Голубці з пекінської капусти

4705be50ab79867dd8ec74c327313c98 Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – це просте і смачне друге блюдо, приготування якого займе набагато менше часу, ніж традиційні рецепти. Китайська капуста відрізняється м’яким смаком. У неї ніжна структура, тому вона гаситься або обсмажується буквально за пару хвилин.

Фарш для голубців у такій обгортці підбирають відповідний. Конвертики з капустою начиняють чистим або змішаним курячим фаршем, рубаним легким або печінкою, овочами, грибами і навіть картоплею і сиром. Рідко використовуються фарші з темного м’яса, так як вони вимагають тривалого приготування і за цей час капустяна оболонка може просто розповзтися.

В якості соусів до другого блюда подають підливи на основі сметани, вершків, сиру, томатів або грибів. Також з голубцями добре поєднуються звичні більшості людей кетчуп і майонез.

Особливих секретів або кулінарних прийомів при приготуванні голубців немає. Важливо лише правильно підібрати вінки капусти залежно від застосовуваного рецепта. Для вегетаріанських страв добре підходить молода пекинка з тонкими зеленими листям. Для рулетиків з м’ясом або субпродуктами можна взяти так звані «старі», тобто великі білі вінки з більш грубими листками.

Голубці з курячим фаршем

Дієтичне блюдо на кожен день.

Список інгредієнтів:

Фарш:

  • Куряче м’ясо (філе і стегенце) – 500 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Рис – 50 р.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Масло вершкове – 100 г.

Голубці і соус:

  • Вінок пекінської капусти – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль.
  • Суміш трав для курки.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець.
  • Бульйон або вода – 500 мл

Спосіб приготування:

  • До готовності відварити рис у злегка підсоленій воді.
  • Пропустити через м’ясорубку рис, куряче м’ясо, цибулю, часник і масло. Вимісити однорідний фарш, приправити його і посолити за смаком.
  • Вінок капусти розібрати на листя, грубі частини відбити плоским боком молотка.
  • Згорнути невеликі голубці, скласти їх в чавунну сковороду або гусятницю.
  • Серцевину капусти, моркву і цибулю дуже дрібно нашаткувати і перекласти цією масою ряди голубців.
  • Залити все бульйоном з розведеною в ньому ст. л. томатної пасти, сухими травами і ч. л. борошна.
  • Блюдо трохи присолити і поставити в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
  • Подавати до столу в гарячому вигляді.
  • Дивіться також:  Гуляш зі свинини

    Голубці з картоплею і грибами

    Вегетаріанський варіант голбцов. Вони не гасяться, а обсмажують у маслі, тому важливо вибрати молодої вінок капусти з тонкими листками.

    Список інгредієнтів:

    Фарш:

    • Картопля – 400 р.
    • Гриби – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Часник – 3 шт.
    • Перець.
    • Сіль.

    Голубці і подача:

    • Вінок молодої капусти – 1 кг.
    • Сметана жирна – 200 р.
    • Кріп свіжий – 50 р.
    • Сир за смаком.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Олія рослинна.

    Спосіб приготування:

  • В рослинному маслі пасерувати до прозорості часник і дрібно нашатковану цибулю. Через пару хвилин додати до овочів подрібнені гриби. Довести їх до м’якості і зняти з плити.
  • Відварити картоплю в підсоленій воді, потовкти його разом з грибами, цибулею та олією зі сковороди.
  • Вінок капусти розібрати на листя. Згорнути невеликі голубці і обсмажити їх в розпеченому рослинному маслі.
  • Сметану збити у блендері разом з сіллю і свіжим кропом.
  • Перед подачею голубці присипати тертим сиром. Поруч викласти густий сметанний соус із зеленню.
  • Голубці з морепродуктами

    Вишуканий рецепт для святкового столу, який займає всього близько півгодини.

    Список інгредієнтів:

    Фарш:

    • Кальмари – 2 тушки.
    • Креветки – 200 р.
    • Рис довгозерний – 50 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Яйце – 2 шт.
    • Сир – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Олія рослинна.

    Голубці і соус:

    • Морква – 1 шт.
    • Вінок молодої пекінської капусти.
    • Томат – 3 шт.
    • Часник – 3 шт.
    • Бульйон – 500 мл
    • Петрушка сушена – 1 ч. л.
    • Суміш спецій для морепродуктів.
    • Сіль.
    • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
    • Перець.
    • Цукор – 1 ч. л. без гірки.

    Спосіб приготування:

  • Пасерувати в олії ріпчасту цибулю. Вибрати шумівкою, в ароматному жирі обсмажити креветки і кальмари.
  • Зварити рис і яйця, натерти сир. Подрібнити і змішати разом всі інгредієнти.
  • Розібрати вінок капусти на листя і обдати їх окропом. Згорнути щільні рулетики, поклавши в кожну по 1-2 ч. л. начинки.
  • Швидко обсмажити в рослинній олії для додання форми.
  • На окремій сковороді обсмажити помідори, очищені від шкірки і насіння.
  • Додати до них моркву, натерту на сирному профілі терки (тонкі смужки), пюрированный часник, сушену петрушку і всі приправи. Залити невеликою кількістю бульйону.
  • Соус перелити до щільно укладених голубців. На 10 хвилин покласти їх у духовку.
  • Подавати до столу в гарячому вигляді.