Бутерброди з ікрою

349e3f217c2f88d67c56cd6490804618 Бутерброди з ікрою

Ікра – скільки всього приховано в цьому короткому і ємному слові. Якщо на столі є страви з цим зернистим морепродуктом, то можна сміливо сказати, що заплановане застілля вдасться на славу. Розкішне частування, доповнене приємною компанією, ось справжній запорука чудового свята.

Ікра прекрасне не тільки своїм апетитним виглядом і багатим смаком. Вона чудово доповнює будь-які страви, роблячи їх вишуканими і неповторними. Ще одна її принадність полягає в тому, що вона не вимагає ніякої попередньої обробки. Досить просто підібрати потрібний рецепт і відкрити баночку яскравого ласощі.

З ікрою готують в основному закуски: різноманітні салати, бутерброди, конверти, тарталетки і трубочки з начинкою. Також її використовують для декорації других страв. Найпростіший спосіб прикрасити свій стіл частуваннями з ікрою, це приготувати бутерброди. Навіть дуже складний рецепт з подібної серії навряд чи займе у кулінара більше 15 хвилин.

Найбільш поширеним морепродуктом в таких закусках є велика ікра червоних видів риб (лосось, нерки, форелі або горбуші), трохи рідше для бутербродів беруть білу ікру щуки або минтая, дрібнозернисту від тріски або мойви.

Нижче наведено п’ять рецептів бутербродів, з допомогою яких всього за півгодини можна зробити яскраве ікорне асорті на будь-який смак.

Житні бутерброди з ікрою мойви

Трикутники з житнього хліба, щедро приправлені дрібної ікрою мойви і прикрашені зверху чарівною «сонечком» з томатів черрі.

Список інгредієнтів:

  • Тостовий хліб житній – 10 шт.
  • Банку ікри мойви – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Кріп свіжий – 50 р.
  • Томати черрі червоні – 5 шт.
  • Маслини без кісточок – 10 шт.
  • Майонез для декорації.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Нарізати шматки тостового хліба на рівні трикутники. За бажанням, їх можна підсушити в мікрохвильовій печі.
  • Вершкове масло збити в блендері з зеленню кропу і невеликою кількістю солі (за смаком, т. к. буде ще солона ікра). Невеликі гілочки кропу залишити для прикраси.
  • Хліб намазати тонким шаром зеленого масла і зверху розподілити ікру мойви.
  • У центр покласти половинку томати черрі. На його поверхні майонезом зробити точки, як у сонечка. З половинки цілої маслини зробити голову жучка.
  • По боках прикрасити гілочками кропу.
  • Негайно подати до столу.
  • Дивіться також:  Паштет з кролика

    Бутерброди з ікрою щуки, кальмарами і червоним маслом

    Незвичайне поєднання солоних дарів моря, кисло-солодкого масла і маринованої цибулі. Щоб домогтися кольоровій композиції, потрібно робити великі бутерброди. Ідеальні шматочки – це половинки від довгастих булок для хот-дога.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 100 г.
    • Журавлина свіжа – 50 р.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Кальмари кільцях – 100-150 р.
    • Червоний цибуля – 1-2 шт.
    • Сіль – 0,5 ч. л. без гірки.
    • Цукор – 1 ч. л. без гірки.
    • Чорний перець.
    • Винний оцет – 2 ст. л.
    • Ікра щуки – 1 банку.
    • Булочки для хот-дога – 4 шт.
    • Майонез для фіксації елементів.

