Бутерброди з ікрою мойви

7a7fd2b5e9b438ef614f14ca17149652 Бутерброди з ікрою мойви

Бутерброди з ікрою мойви – економічний варіант святкової закуски. Ікра мойви коштує набагато дешевше ікри лососевих, але при цьому виглядає в страві не менш ефектно.

Зазвичай для закусок використовують звичайну солону ікру, яка має природний кремовий колір. Також в якості основного або декоративного компонента можуть використовувати підфарбований продукт для суші (червоного, яскраво-зеленого, оранжевого і чорного кольору).

Ікра мойви відмінно поєднується з усіма морепродуктів, вареними яйцями, свіжими і солоним огірками, вершковим маслом, часником, цибулею, маслинами з оливками і пряною зеленню. Також її доповнюють кислими фруктами начебто яблук, цитрусових і більш нейтральних (авокадо).

Щоб гарантовано отримати велику барвисте блюдо з апетитними закусками з ікрою мойви, можна використовувати 3-5 різних рецептів. Наприклад, помістити поруч бутерброди на натуральних чіпсах, пшеничних і житніх грінках, на шпажках і у формі канапе.

Бутерброди з житнього хліба з ікрою мойви

Закуска з серії «швидко і смачно», готується буквально за 5-7 хвилин.

Список інгредієнтів:

  • М’який сир – 100 р.
  • Авокадо – 100 р.
  • Ікра мойви натуральна – 1 ст. л. (30-40 р.)
  • Сіль.
  • Перець.
  • Житній хліб – 6 шматків цеглинки.
  • Листя петрушки.

Спосіб приготування:

  • Очистити авокадо і розтовкти в пюре. З’єднати з м’яким сиром (творогом) та ікрою. Додати рубаної зелені, солі і перцю.
  • Шматки нарізати по діагоналі на однакові трикутники. Підсмажити їх в невеликій кількості вершкового масла. За смаком натерти часником або імбиром.
  • На кожен шматочок покласти по столовій ложці начинки і прикрасити зеленню.
  • Подавати до столу охолодженими.
  • Бутерброди з ікрою мойви на шпажках

    Рецепт для любителів експериментувати зі змістом і прикрасою страви. У цій страві не обов’язково дотримуватися точний склад, зелень та овочі цілком замінні на будь-які інші. Незмінні лише соковиті роли з ікрою і грінки пшеничні.

    Дивіться також:  Омлет в мікрохвильовці

    Список інгредієнтів:

    Грінки:

    • Прісний білий хліб – 6 шматків.
    • Часник – 3-5 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Комплексна приправа для бульйонів – за бажанням.
    • Олія рослинна.

    Роли і начинка:

    • Риба червона в нарізці – 200 р.
    • М’який сирний сир – 100 р.
    • Ікра мойви червона – 50 р.
    • Зелень свіжа за бажанням.
    • Листя салату або пекінської капусти – 1-2 шт.
    • Огірок свіжий – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Підсмажити пшеничний хліб на сковороді з кількома краплями олії. Остудити, натерти товченим часником, посолити і поперчити. Нарізати на шматочки 2х2 см і ще трохи підсушити їх.
  • Змішати сирний сир з ікрою мойви, спеції і зелень. Великі пластинки червоної риби нарізати таким чином, щоб з них можна було згорнути маленькі рулетики в 2 см завдовжки. На край кожної такої стрічки помістити по півчайної ложки сиру з ікрою.
  • Огірок очистити від щільної шкірочки, нашаткувати його на кружечки товщиною 0,5 див.
  • Листя салату або пекінкі також нарізати на квадратики 2х2 див.
  • По черзі на дерев’яну шпажку нанизати гренку, 2 шматочка салату, огірок, рулетик, огірок, два листки салату, гренку.
  • За бажанням, збризнути бутерброди лимонним соком.
  • «Бутерброди з ікрою мойви на чіпсах

    Оригінальні черепашки з ікорному-сирною начинкою всередині.

    Список інгредієнтів:

    • Натуральні нерифленые чіпси – 1 уп.
    • Червона риба копчена – 50-70 р.
    • Ікра мойви нефарбовані – 50-70 р.
    • Плавлений сир – 100-200 р.
    • Маслини – 5-6 шт.
    • Майонез – 1-2 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Порізати філе червоної риби і маслини без кісточок. Змішати з дрібно натертим плавленим сиром і ікрою мойви. До суміші додати трохи майонезу, солі і перцю.
  • На увігнуту бік чіпсів покласти приблизно чайну ложку начинки, таким чином, щоб вона стосувалася одного з країв шматочка.
  • Зверху увігнутою стороною всередину помістити ще одну «чипсинку», зміцнивши її лежить на краю начинці.
  • Також подібний склад можна використовувати для фарширування вафельних трубочок і тарталеток.
  • Дивіться також:  Пиріжки з картоплею і печінкою

    Бутерброди «Студентські» з ікрою мойви

    Дуже прості бутерброди з самих звичайних продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Ікра мойви нефарбовані – 70-100 р.
    • Свіжий Багет – 1 шт.
    • Масло вершкове – 100-150 г
    • Зелена цибуля – 30 р.
    • Зелень свіжа будь – 30 р.
    • Перець.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Збити в блендері злегка розтоплене вершкове масло із зеленню, сіллю і спеціями. Потім обережно, ложкою змішати його з ікрою мойви.
  • На свіжий багет нанести готове масло ікорне і прикрасити листочками зелені.
  • Бутерброди з ікрою мойви і креветками

    Апетитні бутерброди для фуршету з авокадо, креветками, кунжутом і ікрою мойви.

    Список інгредієнтів:

    • Багет – 1 шт.
    • Ікра мойви – 40 р.
    • Авокадо – 1 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Креветки дрібні – 10 шт.
    • Петрушка – кілька листочків.
    • Кунжут смажений – 1 ст. л.
    • Лимонний сік – 1 ч. л.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Лайм або лимон – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Стигле авокадо очистити від шкірки і пюрировать разом з лимонним соком, маслом. Змішати зі смаженою кунжутом. Посолити, поперчити.
  • Відварити креветки. Підсушити на сковороді шматочки хліба. Лимон або лайм нарізати максимально тонкими кільцями.
  • Масло авокадо помістити в кондитерський мішок з великою насадкою для трояндочок (або просто в щільний ПЕТ-пакет з відрізаним кінцем) і відсадити його на остиглі грінки у формі троянд або ромашок.
  • У центр кожної квітки помістити по 2-3 креветки і одному шматочку лимона.
  • При подачі прикрасити листочками зелені або дрібно изрубленным стручком гострого перцю.