Фруктовий салат в ананасі

3fc5b8f47e83db926925cd937f8e9e95 Фруктовий салат в ананасі

Райдужний салат з соковитих шматочків стиглих фруктів прекрасний сам по собі, а обрамлений в оригінальну «живу» упаковку – прекрасний подвійно. Великий плід ананаса з високим чубчиком просто створений для використання в декоруванні страв і столу.

Південний екзотик не тільки надає дієтичного десерту привабливий і апетитний вигляд, але і вносить свою лепту у створення неповторного букету ароматів. У нього легко впізнаваний освіжаючий і трохи терпкий з кислинкою смак.

У деяких фруктових салатах, що подаються в ефектних натуральних чашках, м’якоть ананаса служить головним компонентом, в інших – він використовується тільки для прикраси. При приготуванні такого десерту важливо вибрати стиглий і свіжий фрукт. У нього повинен бути яскравий зелений чубчик без ознак в’янення і прілості. Тільки в цьому випадку можна сподіватися, що заявлене в меню страву виправдає всі очікування господарів і гостей.

Якщо хочеться створити воістину унікальне частування, з першого погляду вражає уяву і привертає до себе увагу, то фруктовий салат в ананасі – це найвдаліший вибір.

Фруктовий салат з морквою і волоськими горіхами

Більшість десертів із свіжих ягід або фруктів заправляють соусами на молочній основі (йогуртами, сметаною, вершками). Тут в якості заливки використовується суміш рафінованої рослинної олії, апельсинового соку, меду і горілки.

Із зазначеної кількості продуктів вийде салату рівно на дві половинки середнього ананаса.

Список інгредієнтів:

Салат:

  • Морква молода велика – 1-2 шт.
  • Ананас – 1 шт.
  • Ізюм великий жовтий – 2 ст. л.
  • Яблуко – 1 шт.

Соус:

  • Рафінована рослинна олія – 50 мл
  • Горілка – 1-2 ст. л.
  • Апельсиновий сік 100 %-й – 80 мл
  • Мед квітковий – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Змішати рафінована олія, натуральний апельсиновий сік, мед і 1-2 ст. л. горілки.
  • Натерти на середній (сирної) тертці або на профілі «по-корейськи» морква і з’єднати її з підготовленим соусом. Ретельно перемішати, щоб виділився морквяний сік.
  • Ізюм залити гарячою водою, розпарити і перебрати. Яблуко ошкуріть і порубати великим кубиком.
  • Ананас акуратно, разом з чубком, розрізати навпіл і, відступивши від краю приблизно сантиметр, вирізати всю м’якоть. Центральний стрижень видалити, інше аналогічно яблуку нарізати кубиком.
  • Яблуко, родзинки і мед змішати з морквою і соусом. Дати настоятися близько півгодини і винести до столу.
  • Дивіться також:  Салат з ікрою і сьомгою

    Фруктовий салат в ананасі з манго і ківі

    Цей десерт за вибором можна заправити знежиреним йогуртом або білим вином з лимонною цедрою.

    Список інгредієнтів:

    • Ананас – 1 шт.
    • Ківі велике – 2 шт.
    • Стигле Манго – 1 шт.
    • Цукрова пудра – 50 р.
    • М’ята – 20 р.
    • Вино біле – 80 мл
    • Цедра лимонна – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Ананас розрізати впоперек. Верхня частина з чубком не знадобиться, з неї потрібно тільки вибрати м’якоть.
  • З нижньої «чашки» також акуратно вибрати вміст. Ананас, очищені від шкірки манго і ківі розрізати на кубики. Дрібно порубати м’яту.
  • Змішати все разом, заправити білим вином з м’ятою, цукровою пудрою і лимонною цедрою.
  • Викласти в ананасову чашку, прикрасити коктейльними парасольками і винести до столу.
  • Зелений салат з фісташковим морозивом

    Оригінальний салат з тропічних фруктів виключно зелених відтінків. Має виражений кислуватий смак, тому ласунам його потрібно щедро заправити рідким медом чи цукровою пудрою. Родзинкою страви є присутність досить рідкісною на наших теренах дивини – карамболи. Довгастий плід з назвою, схожою на клич піратів, на зрізі утворює ефектну п’ятикутну зірку, тому часто використовується як декоративний елемент не тільки в десертах, але і в багатьох інших стравах.

    Список інгредієнтів:

    • Ананас – 0,5 шт.
    • Карамбола – 1 шт.
    • Виноград Мускат – 50 р.
    • Яблуко зелене – 1 шт.
    • Виноград Кишмиш – 50 р.
    • Ківі – 1 шт.
    • Апельсиновий лікер – 30 мл
    • Мед – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Від ананаса буде очищена половинка, м’якоть не потрібна.
  • Ягоди мускату розділити навпіл і акуратно видалити насіння. Кишмиш залишити як є.
  • Яблуко в шкірці і очищене ківі нарізати великими кубиками.
  • Тонким ножем нашаткувати карамболу на красиві зірочки.
  • Всі компоненти змішати разом, заправити апельсиновим лікером і квітковим медом.