Еклери з заварним кремом

80b38a67de20efc4e95c30fa83a31e08 Еклери з заварним кремом

Еклери вперше з’явилися у Франції в середині 17 століття і вважалися вишуканим делікатесом, доступним лише найреспектабельнішим сім’ям. З появою в Росії моди на французьку кухню, рецепт еклерів емігрував в наші широти.

Тут ніжні тістечка з повітряним кремом придбали надзвичайну популярність. На початку, еклери залишалися надбанням аристократії, але через деякий час цей десерт можна було придбати в будь чайної середньої руки.

І понині розкішний подарунок європейської кухні є одним з найбільш часто виготовлених в домашніх умовах десертів. Багато господинь не ризикують самостійно готувати еклери, так як вважають рецепт досить складним. Але це не так. Детально вивчивши запропоновані нижче рецепти можна легко зрозуміти, що порадувати рідних смачними тістечками зовсім просто.

Традиційні еклери з заварним кремом масляним

Звичайні мініатюрні еклери з заварним кремом на масляній основі.

Кількість продуктів вказано орієнтовно на 1 кг. тістечок.

Список інгредієнтів:

Еклери:

  • Масло вершкове – 150 р.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 р.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Вода – 200 -250 мл
  • Заварний крем:

  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Вершки питні або молоко – 100 мл
  • Цукор пісок – 150 р.
  • Масло вершкове – 250 р.
  • Ванільний цукор – 1 уп.
  • Спосіб приготування:

    • У невеликій сотейник налити воду, покласти нарубленное шматками вершкове масло. Злегка посолити.
    • На повільному вогні довести до кипіння і поступово за допомогою ситечка просіяти борошно до масляної маси. Варити до загустіння і потім охолодити до кімнатної температури.
    • Перед додаванням яєць потрібно перевірити температуру тіста не тільки зверху, але і знизу. Якщо вона буде занадто високою, то курячий білок згорнеться.
    • У остигнула масу вбити Курячі яйця і добре перемішати.
    • Отримане блискуче і пластичне тісто перекласти в кондитерський або просто щільний поліетиленовий мішок і відсадити невеликі тістечка на вистелений пергаментом деко.
    • Випекти тістечка при 180 – 200 градусів і остудити. Під час приготування категорично заборонено відкривати духова шафа, так як падає жар, і заготовки опаде або взагалі не піднімуться.
    • Приготувати крем. Для цього розтерти яйце з ароматизованим і звичайним цукром, жирним молоком.
    • Яєчну суміш вилити в маленьку каструльку і поставити на повільний вогонь. Варити, безперервно помішуючи, стежачи за густотою маси.
    • Коли суміш почне нагадувати густий сироп, зняти посуд з плити. Дати заготівлі для крему повністю охолонути.
    • Поки основа крему остигає, збити міксером вершкове масло. До нього частинами додати приготовлений «сироп» і збити до отримання однорідної повітряного крему.
    • Крем охолодити і за допомогою кондитерського шприца начинити тістечка.
    • При подачі десерт посипати цукровою пудрою.
    Дивіться також:  Рисова каша з родзинками

    Еклери з заварним кремом та шоколадною глазур’ю

    Апетитні довгі еклери з розкішною глянцевою глазур’ю. Кількість продуктів вказано орієнтовно на 1 кг. тістечок.

    Список інгредієнтів:

    Еклери:

  • Молоко – 300 мл
  • Вода – 50 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Борошно пшеничне – 200 р.
  • Цукор – 30 р.
  • Сіль.
  • Крем:

  • Молоко – 600 мл
  • Курячі жовтки – 5 шт.
  • Цукор – 150 р.
  • Борошно пшеничне – 50 р.
  • Крохмаль – 40 р.
  • Кокосова стружка – 1 ст. л.
  • Сіль.
  • Глазур:

  • Плитка гіркого шоколаду.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л.
  • Цукор за бажанням.
  • Для декорації:

  • Кокосова стружка або
  • Кондитерське конфетті.
  • Спосіб приготування:

    • В каструльку, додати воду, молоко, сіль. Цукор і вершкове масло. Варити на повільному вогні до кипіння.
    • Поступово просіяти в масу борошно пшеничне. Коли вона загусне, зняти спліти і дати повністю охолонути. Тісто має бути холодним, інакше після додавання яєць в гарячу основу, вона не підніметься при випічці.
    • У тісто вбити курячі яйця і ретельно вимісити. Перекласти в кондитерський мішок і відсадити тістечка у вигляді довгих смужок на попередньо викладений пергаментом для випічки деко.
    • Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15-25 хвилин. Кришку не відкривати, щоб вироби не осіли.
    • Приготувати заварний крем. Для цього жовтки розтерти дочиста з цукром, з’єднати з молоком і цукром і нагрівати на повільному вогні до кипіння.
    • Поступово просіяти туди борошно і крохмаль, додати кокосову стружку і ванілін.
    • Коли маса загусне, зняти її з вогню і дати охолонути. Після чого добре збити блендером.
    • Приготувати глазур. Для цього изломанную на дрібні шматочки плитку шоколаду поставити на водяну баню. Коли шоколад розтане, поступово влити рослинного або вершкового масла і всипати цукор, якщо це потрібно.
    • Всі маніпуляції проводити тільки в сухому посуді і сухий ложкою. Якщо в посуді або на ложці виявиться хоча б трохи води, глазур просто згорнеться.
    • Охолоджені тістечка начинити кремом і прикрасити шоколадною глазур’ю по всіх поверхні.
    • За бажанням, еклери можна додатково прикрасити цукровою пудрою, кокосовою стружкою, кондитерським конфетті з мастики.
    Дивіться також:  Желе варення

    Еклери з заварним кремом ягідним

    Мініатюрні тістечка з кремом на основі смородинового варення. Кількість продуктів вказано орієнтовно на 1 кг. тістечок.

    Список інгредієнтів:

    Еклери:

  • Масло вершкове – 200 р.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Вода або молоко – 250 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 р.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Ванілін.
  • Заварний крем:

  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Цукор пісок – 200 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Ванільний цукор – 1 уп.
  • Варення з чорної смородини – 1-2 ст. л.
  • Вершки питні– 150 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Спосіб приготування:

    • Молоко змішати з шматками вершкового масла, цукром, ваніліном, какао-порошком і сіллю. Довести до кипіння на невеликому вогні.
    • Коли маса почне кипіти, швидко просіяти в неї пшеничне борошно і добре розмішати. Вийде щільний і пластичний ком, який відстає від стінок каструлі.
    • Тісто зняти з вогню і ретельно охолодити.
    • У повністю остигле тісто по одному ввести курячі яйця. Повинно вийти трохи густе, але легко формується тісто, схоже на дуже жирну сметану.
    • Через кондитерський мішок відсадити на лист пергаменту або просто на змащене деко невеликі круглі тістечка.
    • Випікаємо при температурі 180 градусів до повної готовності. Тістечка при випічці не відкривати.
    • Приготувати крем. У сотейнику з’єднати молоко, борошно, цукор, курячі яйця і довести до кипіння на водяній бані або на дуже повільному вогні.
    • Коли маса загусне, за бажанням ввести в неї будь-які ароматизатори і вершкове масло. Збити міксером і дати охолонути.
    • У остиглий крем також за допомогою міксера вмішати дві столові ложки чорносмородинового джему або варення без кісточок.
    • Отриманим кремом начинити шоколадні еклери.
    • При подачі десерт прикрасити цукровою пудрою.
    Дивіться також:  Мармуровий Кекс