Білковий омлет

02e339a8ac9e03101288d6c16e352437 Білковий омлет

Пишний блін золотистого омлету давно став звичною їжею на сніданок для більшості росіян. Це швидко, неймовірно легко і дешево. Лише небагато з нас знають, то є й інша, більш цікава різновид такого простого на перший погляд страви.

Класичний омлет готується з цілих яєць, з жовтками і білками. Таку страву може виглядати як тремтливе желе, повноцінна піца або неймовірно пишна запіканка з овочами. Білковий ж омлет виходить набагато вишуканіше. Для нього з різними смаковими компонентами збиваються тільки курячі білки, які потім смажаться або запікаються.

У підсумку виходить дуже ніжне і повітряне блюдо з мінімумом калорій, так як в курячих яйцях самої жирної і поживною частиною є жовтки, а білки – це всього лише чистий протеїн. До основних компонентів додають будь-які овочі, гриби, свіже або копчене м’ясо, фарш, зелень, відварні макарони і навіть рис.

Надзвичайну легкість і ніжність омлету надає ретельне збивання білків в стійку піну. Однак іноді з-за великої кількості в рецепті інших інгредієнтів, кулінари страхуються і додають в заміс харчову соду і пару ложок сметани або кефіру.

Білковий омлет «Простіше простого»

Самий звичайний омлет зі сметаною і зеленню. Також можна використовувати зелену цибулю, сосиски, зелений горошок, відварене куряче філе.

Список інгредієнтів:

  • Білки – 4 шт.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Сметана жирна – 2 ст. л.
  • Сіль.
  • Петрушка свіжа або сушена.

Спосіб приготування:

  • Злегка охолодити і міцно збити білки. Додати до них сметани, дрібно нарубаної петрушки і спецій.
  • Чавунну сковороду розігріти і змастити вершковим маслом. Залити в неї білкову суміш до половини обсягу.
  • Смажити або запікати спочатку при високій температурі, після того як маса трохи підніметься і «схопиться», знизити температуру до мінімуму.
  • Подавати до столу з соусами і свіжими овочами.
  • Дивіться також:  Шніцель з курки

    Білковий омлет з фаршем

    Ситне блюдо для насиченого трудового дня. Особливо гарний до такого омлету салат з помідорів, кропу, цибулі і базиліка.

    Список інгредієнтів:

    • Білки – 5 шт.
    • Фарш свино-яловичий (50/50) – 150 р.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Для салату:

    • Помідори різнокольорові – 300 р.
    • Базилік свіжий – 30 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Бальзамічний оцет – 20 мл
    • Сіль.
    • Перець.
    • Цукор.

    Спосіб приготування:

  • Збити охолоджені білки в круту піну разом зі спеціями і сіллю.
  • Дрібно нашаткувати цибулину. Обсмажити цибулю і фарш до готовності. За смаком підсолити і приправити.
  • Залити фарш з цибулею білковою піною. Після того, як білки злегка піднімуться і затвердіють, зменшити вогонь до мінімуму.
  • Для салату дрібно нарубати всю зелень, нашаткувати цибулю півкільцями, а помідори крупно нарізати. Все змішати. Заправити бальзамічним оцтом і рослинним маслом. За смаком підсолодити і посолити.
  • Білковий омлет з помідорами і макаронами

    Ніжний омлет в італійському стилі. Перед подаванням страву посипається будь-яким твердим сиром.

    Список інгредієнтів:

    • Макарони ріжки – 100 р.
    • Білки – 5 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Помідори – 2 шт.
    • Часник – 2 шт.
    • Зелень сушена – 1 ч. л.
    • Сіль.
    • Спеції.

    Спосіб приготування:

  • Помідори ошкуріть і обсмажити на сковороді з розтертими зубками часнику і сушеної зеленню. Овочі посолити і приправити.
  • Макарони відварити і додати їх до томатів. Вони повинні добре просочитися овочевим соком.
  • Збити охолоджені білки з сіллю в рясну і стійку піну. Залити нею макарони з овочами.
  • Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і довести білки до готовності.
  • Подавати до столу з кетчупом, грінками з білого хліба.
  • Дивіться також:  Фрикадельки для дітей

    Солодкий білковий омлет

    Оригінальний десерт із сиру, білків і родзинок.

    Список інгредієнтів:

    • Білки – 5 шт.
    • Сир зернистий – 200 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Родзинки жовтий – 50 р.
    • Свіжі ягоди, вершки для подачі.

    Спосіб приготування:

  • Білки сильно охолодити і збити в піну разом з цукровою пудрою. Родзинки замочити, промити і перебрати.
  • Зерна сиру і ягоди родзинок злегка обсмажити на невеликій кількості вершкового масла, залити солодкою білковою піною.
  • Сковороду з омлетом поставити в сильно розігріту духовку на 10 хвилин при 190 градусах. Коли зверху почнуть утворюватися рум’яні гребінці, омлет готовий.