    Спосіб приготування:

  • Половинки булок з двох сторін добре підсушити, до легкої рум’яної скоринки. Повністю остудити.
  • Кільця кальмарів відварити у воді зі спеціями.
  • Тонко нашаткувати салатний цибулю. Півкільця розім’яти руками, щоб вони перестали хрустіти.
  • Цибулю замаринувати у винному оцті з сіллю, цукром і перцем. Через 10-15 хвилин злити маринад і швидко обполоснути півкільця кип’яченою водою.
  • У блендері збити зелень петрушки, ягоди журавлини і м’яке вершкове масло. Довести до смаку перцем і невеликою кількістю солі. Кілька листочків петрушки і ягід журавлини залишити для прикраси.
  • Половинки булочок намазати спочатку червоним маслом, потім ікрою щуки. Прикрасити кільцями кальмара, цибулею, цілими ягодами і листочками зелені, при необхідності зміцнивши їх на краплі майонезу.
  • Бутерброди з червоною ікрою

    Фантастично красиві і смачні міні-бутерброди з копченою рибою і ніжною ікрою. Особливо декоративними такі канапе вийдуть, якщо відсадити начинку через кондитерський шприц з насадками, але на швидку руку підійде і простий корнетик зі звичайного поліетиленового пакету.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 150 р.
    • Риба червона подкопченная – 50-70 р.
    • Кріп або петрушка – 30 р.
    • Сир (краще моцарела) – 50 р.
    • Ікра – 1 банку.
    • Сіль за смаком.
    • Тонкі крекери або галети – 400 р.
    Дивіться також:  Холодні закуски з лаваша

    Спосіб приготування:

  • Дрібно натерти сир, порубати рибне філе.
  • Збити в чаші блендера филетированную червону рибу, свіжу зелень, тертий сир і м’яке вершкове масло. Режим подрібнення – імпульсний, тобто, короткочасні натиснення до отримання грубозернистим маси. За смаком довести її до потрібного стану сіллю і перцем.
  • Готову основу скласти в пакет і відрізувати у нього кінчик. З імпровізованого корнета відсадити на крекери трояндочки або ромашки з порожнім центром.
  • В серединку кожного «квітки» покласти по ложці червоної ікри.
  • За бажанням, композицію прикрасити гілочками зелені або маленькими шматочками маслин.
  • Бутерброди з сиром та ікрою

    Мініатюрна закуска з сирною основою, замість звичного шару вершкового масла. Замість м’якого сиру можна використовувати сир «Рікотта».

    Список інгредієнтів:

    • Тонкий багет – 1 шт.
    • Ікра будь – яка- 1 банку.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • М’який сир – 200 р.
    • Сіль.
    • Базилік – 30 р.
    • Томати черрі різнокольорові – 10 шт.
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • Багет нарізати на маленькі, товсті шматочки. Томати черрі розділити на великі часточки. Базилік порубати, а часник потовкти.
  • М’який сир змішати з помідорами, часником, базиліком і спеціями.
  • На кожен шматочок хліба покласти по чайній ложці сирної пасти і по половині ложки ікри.
  • Зверху кожен бутерброд присипати чорним перцем.
  • Бутерброди «Зелені їжачки»

    Особливих вишукувань в страві немає, привабливість йому надає незвичайна форма. Бутерброди роблять з двох шматочків невеликого багета, прослоенних ікорному-горіховою масою і запанированных в зеленому асорті з запашної зелені.

    Список інгредієнтів:

    • Ікра дрібна – 1 банку.
    • Горіхи волоські – 50 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Жирний Майонез – 200 р.
    • Петрушка – 30 р.
    • Базилік – 30 р.
    • Кріп – 30 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Багет тонкий – 1-2 шт.
    Дивіться також:  Форшмак класичний

    Спосіб приготування:

  • Багет нарізати на однакові шматки і підсушити в духовій шафі.
  • Очистити волоські горіхи від горчащей шкірки (прожарити на сухій сковороді або обшпарити окропом) і дрібно порубати.
  • Обережно змішати подрібнені горіхи, ікру і масло. Довести до смаку сіллю, перцем.
  • Зелень очистити від гілочок. Листя крупно порубати.
  • На шматочок багета покласти 2-3 ч. л. начинки, накрити другим шматочком і обмазати жирним майонезом.
  • Потім акуратно обваляти отриманий «кулька» на суміші пряних трав.
  • Зелених їжачків викласти на тарілку, прикрасити витушками з майонезу, лимонними спіралями і подати до столу.