Бутерброди для фуршету

81074e95d06eae62de72f83476c09f3f Бутерброди для фуршету

Фуршет – це застілля «вільного стилю», коли у запрошених гостей немає певного місця за столом, і вони приймають їжу стоячи, вибираючи їжу із запропонованого асортименту. При такій організації урочистості з столових приладів пропонуються тільки вилки, тому кухарі готують для фуршетів страви у вигляді спеціальних міні-порцій, які можна легко взяти на тарілку і з’їсти без допомоги ножа.

Такі вимоги ставляться також і до бутербродів для фуршету. Вони повинні бути невеликими за розміром, красиво оформленими і міцними, тобто, не розвалюватися «на ходу». Щоб скріпити міні-бутерброди і зробити їх зручними в користуванні, зазвичай використовуються різнобарвні пластикові шпажки, дерев’яні шампури і зубочистки.

Рецепти фуршетних сендвічів дуже різноманітні. Це можуть бути найпростіші, повсякденні страви, подані в незвичайному вигляді, або вишукані твори мистецтва, що складаються виключно з делікатесів. Перевага бутербродів полягає в тому, що без особливого збитку для сімейного бюджету з допомогою 3-5 простих варіантів закуски створюється яскрава і приваблива картина святкового гуляння, яка не залишить байдужими нікого із запрошених гостей.

Урізноманітнити своє меню дуже просто, якщо взяти на озброєння розміщені нижче рецепти.

Бутерброд «Зелена галявина»

«Пухнасті» зелені трикутнички на шпажках з начинкою з м’якого сиру з часником і салямі.

Список інгредієнтів:

  • Хліб чорний з кмином – 6 шматків.
  • Зелень петрушки, кропу – 50-80 р.
  • Майонез з лимонним соком – 150 р.
  • Сир «Рікотта» — 300 р.
  • Салямі – 100 р.
  • Часник – 3-5 зубків.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Шматки житнього хліба нарізати на однакові трикутники зі стороною приблизно 3 див.
  • Викласти їх на лист пергаменту, скропити олією і підсушити в мікрохвильовій печі. Остудити.
  • Дуже дрібно накришити зелень кропу і петрушки і підсушити її на аркуші пергаменту.
  • Сир «Рікотта» змішати з дрібно нарізаною салямі і товченим часником. Поперчити і посолити сирну масу.
  • Шматочок житнього хліба вмочити в майонез однією стороною. Нанизати на пластикову шпажку майонезом до начинки.
  • З сирної маси сказати невеликий кульку і нанизати його на шпажку. Вмочити в майонез ще одну гренку і також приєднати її до іншим частинам бутерброд майонезом всередину.
  • Зібраний сендвіч зі всіх сторін вмочити в майонез (тонкий шар) і обваляти його в рубаною зелені.
  • Дивіться також:  Рибний Паштет

    Бутерброд з креветками «Ракушка»

    Для неї бажано придбати середнього розміру креветки в панцирі, так як для декорації знадобиться хітиновий хвостик. Потрібні за розміром шматочки хліба легко вирізаються за допомогою жерстяної форми для тістечок.

    Список інгредієнтів:

    • Несолодкий білий хліб – 6 – 12 шматків.
    • Плавлений сирок – 2-3 шт.
    • Маслини – 10-12 шт.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Креветки – 500 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Спеції для варіння морепродуктів.

    Спосіб приготування:

  • Відварити креветки з панциром. Очистити, залишивши хвостові плавці.
  • Хліб нарізати на квадратні шматочки зі стороною 4-5 див. вирізати круглі заготовки за допомогою жерстяної форми. Злегка підсушити в мікрохвильовій печі.
  • Плавлений сир натерти на профілі для пармезану (дуже дрібно). Змішати з розтертої зеленню петрушки, сіллю, подрібненими маслинами, перцем і невеликою кількістю майонезу.
  • Сформувати на білій грінці невисоку округлу гірку. Віялом розкласти на ній відварні креветки, зробивши своєрідну рожеву оболонку.
  • Краї бутерброда можна декорувати морськими «камінчиками» з нарізаних кубиками різнокольорових стручків солодкого перцю, маслин і оливок, помідорів чері.
  • Бутерброд «Червоні вітрила»

    Апетитна закуска у вигляді мініатюрного кораблика з «червоними» вітрилами, зробленими з плавленого сиру з томатом або паприкою.

    Список інгредієнтів:

    • Червона риба в нарізці – 200 р.
    • Плавлений сир з паприкою в пластинках – 10 шт.
    • Хліб білий – 10 шт.
    • Плавлений сир в пасті з часником і спеціями – 150 р.
    • Зелень для прикраси.
    • Оливки або огірок-корнішон – 10 або 4 шт.

