і медовий аромат. М’якоть банана не дуже соковита, повітряна, при подрібненні вона має м’яку кремову консистенцію. Популярні фрукти корисні завдяки широкому спектру вітамінів і мікроелементів, що містяться в них.

З бананів готують багато страв: печуть пироги і пиріжки з начинками, змішують коктейлі та смузі, роблять фруктові та овочеві салати, листкові десерти та порційні тістечка. Крем з бананів виходить густим і поживним, з ніжним медовим ароматом і неймовірно м’якою, іноді желеподібної консистенції.

Банановим кремом начиняють пісочні і листкові кошики, заварні тістечка, вафельні трубочки. Зазвичай для десерту використовують свіжі плоди, але також за основу страви можуть взяти бананове пюре, в’ялені сухофрукти або конфітюр. Доповнюють банани молочними продуктами, горіхами, шоколадом, мармеладом, свіжими і сушеними фруктами, рисової і пшеничної борошном, медом та ін.

Головна складність приготування бананового крему полягає в тому, що його м’якоть швидко темніє на відкритому повітрі, тому майбутній крем може придбати сіруватий відтінок. Щоб цього не сталося, подрібнені банани змішують з кислими фруктовими соками (яблучним, апельсиновим, гранатовим, лимонним). Іноді м’якоть відразу змішують з вершковим маслом і проварюють.

Як приготувати банановий крем, розказано в наведених далі рецептах.

Банановий крем на сметані

Простий крем з підручних продуктів. Якщо готувати його з свіжої жирної сметани, то маса вийде середньої густоти. Щоб отримати крем з більш щільною консистенцією, сметану потрібно заздалегідь відцідити від сироватки.

Для цього склянку (400 р.) сметани вищої жирності (діапазон від 20 до 30 %) викласти в багатошаровий марлевий відріз, щільно перев’язати, роблячи «бомбочку», і підвісити над мискою. Залишити на ніч. Отриману сирну масу використовувати за призначенням.

Дивіться також:  Десерт зі сметани та желатину

Список інгредієнтів:

  • Банани – 300 р.
  • Сметана – 400 р.
  • Цукрова пудра – 100 р.
  • Цукрова пудра желирующая – 50 р.
  • Ароматизатор до смаку (кориця, ваніль, цедра).
  • Лимонний сік – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Банани розім’яти виделкою і залити лимонним соком, засипати желирующей цукровою пудрою і звичайної.
  • Викласти в посуд до фруктів всю сметану і збити міксером.
  • Охолодити півгодини. Перед вживанням знову збити.
  • Готовим кремом можна начинити пісочні кошики, прошарувати бісквітні коржі і десерти з пряників і печива.
  • Банановий крем із згущеним молоком

    Десерт готують у двох основних варіантах – з «сирого» згущеного молока і вареного. У першому випадку до згущеному молоці додається трохи сухого молока, щоб забезпечити нужною густину продукту.

    Список інгредієнтів:

    Варіант № 1:

    • Банани – 300 р.
    • Варена згущене молоко – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.

    Варіант № 2

    • Згущене молоко без добавок – 200 р.
    • Банани – 300 р.
    • Сухе молоко – 4 ст. л.
    • Масло вершкове – 100 г.

    Спосіб приготування:

  • Очищені фрукти і вершкове масло скласти в чашу блендера. Підбити віночком до утворення пухкої і повітряної маси, поступово додаючи варену згущенку.
  • У другому випадку збити банани з вершковим маслом і сухим молоком. Потім по частинах долити згущене молоко.
  • Щоб отримати приємний присмак, можна використовувати консерви з додаванням ароматизатором (Молоко з ароматом коньяку, крем-брюле, капучино і т. д.).
  • Готовим кремом наповнити заварні трубочки, прошарувати вафельні торти, бісквітні тістечка та порційні десерти з бісквіта і фруктів.
  • Фруктовий крем з горіхами і бананами

    Незвичайний крем зі свіжої полуниці, волоських горіхів та бананів. Їм рідко начиняють тістечка, зате часто використовують у приготуванні молочних десертів і кондитерських виробів без випічки.

    Дивіться також:  Млинцеві торти

    Список інгредієнтів:

    • Банани – 200 р.
    • Полуниця -200 р.
    • Вершки вищої жирності – 300 мл
    • Молоко сухе – 50 р.
    • Горіхи волоські – 50 р.
    • Апельсиновий сік – 30 мл
    • Цукор – 50-100 р.
    • Ароматизатор за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Банани пюрировать блендером. Влити апельсиновий сік і всипати цукор з сухим молоком. Підлити трохи води або вершків, якщо потрібно.
  • Проварити п’ять хвилин на повільному вогні. Повністю охолодити.
  • Пакет натуральних або рослинних вершків заздалегідь помістити в холодильник.
  • Крижані вершки збити до отримання стійкої повітряної маси.
  • Горіхи прожарити, просіяти і роздрібнити.
  • Пюрировать полуницю, змішати її з вершковим кремом, подрібненими горіхами і банановим пюре.
  • Крем охолодити. Збити знову перед використанням.
  • Сирний крем з бананами

    Легкий дієтичний крем, який можна вживати в якості самостійного блюда.

    Список інгредієнтів:

    • Кефір – 150 мл
    • Сир середньої жирності – 200 р.
    • Банани – 200 р.
    • Цукрова пудра або пісок – 50 -100 р.
    • Лимонна цедра.
    • Сік лимона – 1 ст. л.
    • Шоколадна стружка для прикраси.
    • Пелюстки мигдалю – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Скласти всі інгредієнти в чашу блендера, залити лимонним соком і збити до утворення однорідної маси.
  • Підготовлений крем охолодити, відправити в кондитерський мішок і по спіралі відсадити в широкі креманки.
  • Присипати десерт шоколадною стружкою, мигдалевими пелюстками.
  • Шоколадний крем з бананами

    Розкішний заварний крем з бананів і гіркого шоколаду. Відмінно підходить для прошарку бісквітних тортів і тістечок, начинки віденських вафель і млинців.

    Список інгредієнтів:

    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Стиглі банани – 200 р.
    • Цукор в піску – 50 р.
    • Вершкове масло – 20 р.
    • Гіркий шоколад – 50 р.
    • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
    • Вершки, жирне молоко – 150 мл
    • Ароматизатор за смаком.
    • Лікер за смаком (20 мл).
    • Лимонний сік – 10 мл
    Дивіться також:  Печиво з шоколадною крихтою

    Спосіб приготування:

  • Міксером змішати цукор, яйце і м’яке масло, поступово додаючи борошно пшеничне.
  • У півтора склянки молока потрібно покласти невеликий шматочок вершкового масла розтопити, постійно помішуючи.
  • Коли молоко прогріється і почне підніматися піна, перекласти в нього приготовану борошняну основу для крему.
  • Відразу ж перемішати заглибним блендером або міксером, щоб запобігти утворенню жорстких грудок.
  • Після загустіння суміші, зняти посуд з плити. Остудити до ледь теплого стану.
  • Банани пюрировать блендером, додавши трохи лимонного соку для збереження кольору.
  • Змішати міксером заварний крем і бананове пюре.
  • Охолодити в холодильнику, перед використанням ще раз збити.