Бутерброди з ананасами

5d03ced0b4f9928a92c92e0e454b6422 Бутерброди з ананасами

Яскрава і соковита м’якоть ананаса володіє прекрасним ароматом з виразними свіжими нотками. Незважаючи на виражену солодкість, ананас застосовують не тільки для десертів, але і для приготування різноманітних салатів, гарячих страв і закусок.

Щільні кубики з волокнистої текстурою не втрачають своєї форми і гами смаку навіть при тривалій тепловій обробці, тому ананас часто включають у вишукані рецепти приготування птиці, відбивних з яловичини та свинини, жульєни, гарячі закуски і бутерброди.

Останні особливо потрібні в фуршетному меню, зазвичай містить ефектні і смачні страви. Такі бутерброди можна приготувати з мінімальними витратами коштів і часу.

Бутерброди з ананасами можуть бути солодкими і солоними, готуватися з запіканням або без нього. Свіжі плоди частіше застосовують у десертних закусках, а консервовані – у стравах з переважанням солоних і пряних інгредієнтів. Поєднання ананасів з білим курячим м’ясом, шинкою, білим сиром, креветками та іншими морепродуктами давно визнані класичними, так як страва з такими компонентами відразу набуває гармонійний і повноцінний смак.

Які інгредієнти потрібно додати в бутерброди з ананасом, щоб вийшла смачна і корисна закуска, докладно розказано трохи нижче.

Бутерброд з куркою та ананасом

Безпрограшний варіант, доречний як на дачній пікніку, так і на вишуканому фуршетному столі.

Список інгредієнтів:

  • Багет для бутербродів – 300 р.
  • Кільця ананасів в консервах – 200 р.
  • Філе куряче (відварне або копчене) – 200 р.
  • Спеції для птиці (чверть цибулини, каррі, перець, лавр).
  • Сир білий «Качотта» або «Моцарелла» — 200 р.
  • Петрушка свіжа – за бажанням.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Суміш сухих спецій для грінок.
  • Олія будь.
  • Майонез для основи – 100 р.

Спосіб приготування:

  • Шматки товсто нарізаного багета підсушити на сковорідці, сбрызнутом невеликою кількістю масла. Смажити не потрібно.
  • Відкласти хліб на паперові рушники. Присипати сумішшю сухих спецій. За смаком, натерти скибочкою свіжого часнику.
  • М’якоть консервованого ананаса нарізати тонкою соломкою.
  • Цілу грудки розділити на дві половини по природній лінії. Відварити з набором овочів та спецій (четвертинка цибулини, шматок кореня селери або петрушки, листи лавра, чорний перець). Солити в кінці. Охолодити в бульйоні.
  • Підготовлений шматок курячого філе (вареного або копченого) нарізати тонкими пластинками, за розміром шматків багета, або подрібнити соломкою, аналогічно ананасам.
  • Майонез змішати з ложкою лимонного соку і, за смаком, зі свіжою зеленню петрушки. Присипати чорним перцем.
  • У центр шматка багета покласти ложку майонезу. Соус стане сполучною ланкою і не дасть на перших порах розсипатися подрібненої начинці.
  • На майонез покласти куряче філе, а зверху – соломку з ананасів.
  • Акуратно притиснути отриману гірку і вкрити цільними шматочками білого сиру (1-2 шт.).
  • Бутерброди помістити в прогрітий духовку або мікрохвильову піч.
  • Час приготування залежить від особистих переваг. Якщо потрібно скоринка, то потрібно 8 хвилин, якщо достатньо тільки розплавленого сиру вистачить буквально 2-3 хвилин.
  • Бутерброди дістати з духовки, розкласти на тарілці одним шаром (в гірці розм’якнуть і склеятся), прикрасити за смаком і винести до столу в гарячому вигляді. Страва не підлягає повторному розігріванню, так як сильно втрачає в смаку.
  • Дивіться також:  Закуски з м'яса

    Бутерброди з пастою авокадо

    Незвичайне поєднання житнього солодового хліба і пасти з стиглого авокадо, вершкового масла і картоплі. Страву готують у різному вигляді. Трикутний тост з розеткою пасти і скибочкою ананаса можуть доповнити цілої креветкою (мідією), половинкою перепелиного яйця, найтоншої платівкою в’яленого м’яса, маслиною, свіжим огірком або скибочкою лимона.

