Десерт бите скло

867e59b6ca8d82abfbb83df25ccf430f Десерт бите скло

Десерт «Бите скло» відноситься до категорії желеподібних страв і по праву вважається корисним і низькокалорійним частуванням. Справа в тому, що два його основних компоненти – це сметана і желатин. Кисломолочні продукти багаті калієм і кальцієм, а желатин здатний зв’язувати і виводити з тіла людини різні шкідливі речовини.

Свою назву десерт отримав з-за яскравого зовнішнього вигляду. Його подають в прозорих креманках і крізь тонке скло видно, як у густому сметанному желе (або шоколадному) знаходяться невеликі шматочки желе інших відтінків, створюючи картину, схожу з калейдоскопом або кольоровою мозаїкою. До речі, «Калейдоскоп» або «Річна мозаїка» — це інші назви цього незвичайного страви.

«Бите скло» — переважно дитячий десерт, проте існують більш «дорослі» рецепти з шампанським або білим вином. Також частування можуть приготувати не порційно, а у вигляді великого торта, доповнивши його ванільними або шоколадними бісквітними коржами.

Як порадувати дітей легким і ніжним десертом, детально розказано в нижчезазначених рецептах.

Класичний десерт «Бите скло»

Простий десерт в широких порційних креманках. Його також можна подавати і на тарілках, прикрасивши сметанную півсферу кремом або збитими вершками.

Список інгредієнтів:

  • Сметана жирна – 500 р.
  • Готова желирующая суміш «Апельсинова» — 1 уп.
  • Суміш «Вишнева» — 1 уп.
  • Суміш «Яблучна» — 1уп.
  • Суміш «Лимонна» – 1 уп.
  • Цукрова пудра з ваніліном – 150 р.
  • Желатин з розрахунку на 500 р. плюс 30 %.

Спосіб приготування:

  • По інструкції розвести 4 пакетики желе, розлити його по формах і залишити в холодильнику для застигання.
  • Розвести желатин у 50 мл теплої води. Його треба взяти приблизно на третину більше, ніж рекомендовано на упаковці з розрахунку на 500 г. продукту, так як потрібно дуже щільне і жорстке желе. Процідити від грудочок.
  • Жирну сметану змішати з ароматизованою цукровою пудрою і желирующей сумішшю.
  • Помістити всередину порційній посуду шматочки різного желе, нарізаного кубиками. Залити сметаною.
  • Піали з десертом поставити в холодильник для застигання.
  • Дивіться також:  Желе з шампанського

    Дитячий торт «Бите скло»

    Кумедний дитячий тортик без випічки.

    Список інгредієнтів:

    • Шоколадні пряники – 500 р.
    • Жирна сметана – 400 р.
    • Натуральний фруктовий мармелад (смородина, яблуко) – 100 р.
    • Фігурний мармелад «Ведмедики Гаммі» — 100 р.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Желатин – з розрахунку на 500 г. продукту – 30%.

    Спосіб приготування:

  • Шоколадні пряники натерти на крупній тертці або вручну розламати на шматочки. Пару штук порізати на пластинки.
  • Розвести желатин у теплій воді. Його треба взяти на третину менше, ніж зазначено на упаковці, так як потрібно м’яке тремтяче желе.
  • Натуральний мармелад порізати на кубики. Ведмедиків залишити як є.
  • Змішати сметану з ароматизованою цукровою пудрою, мармеладом і фігурками ведмедиків, желирующей сумішшю.
  • На дно кулінарної форми покласти пластинки з пряників і 2-3 см. шар бісквітної крихти. Додати зверху стільки ж крему. Зробити кілька шарів.
  • Зібраний торт присипати зверху бісквітної крихтою. Поставити в холодильник для настоювання.
  • Перед подачею обережно дістати з форми.
  • Десерт «Бите скло» для дорослих

    Легкий вишуканий десерт з ледь помітною алкогольної нотою.

    Список інгредієнтів:

    • Вершки жирні – 300 мл
    • Шампанське – 200 мл
    • Харчові барвники (червоний, оранжевий).
    • Желатин – 1 уп.
    • Цукрова пудра – за смаком.
    • Ванілін.

    Спосіб приготування:

  • Спочатку потрібно приготувати «бите скло». Шампанське розділити на три частини. У дві додати по щіпці харчового барвника, щоб алкоголь придбав легкий відтінок. Третю частину залишити в натуральному вигляді.
  • Розвести желатин у 100 мл води, додавши його на 30 % більше, ніж потрібно по інструкції. Процідити і охолодити концентрат.
  • У кожну порцію шампанського додати по третині желатинової суміші. Розлити по блюдця або пластикової формочці тонким шаром. Поставити в холодильник для застигання.
  • Розрізати на кубики прямо в посуді.
  • Дуже охолоджені вершки і збити їх з ваніліном, цукровою пудрою до збільшення обсягу в півтора рази.
  • Знову приготувати 100 мл желатинового концентрату, зробивши закладку на 30 % більше.
  • Збиті вершки змішати з 100 мл желатинового концентрату, обережно з’єднати їх з шматочками різнобарвного «скла» і розкласти по креманкам.
  • Поставити в холодильник для застигання.
  • При подачі за бажанням прикрасити збитими вершками і кокосовою стружкою.
  • Дивіться також:  Крем для торта з «Маскарпоне»

    Десерт «Бите скло» з натуральними фруктами

    Ароматне шоколадне желе з шматочками свіжих фруктів (або сухофруктів) на підкладці з готового бісквіта.

    Список інгредієнтів:

    • Бісквіт готовий – 1 шт.
    • Ківі – 1 шт.
    • Апельсин (мандарин) – 1 шт.
    • Виноград – 10 шт.
    • Ананасові жовті цукати – 30 р.
    • Шоколад – 50-70 р.
    • Молоко – 300-400 мл
    • Желатин – з розрахунку на 500-600 мл рідини.
    • Цукрова пудра – 100 г .
    • Вода – 50-70 мл

    Спосіб приготування:

  • Розвести желатин у теплій воді. Його треба взяти наполовину більше, ніж сказано по інструкції. Желе має бути щільним. Процідити, охолодити до кімнатної температури.
  • Натерти 50-70 р. молочного шоколаду. Додати молоко і розчинити на слабкому вогні. Доводити до кипіння суміш не потрібно, як тільки вона набуде рівномірного шоколадний відтінок, можна знімати з плити.
  • Влити в молоко желюючий концентрат і додати за смаком цукрової пудри, ароматизатора за бажанням.
  • Фрукти очистити від щільної шкірки, видалити кісточки і плівки. Нарізати на однакові за величиною шматочки. При необхідності підсушити на паперовій серветці.
  • На дно порційного келихи покласти красиво нарізані фрукти і цукати з папайї або ананаса. Залити шоколадною сумішшю і поставити в холодильник для застигання.