Бутерброди з авокадо

9756c2e06d36a7bb9cc011573e07232a Бутерброди з авокадо

У слов’янській кухні плід авокадо вважається экзотом і вживається лише для святкових страв. Хоч на прилавках він з’явився порівняно недавно, але вже набув стійку популярність, завдяки цікавому смаком, не схожим на звичні продукти.

За класифікацією авокадо відносять до фруктів (деякі джерела – до ягід), однак за органолептичними показниками м’якоть плоду вельми далека від солодких і соковитих побратимів. У добре доспілих примірників вона має вигляд найніжнішого маслянистого пюре з вершково-горіховим смаком і трав’яний ноткою. Такий букет чудово поєднується з білковими продуктами – сирами, дарами моря, рибою та м’ясом.

Авокадо додають в складні закуски і бутерброди, салати, соуси, де фрукт виступає в якості рослинного замінник тваринного жиру. Вміст цієї речовини справді рекордну для фруктів і рослинної їжі взагалі. Всього в 100 грамах м’якоті може перебувати до 30 р. жиру.

Бутерброди з додаванням авокадо володіють незвичайним смаком і високою поживністю. Універсальність плода дозволяє поєднувати його з широким спектром компонентів, тому завжди можна знайти нові рецепти бюджетних закусок і недорогих бутербродів.

У всіх запропонованих нижче рецептах використовується м’якоть тільки самих стиглих авокадо, так як незрілий плід в бутербродах марний. Його смак більше нагадує суху гарбуз або незрілий персик.

Бутерброди з гуакамоле

Екзотична і разом з тим проста закуска з авокадо.

Список інгредієнтів:

  • Багет або житній хлібець – 400 р.
  • Велика сіль.
  • Лаймовий сік – 30 мл
  • Картопля відварна – 100 р.
  • Чорний перець.
  • Масло вершкове – 30 р.
  • Часник – 1шт.
  • Масло рослинне – 50 мл

Спосіб приготування:

  • Виделкою розім’яти м’якоть авокадо разом з відвареною картоплею, соком лайма і вершковим маслом. Поперчити, посолити.
  • Хліб нарізати на рівні шматки, обсмажити на маслі і натерти часником. Також можна зробити по-іншому — змастити шматочки хліба товченим часником, присипати приправами, скропити олією і підсушити в духовій шафі.
  • Остуджений хліб намазати маслом авокадо, прикрасити зеленню, присипати кунжутом.
  • Дивіться також:  Омлет в духовці

    Бутерброд з томатом і авокадо

    Апетитні міні-бутерброди з соковитою начинкою.

    Список інгредієнтів:

    • М’якоть стиглого авокадо – 200 р.
    • Багет французький – 400 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Стиглий помідор – 200 р.
    • Зелена цибуля – 20 р.
    • Сіль.
    • Червона риба р/к – 150 р.
    • Яблучний оцет – 20 мл
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Товсті шматочки багета підсушити в духовці.
  • Обшпарити окропом надколотый томат і відразу кинути його в крижану воду. Від температурного шоку тверда шкірка відійде і згорнеться трубочкою (відноситься тільки до стиглим плодом). Її потрібно видалити.
  • Порубати перо зеленого лука. Томат і філе риби нарізати кубиком, авокадо розім’яти виделкою.
  • Змішати рибу, томат, авокадо, цибуля. Заправити майонезом і оцтом.
  • На шматочок підсушеного багета покласти 2-3 ч. л. начинки і прикрасити його.
  • Бутерброд з сиром і авокадо

    Легке блюдо з мінімальною кількістю компонентів. Замість м’якого сиру можна взяти вершковий сир («Рікотта», «Маскарпоне»).

    Список інгредієнтів:

    • Сир (сир «Рікотта») – 200 р.
    • Майонез – 100 р.
    • М’якоть стиглого авокадо – 200 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Будь горіх або насіння – 50 р.
    • Винний оцет – 20 мл
    • Житній хліб – 300 р.

    Спосіб приготування:

  • Підсушити скибочки житнього хліба, приправивши їх спеціями і окропивши рослинним маслом.
  • Пюрировать блендером зерновий сир, авокадо, насіння і часник. Додати майонезу з винним оцтом, приправ, солі.
  • Намазати житні грінки сирною масою, прикрасити зеленню, шматочком лимона.
  • Бутерброди з квасолею і авокадо

    Ситне поєднання бобових і авокадо.

