Часниковий суп

1324f26ddbb48f8c86627e21ef7584aa Часниковий суп

Про часник сказано багато слів написано чимало статей. Всі люди, без винятку, знають, що часник корисний, дуже-дуже корисний. Він містить есенціальні речовини, попереджає рак і взагалі, відлякує нечисту силу.

Часник додають у ковбасні вироби, другі та перші страви, закуски і салати. Як правило, в цих стравах він грає роль гострої приправи, натурального ароматизатора і консерванту. Єдиними стравами, в яких часник використовується як основний інгредієнт, є часникові супи.

Рецепти таких супів невиправдано забуті. На це є свої причини, адже подібна страва не з’їж перед виходом в люди. Часниковий суп — блюдо «вихідного дня». Саме в цей час мінімальний ризик вразити оточуючих його насиченим ароматом. Тому часникові супи рекомендують поєднувати з салатами або закусками з свіжого селери, петрушки, кінзи або базиліка.

Сміливці, які вирішили випробувати запропоновані рецепти, будуть винагороджені по достоїнству. Вони отримають прості, але вишукані перші страви, які внесуть приємну різноманітність в низку звичних борщів і розсольників.

Часниковий суп з мускатним горіхом

Один з найбільш доступних і простих рецептів.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Часник – 2,5 головки.
  • Яловичий бульйон – 1 л.
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Мускатний горіх – третина горіха (третина кавової ложки без верху).
  • Зелень свіжа (петрушка, коріандр) – 50 р.
  • Жовток курячий – 3 шт.
  • Хліб білий – 3 шматочки.
  • Сир твердих сортів – 50 р.
  • Сіль і улюблені спеції за вибором.

Приготування:

  • Розігріти оливкове масло і обсмажити в ньому пюрированный часник (за допомогою блендера або чеснокодавкі).
  • Закип’ятити бульйон, додати в нього спеції, тертий мускатний горіх, рубану петрушку, обсмажений часник.
  • Тонкою цівкою влити в суп курячі жовтки, збиті з сіллю. Варити 5 хвилин на середньому вогні. Зняти з плити.
  • У що залишився після обжарювання часнику олії злегка підрум’янити шматочки білого хліба і нарізати його на смужки.
  • Готовий суп розлити по тарілках. Прикрасити листочками зелені і тертим сиром. За бажанням, страву можна присипати подрібненими горіхами.
  • Дивіться також:  Томатний суп

    Часниковий суп з хлібом з Нового Орлеана

    Все геніальне просто і цей рецепт тому підтвердження. Блюдо взято з ресторанної кухні, тому щоб сповна відчути його смак, не варто змінювати зазначені в складі інгредієнти. Наприклад, натуральний бульйон на порошковий варіант.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Часник – 1 головка.
    • Масло вершкове – 80 р.
    • Ріпчаста цибуля солодких сортів – 2 шт.
    • Бульйон курячий натуральний – 1 л.
    • Білий багет черствий – 300 р.
    • Чебрець (чебрець) – 2 гілочки або
    • Розмарин – 2 гілочки.
    • Лавровий лист.
    • Вершки жирні – 200 мл
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.

    Приготування:

  • Розтопити в товстостінній сковороді або каструлі всі вершкове масло. Додати в нього дрібно нашатковану цибулю і пюрированный часник. Готувати на слабкому вогні. Овочі не повинні засмажитися.
  • Розігріти курячий бульйон і перекласти в нього цибулю і часник.
  • Багет очистити від шкірочки, нарізати і помістити м’якоть в суп.
  • Додати в блюдо гілочки чебрецю, лавровий лист, спеції і сіль. Готувати 10 хвилин, після чого видалити лавровий лист і чебрець (чебрець), а вміст каструлі перетворити в однорідну масу за допомогою заглибного блендера.
  • Потім поступово влити в суп вершки, погріти близько 5 хвилин, після чого спробувати і при необхідності досолити і приправити.
  • Подавати, прикрасивши половинкою перепелиного яйця і пір’ям зеленого лука.
  • Часниковий суп з томатами та тортелліні

    Пельмені – це різновид італійських равіолі з начинкою з сиру або овочів. Якщо немає можливості придбати їх у магазині, то тортелліні легко можна зробити вдома. Склад тіста і техніка замісу така ж, як і при приготуванні пельменів.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Томати у власному соку – 700-800 р.
    • Пельмені з сиром – півпачки або 250 р.
    • Оливкова олія – 30 мл
    • Часник – 2 голівки.
    • Курячий бульйон – 1 л.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.
    • Кріп свіжий для сервірування.
    Дивіться також:  Крем суп з шпинату

    Приготування:

  • Розтопити вершкове масло і злегка обсмажити в ньому пюрированный часник. Допускати підрум’янення не можна.
  • Розігріти курячий бульйон і перекласти в нього часник разом з вершковим маслом. Додати в суп сіль і спеції.
  • Томати подрібнити блендером або протерти через сито. Влити в суп разом з соком з заливки. Довести до слабкого кипіння і поштучно покласти в суп тортелліні.
  • Варити на середньому вогні до готовності тортелліні.
  • Подавати з рубаним кропом і грінками.