Голубці в мультиварці

215171b2c7adbf6e5d477c1c570382e0 Голубці в мультиварці

Технічний прогрес не тільки запускає ракети в космос і робить інтернет доступним в будь-якій точці світу, він також допомагає істотно полегшити життя винаходом корисних кухонних гаджетів. І якщо 00-е хітом на російських кухнях була мікрохвильовка, то зараз переживає бум популярності мультиварка.

Мультиварка – це багатофункціональний прилад, що поєднує в собі функції варіння, тушкування, смаження і випікання. З її допомогою можна приготувати наваристий борщ, ніжне спекотне, ідеально розварену кашу або пишний пиріг. Використання мультиварки дає можливість починаючим кухарям уникнути поширених кулінарних помилок, так як всередині у неї розташована об’ємна чаша з антипригарним покриттям.

Голубці в мультиварці виходять дуже м’якими і ніжними, навіть якщо вони приготовані з великого «старого» качана капусти з грубими листками. Час приготування при цьому скорочується майже наполовину. Щоб стушкувати голубці в духовій шафі або на газу доведеться витратити близько 60-80 хвилин, у модному і корисному приладі на це буде потрібно всього 30-40 хвилин.

Як можна зробити голубці в мультиварці, детально розказано в нижчезазначених рецептах.

Дієтичні голубці в мультиварці

Дуже м’які та ніжні голубці з мінімальною кількістю жиру. Готуються як зі звичайної капусти, так і пекінської. Фарш робиться без додавання курячого яйця.

Список інгредієнтів:

  • Половина курки – приблизно 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рис круглий – 50 р.
  • Кріп сушений (свіжий) – 0,5 ч. л. або 20 р.
  • Часник – 1-2 шт.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Перець.
  • Сіль.
  • Вінок білоголової (пекінської) капусти.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус або томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 300-500 мл
  • Масло рослинне – 20 мл

Спосіб приготування:

  • З вінка білокачанної капусти вирізати качан і обварити качанчик окропом (помістити в гарячу воду хвилин на 5-10, в залежності від розміру). Зняти листя, зрізати виступаючі жилки. При необхідності відбити жорсткі місця плоским боком дерев’яного молотка.
  • Пекінський сорт просто розібрати на листя, зрізати нижню грубу частину, інше швидко обшпарити окропом.
  • З курки зняти всю м’якоть. Відварити рис в солоній воді.
  • Через м’ясорубку пропустити вершкове масло, куряче філе, цибулю, відварений рис, часник.
  • У фарш додати сушеного кропу, перцю і трохи солі.
  • Згорнути невеликі голубці, полотно укласти їх у чашу. На дно попередньо налити трохи олії.
  • Зверху зробити «шапку» з тертої моркви. Залити розведеним томатною пастою (соусом).
  • Виставити таймер на 30 хвилин в режимі гасіння.
  • Дивіться також:  Голубці з грибами

    Голубці з яловичиною в мультиварці

    Ситне гостре блюдо, обсмажене на маслі і стушенное в кисло-солодкому соусі. Оболонка голубців робиться з виноградного листя або білоголової капусти. Рис і перловка у фарш не додаються, якщо він буде загортатися у виноградне листя. У таку начинку можна додати більше цибулі для м’якості і пухкості. Яйця у фарш не додаються.

    Список інгредієнтів:

    • Яловичина – 500 р.
    • Куряче філе – 200 р.
    • Рис пропарений або перловка – 50 р.
    • Сало – 100 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Булка – 150 р.
    • Петрушка сушена – за бажанням.
    • Кмин цілий або мелений коріандр – за бажанням.
    • Соус табаско – 20-40 мл
    • Паста томатна – 2-3 ст. л. або
    • Соус томатний – 40 мл
    • Вода – 500 мл
    • Качан капусти – 1,5 кг.
    • Яблучний оцет – 1 ст. л.
    • Цукор – 0,5 – 1 ч. л.
    • Масло рослинне – 40 мл
    • Червоний перець – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Відварити пропарений рис або перловку.
  • Перекрутити разом сало, куряче філе і яловичину. Змішати з відвареною крупою. Приправити кмином, перцем, товченим коріандром і сіллю. Всипати сушеної петрушки.
  • З качана видалити качан і помістити його в гарячу (80-90 градусів) воду на 15 хвилин. Зняти листя, відбити молотком жорсткі частини.
  • Також можна заздалегідь заморозити вінок капусти, а потім дістати його і розморозити при кімнатній температурі за 2-3 години до приготування (в мікрохвильовці краще не розморожувати, т. к. листя можуть перетворитися на кашу).
  • Начинити фаршем капустяне листя. Зроблені голубці обсмажити в чашу мультиварки, не закриваючи кришку.
  • Оброблені вироби щільно укласти в чашу мультиварки на «подушку» з солодкого перцю, цибулі і моркви, нашаткованих соломкою. За смаком додати зелені.
  • Зверху рівним шаром розсипати залишки овочевого асорті. Залити все сумішшю соусу табаско і томатної пасти, яблучного оцту, спецій і цукру.
  • Включити режим гасіння на 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Гречана каша з тушонкою

    Голубці «Знатні» з печінкою

    Незвичайний рецепт голубців з рубаним фаршем з яловичої печінки і овочів.

    Список інгредієнтів:

    • Перлова крупа – 50 р.
    • Капуста – 1 кг
    • Печінка – 500 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сметана – 200 р.
    • Бульйон – 400 мл
    • Зелень сушена – за смаком.
    • Борошно – 1 ч. л.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Часник – 4 шт.
    • Перець.
    • Морква – 1 шт.
    • Сіль.
    • Масло рослинне – 40 мл

    Спосіб приготування:

  • Підготувати листя капусти аналогічно попереднім рецептами.
  • Дрібно нарізати печінку і промити її в кількох водах, поки вони не перестануть забарвлюватися кров’ю. Відварити зі спеціями.
  • Пасерувати в олії цибулю і моркву.
  • Пропустити крізь часту сітку м’ясорубки разом з вершковим маслом, обсмаженою цибулею, морквою і свіжим часником.
  • Відварити перлову крупу, не забувши підсолити воду.
  • Відварити і дрібно порубати курячі яйця (або подрібнити разом з печінкою).
  • Змішати разом печінка з овочами, яйця і перлову крупу. Всипати сушеної петрушки і будь-яких спецій за смаком.
  • Вимісити пухкий фарш.
  • Начинити їм капустяне листя, які згорнути в щільні рулетики. За смаком обсмажити (можна пропустити цей етап).
  • Щільно скласти на дно мультиварочной чаші, залити сумішшю бульйону і сметани, з розведеними в них спеціями і пшеничним борошном.
  • Виставити режим гасіння на 25 хвилин.