Фетучіні з морепродуктами

f52c1efea93019c84634286476712391 Фетучіні з морепродуктами

Фетучіні (правильніше – фетучине) являє собою різновид італійської пасти. По суті, це звичайна локшина, яку зробили у вигляді широких і довгих смужок. Само собою зрозуміло, що натуральні фетучіні готують виключно з твердих сортів пшениці. Саме тому така паста швидко готується, але при цьому залишається достатньо щільною і пластичною, як кажуть «на зубок».

Із звичайної, хай і італійської локшини, можна приготувати не тільки пересічні, але і святкові страви. Досить урізноманітнити прісний смак макаронів витонченої нотою морепродуктів і всі – за 20 хвилин зроблено вишукана страва для романтичної вечері.

Фетучіні просто створені для самих божевільних експериментів, так як органічно поєднуються практично з усім. В одному блюді з пастою цілком можуть виявитися солодкі мідії і гострі корнішони, банальні кільки і яскрава кукурудза та багато-багато іншого.

Фетучіні (фетучине) з мідіями

Класичний рецепт пасти з морепродуктами в білому соусі з травами.

Інгредієнти:

  • Мідії варено-морожені – 300 р.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л. без гірки.
  • Зелень фенхеля або кропу – 50 р.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Кмин цілий – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець.
  • Сіль.
  • Фетучіні – 200 р.
  • Вода – 1,5 л.
  • Масло вершкове – 100 г.

Спосіб приготування:

  • Відварити фетучіні в підсоленій воді або бульйоні. Відкинути на друшляк, промити холодною водою і заправити підтоплених вершковим олією (але не гарячим). Макарони до пори відставити в сторону.
  • Ріпчасту цибулю обсмажити до прозорості на вершковому маслі разом з товченим кмином. Додати мідії, рубану зелень кропу або фенхеля, мускатний горіх, сіль, чорний перець.
  • Залити вершками, зменшити вогонь і гасити, не накриваючи кришкою.
  • Окремо на сухій сковороді обсмажити ложку пшеничного борошна до легкого або кремового медового відтінку. Дати борошні охолонути і поступово підмішати її в блюдо.
  • Якщо соус виходить дуже густим, то його можна трохи розбавити бульйоном або водою від макаронів.
  • Готовим соусом з мідіями полити гірку фетучіні. За бажанням прикрасити свіжою зеленню або часточкою томату.
  • Подавати пасту до столу в теплому вигляді.
  • Дивіться також:  Котлети з курячої грудки

    Фетучіні з часником і кальмарами

    Рецепт фетучіні з ніжними кальмарами і в настирливому своєю гостротою соусі. У страві бажано використовувати свіжоморожених кальмарів в тушках. Так паста виходить набагато ароматніший.

    Інгредієнти:

    • Фетучіні – 200 р.
    • Кальмари – 2 великих тушки.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • Чилі – полстручка.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Маслини без кісточок і начинки – 10 шт.
    • Кукурудза консервована – 50 р.
    • Будь-яка свіжа зелень – 50 р.
    • Стиглі томати зернисті – 2 шт.
    • Сіль.
    • Куркума.
    • Чорний перець.
    • Мед – 1 ч. л.
    • Вода або бульйон – 1,5 л.
    • Масло вершкове – 100 г.

    Спосіб приготування:

  • Відварити фетучіні в підсоленій воді або будь-якому бульйоні. Відкинути на друшляк, добре промити холодною водою і заправити підтоплених вершковим маслом.
  • Кальмарів очистити від хребта, нутрощів і білкових плівок (швидко занурити в холодну, а потім гарячу воду і плівка сама згорнеться). Нарізати товстими кільцями. Аналогічно нашаткувати ріпчасту цибулю.
  • Помідори обшпарити окропом. Видалити шкірку і насіння, м’якоть нарізати кубиком.
  • У сковороді з розігрітим вершковим маслом обсмажити потертий в кашку чилі і часник, великі кільця цибулі. Коли цибуля набуде прозорість, покласти зернисті томати, рубану зелень, кружечки маслин, зерна кукурудзи, кільця свіжих кальмарів.
  • Швидко все обсмажити на доброму вогні, додати сіль, мед, куркуму, чорний перець та інші спеції за вибором. Залити склянкою бульйону або води з крошеным кубиком. Тушкувати до готовності овочів.
  • У центрі гірки фетучіні розмістити кілька ложок кальмарів з овочами і полити у сковороді гострим томатним соусом.
  • Макарони подавати до столу теплими.
  • Фетучіні з морським коктейлем і плавленим сиром

    Справжній експрес-рецепт макаронів з морепродуктів. Швидше не придумаєш. При належній вправності на нього піде не більше 10 хвилин.

    Дивіться також:  Горохова каша

    Інгредієнти:

    • Морський коктейль – 300 р.
    • Фетучіні – 200 р.
    • Сіль.
    • Кріп сушений – за смаком.
    • Чорний перець.
    • Вода або бульйон – 1,5 л.
    • Плавлений сир – 200 р. (два сирка по 100 р.).
    • Імбир сушений – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Відварити пасту в підсоленій воді або бульйоні. Відкинути на друшляк і щедро промити холодною водою.
  • Плавлений сир натерти.
  • У сковороді розтопити вершкове масло і всипати сушений імбир і кріп. Через пару секунд додати заморожений морський коктейль.
  • Обсмажити на середньому вогні, залити парою склянок бульйону. Додати сіль і чорний перець.
  • Часто помішуючи, всипати порціями тертий сир.
  • Коли сир розплавиться, і соус з морепродуктів злегка загусне, додати в сковороду охолоджені водою фетучіні.
  • Відразу перемішати, накрити кришкою і потримати їх так кілька хвилин.
  • Вимкнути вогонь і зняти з плити.
  • Подавати пасту до столу в теплому вигляді.