    Список інгредієнтів:

    • Авокадо – 200 р.
    • Квасоля – 150 р.
    • Зелень будь – 40 р.
    • Сметана – 50 р.
    • Цибуля перо – 40 р.
    • Сир типу «Пармезан» — 50 р.
    • Майонез – 50 р.
    • Сіль.
    • Перець чорний.
    • Яблучний оцет – 10 мл
    • Хліб або лаваш.
    • Масло рослинне – 40 мл
    • Часник – 1 шт.
    Дивіться також:  Бутерброди з печінкою тріски

    Спосіб приготування:

  • Квасоля обсмажити до хрускоту з часточкою часнику. Охолодити і подрібнити в паштет разом з м’якоттю авокадо, тертим сиром.
  • Приправити паштет яблучним оцтом, спеціями, рубаною зеленню.
  • Шматки хліба посмажити або підсушити, намазати приготовленою масою.
  • Прикрасити маслинами, крихітними шматочками лимона, зеленню.
  • Гарячий бутерброд з авокадо

    Універсальний рецепт, що існує у безлічі варіацій. Замість копченого м’яса або курятини можна брати будь-які м’ясні напівфабрикати – сосиски, котлети, шинку, салямі і т. д. Авокадо бажано взяти трохи більше тверде.

    Список інгредієнтів:

    • Сир – 100 р.
    • Авокадо – 100 р.
    • Майонез — 70 р.
    • Шинка – 100 р.
    • Петрушка – 20 р.
    • Цибуля ріпчаста – 100 р.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Хліб – 300 р.
    • Бульйонний кубик.
    • Часник.

    Спосіб приготування:

  • Насушити хлібних грінок, присипати бульонной приправою з кубика або натерти часником.
  • Пасерувати до прозорості цибулю. Зі сковороди його потрібно зняти з допомогою шумівки, щоб уникнути попадання надлишків олії.
  • Дуже дрібно нашаткувати шинку, сир і авокадо. Змішати зі смаженою цибулею і майонезом.
  • Зроблений «салат» намазати рівним шаром на підсушений хліб і запекти при 200 градусах. Охолодити окремо один від одного.
  • Бутерброди з консервованою рибою і авокадо

    Старий «радянський» рецепт з екзотичної родзинкою.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб або багет – 300 р.
    • Килька, сардина або скумбрія в томаті – 1 шт.
    • Часник – 2 шт.
    • Петрушка, кріп (свіжі або сушені – 20 р.
    • Сир твердий – 100 р.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Авокадо – 1 шт.
    • Сіль.
    • Яблучний оцет – 10 мл
    • Перець чорний.
    • Майонез – 1 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • З консервів вибрати кістки, злити частину томатної заливки. Інше розім’яти виделкою разом з вареним яйцем.
  • Додати зелень, дрібно нарізане авокадо, сир і товчений часник. Заправити 1 ст. л. майонезу, парою крапель оцту.
  • Намазати на підсушені шматки хліба і запекти в духовій шафі до розплавлення сиру.
  • Охолодити окремо один від одного, щоб грінки не розм’якли.
  • Дивіться також:  Бутерброди з сьомгою

    Бутерброди з авокадо і редисом

    Весняний рецепт для справжніх цінителів вегетаріанських страв.

    Список інгредієнтів:

    • Сметана – 100 р.
    • Приправа з каррі.
    • Пекінська капуста – 100 р.
    • Редис – 100 р.
    • Авокадо – 100 р.
    • Яблучний оцет – 10 мл
    • Масло рослинне – 1 ч. л.
    • Огірок – 100 р.
    • Хліб будь.

    Спосіб приготування:

  • Тонко нашаткувати авокадо, редис, листя пекінської капусти і огірок.
  • Соломку пекінкі трохи перетерти руками. Щоб вона стала м’якше і пустила сік.
  • Інгредієнти свіжого салату заправити 0,5 ч. л. яблучного оцту, жирної сметаною і 2 ч. л. рослинної олії. Присолити і всипати перцю за смаком.
  • Білий багет нарізати на великі шматки, підсмажити або підсушити зі спеціями.
  • На кожен бутерброд покласти столову ложку начинки. За бажанням, присипати сиром і покласти листок петрушки.