Дієтичний торт

436dc20b01fdc43120e7ac31864be011 Дієтичний торт

Солодкого покірні всі люди, незалежно від статі і віку. Однак бувають випадки, коли доводиться відмовляти собі в сьогохвилинних бажань. Це може бути обумовлено віком або дотриманням дієти, і людині доводиться обмежувати споживання калорій і «швидких» вуглеводів.

У таких ситуаціях на допомогу прийдуть рецепти дієтичних тортів. При мінімумі калорій і інших «шкідливостей» вони зберегли привабливість найрозкішніших десертів і їх неповторну гаму смаку.

Щоб знизити негативний вплив солодкого на людину, з таких рецептів прибирають цукор, готовий шоколад, горіхи і вершкове масло. Замість цього широко використовується фруктоза, мед або сорбіт. Калорійний шоколад змінює какао, а поживні горіхи – свіжі фрукти і ягоди. Декорують торти мінімальною кількістю горіхів, какао-порошку.

Як приготувати дієтичний торт в домашніх умовах, розкажуть розташовані далі рецепти.

Дієтичний торт «Вишенька»

Класичне поєднання темного бісквіту, вершкового крему і кисло-солодкої вишні.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Сир 1% — 1 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Борошно пшенична, вівсяна – 100-150 р.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кефір, сметана, ряжанка – 150 р.
  • Какао-порошок — 70 р.
  • Мед або фруктоза – за смаком (50-100 р.).

Крем:

  • Йогурт або сметана вищої жирності – 250 р.
  • Вишня свіжа, морожена – 300 р.
  • Мед, фруктоза – за смаком.
  • Коктейльні вишні.
  • Какао-порошок.

Спосіб приготування:

  • Протерти сир через сито, змішати з яйцями, борошном, фруктозою і сметаною. У самому кінці, вже вимішене тісто, всипати соду і влити лимонний сік.
  • Заздалегідь змішати з лимонним соком соду не треба, реакція повинна пройти безпосередньо в тесті, інакше бісквіт вийде не таким пишним.
  • Розділити тісто на дві частини. В одну всипати какао порошок.
  • Форму для бісквіта змастити маслом і вилити в її центр темну частину тіста.
  • В центр тіста з какао-порошком влити білу частину. Робити це потрібно повільно, щоб сформувалися два кола один в одному.
  • Далі тонкою дерев’яною лопатковій або просто ложкою прокреслити від центру і по всіх колу прямі смуги.
  • Тісто потягнеться за ложкою і на поверхні залишаться гарні візерунки. Головне, проводити смуги акуратно і через рівні проміжки.
  • Можна ускладнити малюнок, якщо повторно провести по колу смуги, але вже в зворотному напрямку – від країв до центру.
  • Запекти бісквіт при 190 градусах протягом півгодини.
  • Остудити, не чіпаючи форму. Дістати і розрізати на два кола.
  • Проварити вишню з медом або фруктозою. Остудити і змішати з йогуртом, сметаною.
  • Промазати коржі кремом.
  • Кольорову поверхню торта декорувати коктейльними вишнями, посадивши на кожну чайну ложку крему.
  • За бажанням, обсипати торт сумішшю фруктози і какао-порошку.
  • Дивіться також:  Лимонний торт

    Торт «Фруктовий сметанник» з зефіром

    Приготування основи торта багато в чому схоже з першим рецептом, однак тут потрібно використовувати тільки сметану, а не кефір або ряжанку. Від цього залежить, наскільки пишними вийдуть коржі. Крем також готується на відцідженої сметані або вона змінюється на рослинні вершки.

    Список інгредієнтів:

    • Сметана – 600 р. (300 тісто, 300 крем).
    • Сода – 1 ч. л.
    • Борошно – 300 р.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Цукор – 100-150 р.
    • Ароматизатор ванільний.
    • Лимонний сік – 1 ч. л.
    • Цедра лимона – 1 ч. л.
    • Мандарин – 6 шт.
    • Родзинки жовтий – 1 ст. л. або
    • Горіхи – 3 ст. л.
    • Сіль.
    • Збиті вершки – 1 балон.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Спосіб приготування:

  • Розтерти яйця з цедрою, ванільним ароматизатором і цукром. Змішати зі сметаною і борошном. Вимісити туге тісто і всипати соду. Ще раз енергійно перемішати.
  • Змастити 2 форми маслом, залити до половини об’єму і випекти бісквіт.
  • Кожен розділити навпіл. З двох бісквітів вийде чотири коржа.
  • Заздалегідь відцідити для крему сметану і збити її з цукром і лимонним соком. Також можна використовувати готові вершки.
  • Мандаринки филетировать, розділити на часточки і очистити від шкірки. Розрізати на кілька частин.
  • Горіхи подрібнити. Родзинки розпарити і порубати.
  • Остиглі коржі прошарувати сметанним кремом або збитими вершками. Перший і третій шар начинити шматочками мандаринів, другий – сумішшю горіхів (родзинок, чорниці) і рослинних вершків.
  • Поверхня торта обмазати кремом і прикрасити цілими часточками мандаринів. Присипати тертим горіхом.
  • Дати настоятися протягом 2-3 годин.
  • Дієтичний торт з «трюфелями»

    Стильний торт з шоколадного бісквіта, прослоенного сирним кремом. Декорують його псевдо трюфелями з пісного печива, какао масла.

    Список інгредієнтів:

    Дивіться також:  Яблучний пудинг

    Тісто:

    • Білки – 8 шт.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Апельсинова цедра – 1 ч. л.
    • Борошно пшеничне – 200 р.
    • Фруктоза – 100 р.
    • Какао-порошок – 2 ст. л.
    • Ароматизатор.

    Крем:

    • Пастоподібний сир – 500 р.
    • Фруктоза – 100 р.
    • Фініки – 100 р.
    • М’яка груша або банан – 150 р.
    • Сік апельсиновий натуральний – 1 ст. л.
    • Десертний лікер за бажанням – 1 ст. л.

    Трюфелі:

    • Масло вершкове 60 % — 50 р.
    • Пісне печиво – 100 р.
    • Какао-порошок – 50 р.
    • Десертний алкоголь – 1 ч. л.
    • Гіркий шоколад 70 % — 50 р.
    • Фруктоза – 1 ч. л.

    Обсипання:

    • Фруктоза – 50 р.
    • Какао-порошок – 50 р.

    Спосіб приготування:

  • Охолодити білки, збити в тверді піки. Змішати з фруктозою, ароматизатором, цедрою і борошном.
  • Змастити маслом форму і залити до половини обсягу. Спекти бісквіт при 180 градусах за 30-40 хвилин. Повністю остудити і розрізати на два кола.
  • Розмочити фініки у воді. Дрібно порубати. Груш або банан порізати кубиком. Щоб м’якоть фруктів не потемніла, збризнути кислим соком.
  • Збити сир з фруктозою. Додати ванільного ароматизатора і смакових добавок – лимонного (апельсинового соку, десертного алкоголю.
  • Змішати фрукти і сирну основу. Отриманим кремом прошарувати коржі.
  • Печиво розмолоти в крихту і з’єднати з маслом або дуже жирною сметаною. Всипати фруктози, какао-порошку, 1 ст. л. тертого гіркого шоколаду і влити чайну ложку десертного алкоголю.
  • Вимісити пластичну масу, скачати кульки з голубине яйце і обваляти в суміші фруктози і какао-порошку. Прикрасити торт «трюфелями».
  • Всю поверхню обсипати залишками суміші какао-порошку і фруктози, а також тертим гірким шоколадом.
  • Залишити торт в холодильнику на дві години для настоювання.