Цукерки з дитячої суміші

7178118e803d9071605d7de0a46258cd Цукерки з дитячої суміші

Дитяча суміш – сухий концентрат з якого готують замінники грудного молока і каші для першого прикорму малюків. Вона може включати в себе натуральне коров’яче і козяче молоко, рисову, вівсяну і гречану борошно, подрібнені фрукти і овочі (гарбуз, яблуко, чорнослив, грушу). Також виробники вводять в її склад мультивітамінні премікси та мінеральні добавки, що забезпечують напівфабрикату високу поживну цінність.

Завдяки насиченому молочного смаку і «борошняної» консистенції, дитяча суміш прекрасно підходить для створення різних десертів: бісквітів, кексів, печива, тортів, цукерок і коктейлів. Для цього її змішують з порошком какао, борошном, маслом, згущеним молоком і вершками, подрібненими сухофруктами і горіхами, товченим печивом та іншими продуктами.

Цукерки зазвичай роблять з дитячої молочної суміші без всяких добавок, поєднуючи її з олією, какао і смаковими інгредієнтами. Не менш смачні кондитерські вироби можна приготувати із сухих концентратів для овочевих пюре і каш (пюре з гарбуза, яблука, груші і моркви). «Тісто» з такої суміші виходить яскравим, ароматною і дуже смачною.

Цукерки з дитячої випічки не вимагають багато часу. Щоб приготувати кілограм делікатесних кульок потрібно лише півгодини. Які саме цукерки готуються на основі дитячого харчування розказано нижче.

Цукерки «Кокосанка»

Дешевий аналог «Рафаелло» з сухого молока, ванільних вафель і кокосової стружки. За аналогією з дорогим оригіналом, всередину кульки можна покласти цілий мигдаль або фундук. В десерті бажано використовувати п’ятишарові повітряні вафлі з мінімумом начинки. Із звичайних тришарових пластинок виходить занадто жирна маса.

Список інгредієнтів:

  • Вафлі ванільні – 400 р.
  • Кокосова стружка – 200 р.
  • Горіхи цілі – за бажанням.
  • Молочна дитяча суміш – 200 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Вершки – 100-150 мл.
  • Цукрова пудра – 150 р.
Дивіться також:  Сирний мус

Спосіб приготування:

  • Потовкти ванільні вафлі, влити вершки і покласти по 2 ложки м’якого масла і кокосової стружки. Розмішати ложкою і поступово, невеликими порціями всипати молочну суміш.
  • Вимісити пластичну і не занадто щільну масу. Надто круте «тісто» буде важко обваляти.
  • Спробувати масу і якщо треба, то підсолодити її цукровою пудрою.
  • Скачати з неї кульки завбільшки з справжнє «Рафаелло». Обваляти в цукровій пудрі і кокосової стружці.
  • Залишити в холодильнику на півгодини-годину.
  • Помістити в паперові кошики і винести до столу.
  • Цукерки «Шоколадні»

    Цукерки за смаком нагадують тістечко «Картопля», тільки в даному рецепті відсутня печиво і доданий ніжний молочний шоколад.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 150 р.
    • Шоколад молочний – 150 р.
    • Молочна суміш з рисовим борошном – 200 р.
    • Какао-порошок – 50 р.
    • Вершки або молоко – 100 – 200 мл
    • Цукор або пудра – 100 р.

    Спосіб приготування:

  • З какао, шматочків вершкового масла, 50 г шоколаду, молока і цукру зварити густу сметаноподібну суміш і повністю її охолодити.
  • У остигнула масу вимішати всю молочну суміш.
  • Дрібно натерти решту 100 гр. шоколаду.
  • Зліпити маленькі кульки-горішки і обваляти їх в шоколадній стружці.
  • Помістити в паперові формочки й охолодити в холодильнику.
  • Цукерки «Мюслі»

    Невеликі батончики з барвистою суміші сухофруктів, молочної суміші і готового сухого сніданку.

    Список інгредієнтів:

    • Молочна суміш – 200 р.
    • Родзинки – 50 р.
    • Сухий сніданок «Рисові зірочки» — 200 р.
    • Курага – 50 р.
    • Горіхи – 50 р.
    • Цукрова пудра – 100-150 р.
    • Варене згущене молоко – 150 р.
    • Вершкове масло – 2-3 ст. л.
    • Мед рідкий за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Замочити сухофрукти в теплій воді. Промити, подрібнити м’ясорубкою або дрібно нарізати.
  • Сухий сніданок зсипати в пакет і відбити молотком, щоб вийшла велика крихта.
  • З’єднати масло, рисову крихту, подрібнені горіхи і сухофрукти, молочну суміш і варену згущенку в круту грубозернисту суміш. Підсолодити її рідким медом, якщо потрібно.
  • Обробну дошку присипати цукровою пудрою і покласти на неї заготовку для майбутніх мюслі.
  • Розкачати масу в товстий джгут. Рівномірно обваляти його в цукровій пудрі і розрізати на невеликі батончики.
  • Торці цукерок також запанірувати в цукровій пудрі.
  • Дивіться також:  Печиво «Гусячі лапки»

    Цукерки – минипирожные «Трюфельні»

    Красиві трюфельні цукерки, виконані у вигляді мініатюрних тістечок. «Трюфелі» поміщаються на невеликі печива або бісквіти круглої форми. Найкраще підійде випічка начебто розсипчастої «Рапсодії» або «Витьбы».

    Список інгредієнтів:

    • Гіркий шоколад – 150 р.
    • Молочна суміш для каш з чорносливом – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Цукор – 100 р.
    • Какао-порошок – 100 р.
    • Вершки жирні або молоко – 200 мл
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Печиво (Рапсодія) – 15-20 шт.
    • Коньяк або лікер – 30 мл
    • Желейні кульки для декору – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • З шматків гіркого шоколаду і вершкового масла, молока, цукру, 50 г какао на маленькому вогні зварити сметаноподібну масу.
  • Охолодити її і перемішати з молочною сумішшю, лікером і 50 г. подрібненого печива.
  • З отриманого глянсового тіста зліпити порційні цукерки діаметром з печиво. Обваляти їх у цукровій пудрі і натуральному какао-порошку.
  • Помістити на печиво і прикрасити зверху «вишенькою» — готовим желейным кулькою для декору тістечок і тортів.
  • Морквяне асорті з родзинками

    Якщо в будинку є жерстяні формочки для вирізання фігурного печива, то можна приготувати забавні цукерки з сухої каші на основі морквяного або гарбузового пюре. Також з яскравого помаранчевого тесту можна зліпити звичайні кульки.

    Список інгредієнтів:

    • Суха вівсяна або рисова каша з морквою – 200 р.
    • Родзинки жовтий – 50 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Кондитерське конфетті для великодніх пасок.
    • Вершки або молоко – 50-70 мл
    • Цукор або пудра – 50-100 р.

    Спосіб приготування:

  • Розмочити і дрібно порубати родзинки. Сухофрукти потрібно вимочувати в теплій воді, змінюючи її кілька разів. Інакше ягоди залишаться жорсткими і будуть сильно відчуватися в цукерках.
  • Змішати суху кашу з вершковим маслом, рубаним родзинками, молоком і цукровою пудрою.
  • Скачати помаранчеве тісто в кульки або формами вирізати з товстого шару зірочки, ялинки, гуртки та півмісяці.
  • Кожну цукерку присипати різнобарвним асорті для великодніх пасок і імбирних пряників.
  • Охолодити в холодильнику для отримання більш твердої консистенції.