    Вибір ситного прикраси залишається за кулінаром, а сам рецепт основи наведено нижче.

    Список інгредієнтів:

    • Житній хліб солодовий – 10 шт.
    • Стигле Авокадо великий – 1 шт. (200 р.).
    • Ананас консервований, у кубиках – 1 шт.
    • Картоплина відварна – 1 шт. (150-200г.).
    • Масло солоне вершкове – 50 г.
    • Чорний перець.
    • Сік лимона – 20 мл
    • Петрушка сушена – 0.25 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Буханець житнього солодового хліба розрізати на трикутники. Підсушити в духовій шафі.
  • Плід авокадо очистити від центральної кісточки і жорсткої шкірки. М’якоть скласти в чашу блендера, додавши до неї шматочки відвареної картоплі, ложку яблучного оцту або лимонного соку, сіль, сушену петрушку, чорний або пекучий перець.
  • За бажанням, смак пюре можна збагатити рубаною шинкою або іншими м’ясними продуктами, свіжою зеленню за вибором.
  • Збити пасту, використовуючи імпульсний режим (переривчастими натисканнями).
  • З допомогою кондитерського корнета зробити на житній грінці красиву розетку. В центр розетки помістити кілька кубиків ананаса.
  • До ананасу можна додати половину перепелиного яйця, буквально кілька ікринок, гілочки зелені і інші прикраси.
  • Сендвіч з ананасом і свининою

    Святковий варіант бутербродів з начинкою з свинячих відбивних, стушенных в кисло-солодкому соусі, з додаванням шматочків ананаса. Інгредієнти для класичного «трикутника» нарізати тонко, так як при занадто великій нарізці бутерброд просто розвалиться.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб білий для тостів.

    Відбивні:

    • Пісна корейка без кістки – 12 шт.
    • Кисло-солодкий соєвий соус з томатом – 100 мл
    • Ананасовий сік (заливка) – 70 мл
    • Сіль.
    • Мускатний горіх.
    • Ананаси – 100 – 150 р.
    • Червоний перець.
    • Цукор за смаком.
    • Чорний перець.
    • Олія рослинна.
    • Сушений часник за бажанням.
    • Бальзамічний соус – 1 ст. л.
    Дивіться також:  Бутерброди з фореллю

    Начинка:

    • Цибуля – 2 шт. (300 р.).
    • Листя салату – 200 р.
    • Огірок або яблуко – 200 р.
    • Чилі свіжий.

    Спосіб приготування:

  • Дві великі цибулини нарізати на кружки. Не розбираючи на кільця, обсмажити до легкого золотистого кольору на вершковому або звичайному олії. Зняти зі сковороди з допомогою шумівки, залишивши весь ароматний жир.
  • Шматок пісної корейки масою близько кілограма розділити на 14-16 тонких відбивних. Спочатку відбити плоским молотком, потім по всій поверхні надрубить топірцями хрест-навхрест, не порушуючи цілісності шматка.
  • Заготовки натерти спеціями і сіллю. Залишити так на 10-15 хвилин, після обсмажити в цибульному маслі на сильному вогні буквально 20 секунд на кожній стороні.
  • Всі обсмажені відбивні повернути в сковороду. Залити сумішшю кисло-солодкого соєвого соусу з томатом, солодкого ананасового маринаду, бальзамічного оцту, спецій і солі.
  • Додати ананаси, нарізані дрібними кубиками або тонкою соломкою.
  • Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під прочиненими наполовину кришкою. Частина вологи повинна піти.
  • Готові відбивні потрібно охолодити до ледь теплого стану, інакше свіжі інгредієнти повянут від високої температури.
  • Огірки нарізати кружечками. Якщо використовується яблуко, то очищену м’якоть можна нарізати тонкими пластинками або нашаткувати соломкою. Щоб яблуко не змінило свій колір, його потрібно занурити у що-небудь кисле – цитрусовий сік, будь-який вид оцту.
  • Стручок чилі розрізати уздовж, вибрати все насіння і залишки плодоніжки. Тонку м’якоть нашаткувати найтоншими смужками.
  • На трикутник свіжого білого хліба покласти один-два салатних листків, потім нанести чайну ложку майонезу, покласти пластинку огірка або яблука, одну відбивну в густому соусі з шматочками ананаса, гурток смаженої цибулі, кілька смужок свіжого перцю чилі.
  • За бажанням, завершити збірку сендвіча можна ложкою зернової гірчиці.
  • Накрити сендвіч другим шматком хліба і злегка притиснути, щоб компоненти рівномірно розподілилися.
  • Бутерброди — «човники» з ананасами та морепродуктів

