Гречаний суп з мясними фрикадельками

Гречаний суп з мясними фрикадельками

Ингредієнти

  • яловичий фарш
    400 г
  • помідори у власному соку
    1 банку
  • перець болгарський червоний
    1 шт.
  • морква
    1 шт.
  • яйця
    1 шт.
  • гречана крупа
    1 склянка
  • цибуля ріпчаста
    2 головки
  • часник
    2 зубчики
  • паприка мелена
    1 ст. л.
  • вода
    2,5 л
  • лавровий лист
  • цибуля зелена
  • спеції
  • кріп
  • сіль

Рецепт

  • Гречку промити, обсушити, прожарити на сухій сковороді. Залити продукт 2,5 літрами води, покласти в суп велику цибулину цілком, варити на середньому вогні.
  • Подрібнювати свіжі овочі і поступово додавати в суп. Натерти моркву. Болгарські перці червоного і зеленого кольору нарізати кубиками. Помідори подрібнити, додати в суп разом з вытекшим соком.
  • Для фрикадельок яловичий фарш змішати з сирим курячим яйцем, всипати подрібнену ріпчасту цибулю, мелену паприку, сіль і перець – за смаком. Масу перемішати, сформовать фрикадельки.
  • Вогонь збільшити, всипати м’ясні вироби, вийняти цибулину. Варити 7-10 хвилин. В кінці приготування додати роздавлений часник, лавровий лист, сіль, вимкнути вогонь, варити ще 10-15 хвилин. Подати гречаний суп з м’ясними фрикадельками з подрібненим кропом і нарізаною зеленою цибулею, поперчити за смаком.
Гречаний суп, Гречка з м'ясом, Дієтичний суп, Дієтичні страви, Сімейна вечеря, Спеціальне харчування, Страви на обід, Суп для схуднення, Суп з крупою, Суп з м'ясом, Суп з фрикадельками, Суп з яловичини, Супи, Супи на кожен день