Бутерброди з оселедцем

7308a55bf98447e4231f01e820af9004 Бутерброди з оселедцем

Солона оселедець входить в раціон не тільки всіх слов’ян, але і скандінавських і балканських жителів, німців і поляків. Суворі шведи і норвежці варять з маринованої риби супи, на Балканах з неї роблять своєрідне рагу і тільки у слов’янській кухні отримали широке поширення різного роду закуски і салати з оселедця.

Солона рибка входить до складу салатів, начинок для бутербродів і канапе. Бутерброди з оселедцем взагалі можна назвати універсальною закускою, здатної врятувати господарку в будь-який час, незалежно від сезону. Влітку рибу комбінують з сиром, свіжою зеленню, огірками і редисом, іншими овочами. Взимку частіше готують закуски з яйцем, сиром, майонезом і смаженими овочами.

Буде потрібно зовсім мало часу, щоб стіл прикрасили апетитні росіяни «канапе» з малосольною оселедцем. Запропоновані нижче рецепти не потребують дорогих продуктів, але результат перевершить всі очікування.

Бутерброди з оселедцем, яйцем і картоплею

Класична закуска на сніданок.

Список інгредієнтів:

  • Картопля – 2 шт.
  • Філе оселедця малосольное — 200 р.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Яблучний оцет (сік лимона) – 1 ст. л.
  • Хліб чорний – 400 р.
  • Сіль.
  • Перець.

Спосіб приготування:

  • На сухій сковороді підсмажити шматочки чорного хліба.
  • Відварити картоплю, яйця. Пропустити через м’ясорубку промите від розсолу філе оселедця, часник, відварені картопля і яйця.
  • В отриману масу за смаком влити оцет, додати солі і перцю.
  • Намазати кожен скибочку хліба начинкою і подати до столу.
  • Бутерброди з оселедцем «А-ля форшмак»

    Незвичайне поєднання смаку сиру, яблук і оселедця. Підійде для рядового сніданку і яскравою дружньої вечірки.

    Список інгредієнтів:

    • Філе оселедця – 200 р.
    • Яблуко – 100 р.
    • Молоко – 200 мл
    • Сир – 100 р.
    • Сметана або майонез – 100 р.
    • Хліб білий (чорний) – 300 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    Дивіться також:  Язик в желе

    Спосіб приготування:

  • Очистити від серцевини і шкірки зелене яблуко. Оселедець вимочити в молоці або воді.
  • Пропустити через м’ясорубку рибу, яблуко, сир. Посолити і поперчити. За своїм смаком заправити майонезом або сметаною.
  • Розподілити по шматочках чорного хліба, прикрасити гілочкою свіжого кропу.
  • Бутерброди з картоплею і оселедцем

    Звичне поєднання солоної риби відварної картоплі в новій формі.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб – 300 р.
    • Картопля – 1-2 шт.
    • Оселедець – 200 р.
    • Молоко – 200 мл
    • Сіль.
    • Перець.
    • Маринований огірок – 2 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Майонез або сметана – за смаком.
    • Петрушка свіжа – 30 р.

    Спосіб приготування:

  • Оселедець вимочити у воді або молоці. Відварити картоплю. У петрушки відібрати тільки листя і молоді гілочки. Ошкуріть маринований огірок.
  • Пропустити через м’ясорубку рибне філе, варену картоплину, маринований огірок і свіжу петрушку.
  • Посолити, поперчити масу, заправити за смаком майонезом або сметаною.
  • На підсмажений тост розподілити трохи рибної начинки. Прикрасити зверху тонкими півкільцями свіжої цибулі і кількома листочками петрушки.
  • Бутерброди з оселедцем і солодким перцем

    Закуску можна зробити за купівельними перцем в маслі або власному (томатному) соку або з домашніми заготовками.

    Список інгредієнтів:

    • Хліб – 300 р.
    • Паприка в соку – 200 р.
    • Оселедець – 200 р.
    • Масло вершкове – 1 ст. л.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Картопля або рис – 100 р.
    • Кріп свіжий – 30 р.

    Спосіб приготування:

  • Зняти зі стручків перцю тонку жорстку шкірку. Відварити яйця, ложку круглого рису або одну картоплину.
  • Рибне філе промити.
  • Перекрутити на м’ясорубці філе оселедця, стручки солодкого перцю, рис (картопля), зелень кропу, вершкове масло і варені яйця.
  • Злегка підсмажити шматочки хліба, за бажанням натерти їх часником і змастити отриманою масою.
  • При подачі прикрасити невеликий гілочкою кропу.
  • Дивіться також:  Бутерброди з ківі

    Бутерброди з оселедцем і зеленим маслом

    Дуже прості і ефектні бутерброди. Для них підійде просте філе і червоне, засолене «під лосось».

    Список інгредієнтів:

    • Хліб – 300 р.
    • Філе риби – 200 р.
    • Кріп свіжий – 30 р.
    • Петрушка, кінза – 30 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Черемша свіжа – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Масло вершкове – 150-200 р.
    • Пір’я зеленої цибулі – 1-2 шт.
    • Лимон за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Житній хліб нарізати на трикутники. Всю зелень, крім цибулі, дрібно порубати, відклавши кілька листочків петрушки для прикраси.
  • Збити в міксері розтоплене масло з рубаною зеленню, часником і спеціями.
  • Намазати маслом шматочки хліба.
  • Тонким рибним ножем нарізати з філе тонких пластинок. З трьох таких «стрічок» різної ширини згорнути спочатку рулетик, потім трояндочку.
  • Для цього саму тонку стрічку помістити в центрі, найширшу по краю рулетика. Широку смужку відігнути, формуючи нерозкритий бутон «троянди».
  • Закріпити трояндочку в маслі, з боків розмістити пір’ячко цибулі і листочки петрушки. Лимонні спіралі за бажанням.