    Спосіб приготування:

  • Пластинки плавленого сиру з паприкою розрізати на дві нерівні частини – велике і мале.
  • Хліб нарізати на довгі ромби і при необхідності підсушити їх.
  • Кожен шматочок білого хліба нарізати пастоподібним сиром з часником і сушеними травами, зверху розмістити пластинки червоної риби, таким чином, щоб вони закривали всю поверхню бутерброда.
  • На дерев’яні шпажки нанизати шматочки сиру з паприкою, сформувавши вітрила. На краю палички помістити половинки маслин зрізом назовні, зробивши оглядовий майданчик і підстава «щогли».
  • Увіткнути вітрила в приготовані кораблики. За бажанням, перед подачею прикрасити їх зеленню.
  • Дивіться також:  Оселедцевий паштет

    Бутерброд «Ромашка»

    Бутерброди з багета з пастою з плавленого сиру і ікри мойви. Її можна зробити самостійно або купити готовий продукт (наприклад, Санта-Бремор, Вичи та ін). В рецепті наведені обидва варіанти. Ромашка створюється із звичайного яйця.

    Спосіб приготування:

    • Ікра мойви – 50 р.
    • Пастоподібний сир з ароматом краба – 100 р. або
    • Сирно-ікряним паста – 200 р.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Багет – 10 -12 шматочків.
    • Часник – 3 зубки.
    • Майонез – 1-2 ч. л.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Зелень за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Підсушити шматочки багета і злегка натерти сумішшю товченого часнику, перцю і солі.
  • Намазати хліб товстим шаром сирно-ікорної пасти або суміші солоної ікри мойви (тріски, минтая) і плавленого сиру зі смаком краба або креветок.
  • Відварити яйця. Білок натерти на великому (морквяному) профілі терки. Яйце розтовкти з майонезом і (за бажанням) часником.
  • За допомогою чайної ложки зробити на бутерброді пелюстки ромашки з тертого білка. У центр покласти розтертий жовток, сформувавши жовту серцевиною квітки.
  • Бутерброд «Оселедець з ківі»

    Всім відомо апетитне поєднання оселедця з маринованим огірком. Оселедець зі свіжим ківі – це не тільки незвично і красиво, але і дуже смачно. Для закуски бажано знайти житні галети. Якщо їх немає, то потрібні підсушені шматочки чорного хліба (не грінки в олії). Ківі відбираються ледь м’які, але не як камінь, інакше вони будуть зовсім кислими.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб житній – 10 шт.
    • Ківі тверде – 3 шт.
    • Оселедець – 200 р.
    • Червоний цибуля – 1 шт.
    • Кріп свіжий – 10 р.
    • Яблучний оцет – 1 ч. л.
    • Масло рослинне – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Лимон – 1 шт.
    Дивіться також:  Рибна запіканка

    Спосіб приготування:

  • Підсушити шматочки житнього хліба, з допомогою жерстяної форми вирізати з них круглі заготовки.
  • Промити оселедець в кип’яченій воді, ретельно видалити кісточки, що залишилися.
  • Ківі, червоний лук і оселедець нарізати однаковим дрібним кубиком. Цибуля пересипати в друшляк і одноразово обшпарити окропом.
  • Крупно порубати гілочки кропу.
  • Обережно змішати в мисці кубики оселедця, ківі і цибулі, гілочки кропу. Збризнути їх оцтом і олією, підсолити і поперчити.
  • На дно жерстяної форми покласти гурток хліба. На ньому сформувати сантиметровий шар «салату» і обережно видалити формочку.
  • Лимон нарізати на кружечки. Поперчити і посолити їх. Від центру до краю зробити надріз і розкрити кружечки, зробивши лимонну спіраль. Нанизати на шпажку і закріпити на бутерброді.
  • Бутерброд «Бджілка»

    Забавні канапе з прикрасою – бджілкою на зубочистці з маслин і оливок.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб білий – 10 шт.
    • Сир «Рікотта» — 100 р.
    • Оселедець – 100 р.
    • Маслини – 100 р.
    • Оливки – 50 р.
    • Корнішони – 50 р.
    • Зелень за бажанням.
    • Часник – 3 шт.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Дрібно порубати малосольну оселедець і 50 г маслин без кісточок. Розчавити в сир зубки часнику.
  • Очистити від шкірки, потім на великому профілі натерти солоні огірки.
  • Змішати разом оселедець, маслини, сир з часником і огірки. Щедро намазати масою кожен шматочок хліба.
  • У центрі бутерброда зробити «гніздечко» з листя петрушки і помістити туди «бджілку» на зубочистці, зібрану з чергуються шматочків маслин і оливок.