Буженина в духовці

074fe7bd9ea67e858078d2fa1cfdebad Буженина в духовці

Соковиту буженину в нашій країні любить будь, не є переконаним вегетаріанцем, людина. Однак дозволити її собі ми часто можемо лише на свята. Вихід один – навчитися готувати це дуже смачне м’ясне блюдо в домашніх умовах: вийде і дешевше, і корисніше.

Буженина з курячого філе, запечена в рукаві

Соковита куряча буженина з морквою і часником буде дуже до речі на святковому столі. Власне кажучи, її кінцева ціна настільки вас порадує, що ви цілком можливо почнете готувати цю закуску і в звичайні дні – як доповнення до бутербродів.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 р.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Куряче філе промийте, очистіть від пленочек і гострим ножем розріжте вздовж на тонкі шматки (як на великі отбывные).

Покладіть на обробну дошку один такий шматок. Рясно посоліть і поперчіть.

Моркву і часник очистіть від шкірки, промийте. Зубці часнику розрізати навпіл, моркву наріжте невеликими шматочками.

На перший шар м’яса викладіть по 2 шматочки моркви і часнику, загорніть м’ясо в рулетик. Другий шматок м’яса посоліть і поперчіть з двох сторін. Покладіть на нього рулетик, додайте ще моркви і часнику, знову загорніть в рулетик. Так само поступите з усім м’ясом і морквою. Коли у вас залишаться невеликі шматочки, покласти їх зверху і з усіх сторін. Не бійтеся, що конструкція розвалиться – в кінці її і так потрібно скріпити нитками, щільно обв’язавши великий рулет з усіх боків.

Потім покладіть одержаний м’ясний рулет в рукав для запікання. Щільно перев’яжіть рукав біля виходу, залишивши багато зайвого простору, щоб пакет, надуваючись при запіканні, не лопнув. Можете також зробити кілька маленьких дірочок на рукаві, але тільки зверху, щоб рідина не витекла і буженина не було дуже сухий.

Дивіться також:  Різотто з куркою

Надішліть м’ясо запікатися в духовку, розігріту до 220 градусів. Тримайте приблизно 45 хвилин.

Буженина з свинини з гірчицею, запечена у фользі

Замаринована в мінеральній воді свинина стає неймовірно ніжною, а завдяки гірчиці буженина знайде красиву скориночку.

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок – 1 кг.
  • Зерна гірчиці – 300 р.
  • Маслини – 100 р.
  • Оливки – 100 р.
  • Мінеральна вода – 0,5 л.
  • Болгарський перець – 1шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Очистіть часник, пропустіть його через прес в маленьку мисочку. Додайте сіль, розмішайте, а потім ретельно промажте шматок свинячого ошийка з усіх боків. Далі посипте м’ясо свіжомеленим чорним перцем.

При необхідності чистіть маслини і оливки від кісточок. Гострим ножем зробіть близько десятка маленьких, але глибоких надрізів по всьому шматку м’яса. Засуньте в ці «кишеньки» оливки і маслини.

Болгарський перець промийте, очистіть від насіння, наріжте невеликими шматочками. Точно також нашпигуйте м’ясо шматочками перцю.

Покладіть свинину у велику глибоку каструлю або гусятницю. Обмажте з усіх боків гірчицею. Потім вилийте в ємність мінеральну воду і викладіть м’ясо в холодильник маринуватися. Витримайте приблизно 5 годин (можна і більше).

Далі покладіть замариновану свинину на великий шматок фольги, щільно загорніть, щоб рідина не витекла. Викладіть м’ясо у фользі в форму для запікання. Туди ж налийте трохи води.

Надішліть все це в гарячу духовку. Запікайте при 180°С приблизно 1,5 години. Потім переверніть буженину на іншу сторону, долийте води і тримайте в духовці ще приблизно годину.

Буженина з телятини в духовці і грилю

Секрет дивовижного смаку цієї буженини в тому, що вона запікається спочатку в духовці, а потім «доходить» в грилі. Так всередині вона залишається соковитою, а зверху покривається хрусткою скоринкою.

Дивіться також:  Гуляш зі свинини

Інгредієнти:

  • М’якоть телятини – 1 кг
  • Часник – 1 зубчик
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Прованські трави – за смаком

Рецепт приготування:

Візьміть шматок нежирної телятини (якщо є трохи жиру, зрізати його не слід), вимийте і витріть насухо.

Очистіть великий зубець часнику, наріжте його на тонкі довгасті шматочки. Сіль і перець змішайте в маленькій ємності. Ніж опустіть у сіль і перець, а потім зробіть їм невеликі надрізи в м’ясі. Засуньте в надрізи часник. Потім густо посипте шматок м’яса сухими прованськими травами і викладіть поверх лавровий лист.

Викладіть підготовлене м’ясо на шматок фольги, щільно загорніть і поставте на годину в холодильник.

Потім витягніть, залиште ще на годину при кімнатній температурі, після чого відправте в духовку, розігріту до 200° за Цельсієм. Далі у вас є два варіанти запікання. Можна спочатку потримати буженину 40 хвилин в духовці, а потім дорумянить протягом 15 хвилин на грилі, відкривши фольгу. Або просто залишити в духовці на годину.