Горохова каша в мультиварці

29e5f96a020e36c856b3b7ff0a01fb0f Горохова каша в мультиварці

Бобові культури, до числа яких належить і горох, за своєю поживністю цілком можуть замінити м’ясні продукти і напівфабрикати. У них багато білка, мікроелементів і вітамінів, потрібних для нормального функціонування організму. Горох люблять у свіжому вигляді за його соковитість і солодкість, в сушеному – за ситність і особливу структуру, що надає стравам крупитчатость і крахмалістость.

Горохові каші рідко готують на сніданок. В основному, їх варять в якості гарніру до чого-небудь або як самостійне блюдо. Крім гороху каші можуть включати інші бобові і зернові, м’ясо, рибу і морепродукти, яйця, зелень, овочі та коріння, гриби.

Сама по собі крупа готується досить довго, але якщо зробити кашу не в каструлі, а в мультиварці, то час варіння скоротиться наполовину. Горохова каша з мультиварки володіє насиченим, повністю розкритим смаком. Наваристое страва неодмінно зачарує домочадців і міцно пропишеться у повсякденному меню. Як підкорити рідним простим і дуже смачним блюдом, написано нижче.

Горохова каша з тушкованим м’ясом в мультиварці

Відоме сільське блюдо, доповнене пряними травами і овочами. Зазвичай робиться на основі набору яловичого або свинячого рагу, але так як використовується мультиварка, то простіше буде взяти банку яловичої тушонки. Щоб отримати однорідну пюреподібних кашу потрібно колотий горох, а для частування з великими шматочками підійде цілісна крупа.

Список інгредієнтів:

  • Горох – 1,5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Часник – 2-3 зубки.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Яловичина тушкована – 1 банку.
  • Вода або бульйон – 1 л.
  • Бульйонний кубик яловичий смак – 1 шт.
  • Лавровий лист.
  • Сіль.
  • Чорний перець в горошинах.
Дивіться також:  Капустяні котлети

Спосіб приготування:

  • Мультиварку встановити в режим смаження. Розтопити в чаші шматок масла і обсмажити в ньому грубо нашатковану ріпчасту цибулю до прозорого кольору. Туди ж кинути цілі зубчики часнику, придушені ножем.
  • Після появи часникового аромату, вкинути свіжу моркву, нарізану кубиком.
  • Коли масло зазолотиться від морквяного соку, всипати промитий горох і викласти зверху цілю банку тушкованої яловичини.
  • Залити водою, додати спецій, солі.
  • Включити режим гасіння на 30 хвилин. По закінченні перевірити, якщо горох і морква залишилися твердуватими, то додати ще близько 20 хвилин. Влити води при необхідності.
  • Горохова каша з птицею і грибами

    Повністю укомплектований» друге блюдо, не потребує ні в яких додатках. Якщо використовуються сушені гриби, то їх треба попередньо розмочити в молоці або воді.

    Список інгредієнтів:

    • Половина грудки або
    • Окорок – 1шт.
    • Гриби будь – 100 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Біле коріння (петрушка, селера) – 1 шт.
    • Паприка солодка – 1 стручок.
    • Петрушка свіжа – 20 р.
    • Сіль.
    • Перець чорний.
    • Вода, бульйон – 1 л.
    • Горох цілий – 2 ст.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Спосіб приготування:

  • Очистити стручок паприки і нашаткувати соломкою. Приблизно також нарізати куряче м’ясо і гриби.
  • Розтопити масло в чашу мультиварки. В режимі смаження пасерувати цибулю разом з соломкою солодкого перцю і натертим білим корінням.
  • До овочів покласти м’ясо і гриби. Швидко обсмажити, приправте спеціями і сіллю.
  • На основі всипати промитий горох і влити бульйон або воду. Рівень рідини повинен бути на 1,5-2 см. вище маси овочів і м’яса.
  • Встановити в режим гасіння на півгодини.
  • Подавати гарячим.
  • Горохова каша з нутом

    Нут – бобова культура, поширена в Північній Африці та Близькому сході, де цінується за свій м’який смак і поживність. Продається він і в звичайних російських магазинах середньої руки. Страви з них набувають незвичайний і дуже ніжний смак.

    Дивіться також:  Гречана каша в мультиварці

    Список інгредієнтів:

    • Нут – 1 ст.
    • Горох – 1 ст.
    • Селера – 50 р.
    • Морква – 50 р.
    • Салямі – 100 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Кінза – 20 р.
    • Бульйон овочевий або курячий – 1-1,5 л.
    • Сіль.
    • Спеції.
    • Зіра або кмин.
    • Масло або жир – 1-2 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Замочити нут і горох у воді на 2 години. Це прискорить процес приготування, так як нут готується довше гороху.
  • Нашаткувати кубиками моркву, цибулю і селеру. Нарізати тонкою соломкою салямі. Порубати зелень кінзи.
  • Розтопити масло в чашу мультиварки, обсмажити у ньому цибулю, моркву, селеру, зелень кінзи і соломку салямі. Присипати зірою, кмином та іншими спеціями за вибором.
  • Всипати бобові, крупи, залити бульйоном і поставити в режим гасіння на 40-50 хвилин.
  • В кінці приготування кашу перемішати, за бажанням заправити шматком вершкового масла.