    Ще один перевірений часом поєднання. Ананаси комбінують практично з усіма видами морепродуктів, але найбільш органічно тропічний фрукт поєднується з креветками і мідіями, так як вони не мають характерного «рибного» аромату і мають ледь помітним солодкуватим присмаком.

    Список інгредієнтів:

    Основа страви:

    • Булочки прісні для бутербродів – 3-4 шт.
    • Томатний соус кисло-солодкий – 1 ст. л.
    • Майонез з лимонним соком – 100 р.
    • Сухі трави.
    Дивіться також:  Паштет з печінки індички

    Начинка:

    • Ананаси свіжі – 100 р.
    • Цибуля ріпчаста – 100 р.
    • Креветки – 200 р. або
    • Мідії варено-морожені, дрібні – 200г.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Свіжий огірок – 1 шт.
    • Авокадо щільний — 1 шт.
    • Сир білий – 150 р.
    • Зелень за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • У довгастих булочок зрізати верхівку. Якщо вироби великі, то просто розділити на дві частини. Ложкою продавити поглиблення або вибрати трохи м’якушки.
  • Змастити деко олією. Викласти булочки зрізаним кінцем вниз і трохи підсушити.
  • Остудити окремо один від одного, присипати спеціями.
  • Відварити (обсмажити) морепродукти, крупно нарізати.
  • Очистити авокадо. Разом зі свіжим огірком і ананасом нарізати кубиком. Відразу заправити майонезом, інакше м’якоть авокадо змінить колір.
  • До майонезу додати ложку кисло-солодкого томатного соусу, трохи пряних трав і спецій.
  • Подрібнити яйце і сир окремо.
  • Яйце, ананас і морепродукти додати до овочів, а сир залишити для «шапки».
  • начинити підсушені і охолоджені «човники», зробленої начинкою. Зверху розподілити приблизно 1 ст. л. тертого сиру.
  • Бутерброди підігріти в духовці до розплавлення сиру. Більше тримати не потрібно. Відразу подати до столу.
  • Солодкі бутерброди з ананасом

    За цим рецептом можна приготувати на десерт бутерброди й тістечка. Різниця лише в основі страви – грінках з білого хліба або свіжому бісквіті.

    Список інгредієнтів:

    • Свіжий Багет – 500 р.
    • М’який сирний сир (Рікота, Маскапоне) – 250 р.
    • Ананаси консервовані – 70-100 р.
    • Цукрова пудра — 70-100 г..
    • Горіх очищений (волоський, кешью) – 30-40 р.
    • Мед густий або шоколад для декору.
    • Цитрусовий сік (лайм, лимон або апельсин).
    • Спеції за смаком (кориця, ваніль).

    Спосіб приготування:

  • Щільний сирний сир скласти в глибоку чашу блендера, влити одну-дві чайних ложки будь-якого цитрусового соку.
  • Додати шматочки ананасів, цукрову пудру і попередньо роздроблені горіхи. Частину продуктів (ананасів та горіхів) потрібно залишити для прикраси.
  • Збити до збільшення обсягу маси в півтора рази. Охолодити, скласти в кондитерський корнет з насадкою «зірочка».
  • Підсушити шматочки батона. Змастити невеликою кількістю меду або інвертного сиропу.
  • На шматочки хліба відсадити красиві розетки з сирного крему.
  • Всередину покласти шматочки ананасів, цілі горіхи.
  • При подачі присипати цукровою пудрою, тертим шоколадом або іншим декором за вибором.