Бутерброди з ківі

b555a7c1f2caae5965dc821222899ba4 Бутерброди з ківі

За бутербродами міцно закріпилася репутація простий і нехитрою їжі, що не вимагає у своєму приготуванні особливого таланту і старань. Насправді, з допомогою грамотно підібраних рецептів можна навіть дружні посиденьки перетворити на вишуканий фуршет.

Бутерброди з ківі відносяться саме до таких страв. Приємна кислинка екзотичного фрукта відмінно поєднується з м’ясом, сиром, рибою, грибами і морепродуктів. Комбінуючи в закусці недорогі інгредієнти, можна досягти приголомшливих смакових поєднань, не витрачаючи при цьому багато коштів.

Яскрава і ароматна м’якоть ківі дозволить урізноманітнити і давно знайомі рецепти. Кисло-солодкими пластинками і кубиками можна замінити свіжі, солоні, мариновані огірки, каперси і яблука, лимон, інші цитрусові.

Які бутерброди можна зробити з ківі, докладно розказано нижче.

Бутерброд з ківі і шпротами

Класичний рецепт в новому звучанні. Тут замість свіжих огірків додані кружечки незрілого ківі. Він твердіше і кисліше.

Список інгредієнтів:

  • Майонез – 100 р.
  • Сіль.
  • Шпроти – 1 б.
  • Часник – 2 шт.
  • Зелена цибуля – 20 р.
  • Петрушка свіжа – 20 р.
  • Прісний хліб білий (не батон) – 12 шт.
  • Ківі – 2 шт.
  • Перець чорний.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Лимонний сік або оцет (пара крапель) – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Підсушити хліб на сковороді або в духовці. Полити сумішшю рослинного масла, лимонного соку або яблучного оцту (буквально пара крапель).
  • Майонез збити з зеленим цибулею, часником і петрушкою.
  • Ківі очистити і нарізати на акуратні шматочки, які посолити і поперчити.
  • Пластинки хліба промазати зеленим соусом. Розмістити на них по 1-2 рибки і 1-2 кружечки ківі.
  • Бутерброди з сиром і ківі

    Ніжні десертні бутерброди для сніданку. Ківі потрібно спіле і м’яке.

    Список інгредієнтів:

    • Багет – 1 шт.
    • Сир м’який або сирний сир – 200 р.
    • Мед – 1 – 2 ст. л.
    • Горіхи кедрові або волоські – 50 р.
    • Сметана жирна – 2-3 ст. л.
    • Апельсиновий або лимонний сік – 1 ст. л.
    • Цедра – на кінчику ножа.
    • Ківі – 2-3 шт.
    Дивіться також:  Форшмак з оселедця

    Спосіб приготування:

  • М’який сир збити з апельсиновим або лимонним соком, подрібненими горіхами, сметаною, медом (цукром і цедрою.
  • Багет нарізати на товсті шматочки (по 2 див.) і намазати сирною масою.
  • На кожен бутерброд покласти по кружечку ківі.
  • Бутерброди з плавленим сиром, ківі і ковбасою

    Незвичайне поєднання сухої ковбаси, кисло-солодкого ківі і плавленого сиру.

    Список інгредієнтів:

    • Багет – 1 шт.
    • Ківі – 2-3 шт.
    • Суха ковбаса (салямі) – 150 р.
    • Кріп свіжий – 20 р.
    • Плавлений сир – 2-3 шт.
    • Часник – 2 шт.
    • Чорний перець.
    • Майонез – 100-150 р.

    Спосіб приготування:

  • Ківі очистити і нарізати кружечками. Кожен присолити і поперчити.
  • Плавлені сирки натерти на дрібній профілі терки (пластівцями). Ковбасу нарізати маленькими кубиками. Часник потовкти, а кріп порубати.
  • Майонез змішати з ковбасою, сиром, часником і кропом. Можна всі інгредієнти відразу помістити в чашу блендера і просто подрібнити, але в такому випадку маса вийде пастоподібної, а не грубозернистим. Це справа смаку.
  • Багет нарізати товстими скибками, промазати шматки сирною масою і прикрасити скибочками стиглого ківі.
  • Бутерброди на шпажці з ківі і сьомгою

    Приємне поєднання ніжної жирної риби, добре просоленого сиру, солодкуватого хліба і кисло-солодких фруктів. Ківі береться незріле і щільне, так як воно краще тримається на шпажці.

    Список інгредієнтів:

    • Сьомга малосольна – 200 р.
    • Ківі стигле – 3-4 шт.
    • Хліб білий – 300 р.
    • Сир ропні (Арістей, фета) – 150 р.
    • Маслини – 12 шт.
    • Спеції.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Сьомгу, хліб і ківі нарізати однаковими кубиками. Хліб скласти у форму, вистелену пергаментом і підсушити в духовці. Після присолити і обсипати спеціями і сушеної зеленню.
  • Продукти нанизати на шпажки. На бутерброд йде по 1-2 шматочки кожного інгредієнта (в залежності від розміру шпажок). Хліба потрібно 2-4 кубика. Він закриває бутерброд з кінців і «прослаивает» інші компоненти.
  • Дивіться також:  Оселедцевий паштет

    Бутерброд з маслом з ківі

    Легке дієтичне блюдо на всі випадки життя. Начинку можна використовувати не тільки для бутербродів, але і для коржів і тонких млинців.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб білий – 10 р.
    • Ківі стигле – 3 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Часник – 2-3 шт.
    • Кріп свіжий – 10 р.
    • Лимонний сік – 5 мл (пара крапель) або
    • Яблучний оцет.
    • Сир Пармезан – 50 р.
    • Горіхи або кунжут за смаком.
    • Перець.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Очистити ківі і подрібнити його в пюре разом з кропом і часником. За смаком ввести в начинку горіхи.
  • Додати в масу вершкове масло, змішати, влити лимонного соку, посолити і поперчити.
  • Готовим маслом ківі намазати хліб. Присипати насінням кунжуту і сиром пармезан.