Бутерброди з сьомгою

6a7007b547219d2d114dc9b973bef49b Бутерброди з сьомгою

Бутерброди з вишуканими продуктами затребувані на всіх, без винятку, бенкетних урочистостей, ділових фуршетах і навіть теплих домашніх зустрічах з рідними та друзями. Завдяки всього кількох страв з різноманітним асорті бутербродів можна створити враження масштабності і значущості свята, адже до нього старанно готувалися.

Бутерброди з сьомгою легко зробити всього за 10-20 хвилин. Багато рецепти не вимагають попередньої обробки інгредієнтів, тому готуються за лічений час. Зібрати мініатюрні канапе і закуски на шпажках можна буквально з підручних продуктів – сиру, відварених яєць і часнику, сиру, свіжих овочів і навіть сухофруктів.

Нерідко для страви змішують спеціальні ароматні масла, пасти або паштети з грибів, зелені, товчених горіхів, пюрированного м’яса або риби. Пастоподібні інгредієнти наносять на свіже або підсмажений білий хліб, галети, шматочки лаваша. Філе сьомги використовують тонкої нарізки або рубленому вигляді. Іноді на основі червоної риби роблять рибне масло.

За якими рецептами готують бутерброди з сьомги докладно розказано нижче.

Бутерброди з маслом рибним

Найдешевший варіант бутербродів. Замість дорогого філе для страви купують рибну закуску, паштет з солоної червоної риби (сьомги) або готують масу самостійно, використовуючи обрізки або тішу (тонкі шматочки з черевця). Жирну рибу можна розбавити малосольною оселедцем.

Список інгредієнтів:

  • Обрізки сьомги – 100 р.
  • Часник – 1 шт.
  • Кріп сушений – 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове – 200 р.
  • Сіль.
  • Чорний перець в млині.
  • Багет – 1 шт.
  • Спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  • Багет нарізати на великі шматки, скропити олією зі спеціями і підсушити в духовій шафі.
  • Рибні обрізки подрібнити разом зі вершковим олією, чорним перцем з млина і сушеним кропом.
  • Підсушені шматки багета намазати приготовленою масою і прикрасити за смаком.
  • Дивіться також:  Бутерброди з авокадо

    Бутерброди «Червоні бутони»

    Красиві бутерброди з часниковим маслом і «пуп’янками» з скибочок сьомги і плавленого сиру.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 200 р.
    • Черемша свіжа – 100 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Білий корінь або селера тертий – 1 ч. л.
    • Петрушка листочки – для фарбування.
    • Багет – 1 шт.
    • Кунжут необсмаженна – 1 — 2 ст. л.
    • Чорний перець із млина.
    • Сіль.
    • М’який плавлений сир– 100 р.
    • Пластинки сьомги – 200 р.

    Спосіб приготування:

  • Збити вершкове масло із зеленню черемші (без стеблинок), парою зубчиків часнику і ароматним білим корінням. Зелене масло посолити і присипати свіжим чорним перцем.
  • Вже збиту основу змішати з необжаренным кунжутом.
  • Товсті шматочки багета підсушити в духовій шафі, окропивши маслом зі спеціями.
  • У центр пластинок сьомги покласти чайну ложку м’якого плавленого сиру з будь-яким наповнювачем (зелень, шинка, гриби) і згорнути квітка кали. Начинку можна поперчити.
  • Багет намазати часниковим маслом з кунжутом, зверху покласти квітка і листочок зелені.
  • Бутерброд із сьомгою та сиром

    Закуска з гармонійним поєднанням кисло-солодкого смаку сиру і солоної сьомги.

    Список інгредієнтів:

    • Сир зернистий – 150 р.
    • Сьомга малосольна – 150 р.
    • Горіхи волоські – 50 р.
    • Сухарики з будь-яким смаком – 50 р.
    • Багет або батон – 1 шт.
    • Імбир сушений – на кінчику ножа.
    • Сіль.
    • Чорний перець в млині.
    • Лимонний сік – 10 мл

    Спосіб приготування:

  • Зерна сиру, шматочки філе, очищені від лушпиння волоські горіхи подрібнені сухарі скласти в чашу блендера.
  • Подрібнити в грубозернисту масу, використовуючи імпульсний режим.
  • Приправити сушеним імбиром (можна додати щіпку мускатного горіха), лимонним соком, сіллю, свіжим перцем з млина.
  • Багет обсмажити з мінімальною кількістю масла. Тости охолодити і намазати грубозернистим сумішшю з малосольної риби.
  • Прикрасити за смаком.
  • Дивіться також:  Бутерброди з ананасами

    Бутерброди на шпажках

    Ефектна закуска на дерев’яних спицях (шпажках).

    Список інгредієнтів:

    • Маслини (каперси, оливки) – 50 р.
    • Вершкове масло – 150 р.
    • Петрушка – 30 р.
    • Сіль.
    • Плавлений сир в пластинках.
    • Тонка рибна нарізка – 150 р.
    • Салат латук – 2-3 аркуша
    • Багет – 1 шт.
    • Чорний перець в млині.

    Спосіб приготування:

  • Посмажити тонкі тости з французького багета. За бажанням, натерти часником або присипати спеціями. Нарізати хліб на невеликі квадрати, трикутники або гуртки однакового розміру.
  • Блендером подрібнити маслини без кісточок (каперси або оливки), змішати з вершковим маслом, зеленню та спеціями. За бажанням, підкислити фруктовим соком або оцтом.
  • Зібрати «шашлички» з грінок, пластинок риби і сиру, шматочків латуку, перекладаючи все чорним маслом.
  • Салат з ікрою і рибою

    Класичне поєднання натурального житнього хліба, солоної риби і дрібної ікри.

    Список інгредієнтів:

    • Бородінський хліб або хлібці – 10-12 шт.
    • Плавлений сир з грибним смаком – 2 сирка по 100 р.
    • Ікра минтая, щуки, тріски – 1 банка.
    • Філе сьомги – 100 р.
    • Помідори черрі.
    • Зелень для прикраси.
    • Часник – 1-2 шт.
    • Кріп сушений.
    • Рослинне масло.
    • Чорний перець в млині.
    • Лимон – за бажанням.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Бородінський хліб нарізати на однакові шматки, скропити рослинним маслом з сушеним кропом, сіллю і свіжим чорним перцем і підсушити в духовій шафі або мікрохвильовій печі.
  • Остиглі тости щедро натерти зубками часнику.
  • М’який плавлений сир змішати з рубаним філе сьомги або подрібнити інгредієнти за допомогою імпульсного режиму блендера.
  • Готову грубозернисту масу змішати з банкою дрібної ікри.
  • Часникові тости намазати рибної пастою, прикрасити часточкою томату, лимона і зеленню.