Гречана каша з тушонкою

89e71049549781c5e822809d96e285eb Гречана каша з тушонкою

Гречану кашу з тушонкою чомусь прийнято вважати стравою зайнятих або недосвідчених господинь або самотніх холостяків, тобто стравою простим і безыскусным. Але це не зовсім так, адже якщо підійти до всього з душею і належним старанням, із звичайного страви вийде справжній кулінарний шедевр при мінімальних витратах часу. Крупа швидко готується, щоб її зварити більше 15 хвилин не потрібно.

Гречка взагалі вважається універсальною крупою. Вона сама по собі досить смачна і чудово поєднується з будь-якими видами м’яса, грибів і овочів. Для пасерування овочів підійде будь-який вид жиру або масла, але краще всього зупинитися на натуральному вершковому маслі.

Якщо хочеться смачного і ситного обіду, то гречана каша з тушонкою – це те, що потрібно.

Гречана каша з тушонкою яловичої

Самий мінімалістичний варіант цієї страви – просто відварити гречку і ще гарячою перемішати з злегка розігрітої банкою яловичої тушонки. У даному випадку запропонований більш складний рецепт з додаванням овочів і спецій.

Інгредієнти:

  • Банку яловичої тушонки – 320 р.
  • Крупа гречана ядриця – 200 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник в зубках – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Чорний перець.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Інші спеції за смаком.
  • Сіль.

Приготування:

  • Промити і перебрати гречану крупу. Поставити її вариться в підсоленій воді.
  • Ріпчасту цибулю нашаткувати півкільцями, моркву – тонкою соломкою. Пасерувати в добре прогрітому вершковому маслі, потім розчавити до них три зубки часнику, всипати сушений кріп.
  • Викласти до обсмаженою овочам банку тушонки, тримати на повільному вогні до повного розчинення жиру. Приправити чорним перцем та іншими спеціями.
  • Злити воду з вареної гречки і змішати її з розташованої в сковороді піджаркою. Спробувати і досолити за смаком. Потримати на вогні ще 2 або 3 хвилини і вимкнути його.
  • Подавати гарячим, з чорним або білим хлібом.
  • Дивіться також:  Стейк стріплойн

    Гречана каша зі свинячої тушкованим м’ясом і грибами

    Блюдо виходить дуже калорійним, тому його бажано доповнити будь-яким салатом зі свіжих овочів з рослинним маслом.

    Інгредієнти:

    • Банку свинячої тушонки – 320 р.
    • Гриби свіжі – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Перець солодкий – 1 стручок.
    • Гречана крупа ядриця – 200 р.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Перець чилі – полстручка.
    • Чорний перець.
    • Інші спеції за вибором.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Цибулю і гриби тонко нашаткувати. Стручок паприки очистити від насіння, а також від шкірки, якщо вона дуже щільна. Нарізати його кубиками.
  • Овочі, перець чилі і гриби обсмажити в добре прогрітому маслі, потім додати до них банку тушонки і також обсмажити.
  • Гречану крупу відварити в підсоленій воді і відкинути на друшляк.
  • Змішати її з м’ясом і овочами.
  • Подавати з салатом зі свіжих овочів і чорним житнім хлібом.
  • Гречана каша з тушонкою з птиці

    Більш легкий варіант каші з тушонкою з курчати або качки. М’ясо птиці не відрізняється особливою жирністю і в банку м’ясо більшою частиною знаходиться не в жирі, а у власному соку. З таких консервів виходить ніжна нежирна каша з дієтичним м’ясом.

    Якщо хочеться не прісного, а гострого страви, то можна додати трохи свіжого кореня імбиру, витертого в кашку.

    Інгредієнти:

    • Банку качки у власному соку – 320 р.
    • Крупа гречана ядриця – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Імбир свіжий – 2 см. кореня.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Улюблені спеції за смаком.

    Приготування:

  • Частина вершкового масла, приблизно 30 р., розтопити і обсмажити в ньому імбир, розтертий в кашку. Потім додати до нього банку качки у власному соку, розділити особливо великі шматочки.
  • Крупа ядриця відварити в підсоленій воді і добре злити воду. Змішати з обсмаженим м’ясом, зняти з вогню, посолити і приправити.
  • В самому кінці додати решту вершкове масло і дати каші постояти під кришкою.
  • Подавати блюдо гарячим, з чорним хлібом.