Грибна піца

e2ffa3faea2793dee620cfb7c2bc8545 Грибна піца

Вміння приготувати смачну випічку завжди вважалося великим плюсом. Щоб здивувати рідних пиріжками або тортиком найчастіше доведеться витратити чимало часу і сил на заміс тіста, формування і безпосередньо приготування. Разом з ефектний страви в нікуди зникає пари, а то і трійка, годин дорогоцінного часу.

Однак можна поступити набагато простіше і вразити своїх домочадців ароматною грибний піцою. Навіть свіжі гриби зараз доступні в будь-яку пору, тому варто витратити всього 40 хвилин і, будь ласка, на столі красується справжній кулінарний шедевр. Дуже смачна піца вийде не тільки зі свіжих, але і з солоних, сушених і маринованих грибочків.

Рада! Більшість свіжих лісових грибів потребують додаткової кулінарної обробки. Їх потрібно спочатку відварити в підсоленій воді і тільки потім слідувати подальшим вимогам рецептури. В стравах з печерицями і в особливості з шиітаке потрібно використовувати максимально тонку нарізку. Також ці гриби бажано попередньо обсмажити на вершковому маслі. Так підсумковий смак піци вийде більш насиченим.

Також варто пам’ятати, що при варінні або смаженні свіжі гриби сильно зменшуються в об’ємі, тому продукту потрібно брати з запасом.

Піца – асорті з лісовими грибами

Фішка цієї страви в грибний «дрібниці», яку практично завжди вдається зібрати більш-менш пощастило грибникові. Мініатюрні лисички, опеньки, половинки білих і польських боровичков виглядають дуже апетитно в обрамленні помідорок черрі, маслин і яєць.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 350 р.
  • Грибна дрібниця – 300 р.
  • Томати черрі – 100 р.
  • Маслини або оливки – 10 шт.
  • Яйця перепелині – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Несолона томатна паста – 50 р.
  • Жирний Майонез — 50 р.
  • Зелень кропу або петрушки – 50 р.
  • Сіль.
  • Чорний перець.
  • Сир твердих сортів – 150 р.
  • Масло рослинне для дека.
  • Масло вершкове – 50 г.
Дивіться також:  Гречана каша в мультиварці

Спосіб приготування:

  • Кулька дріжджового тіста розкачати в тонкий корж і викласти її у форму або на деко, щоб розбудовувалася.
  • Гриби відварити у підсоленій воді (не більш великі нарізати) і обсмажити у вершковому маслі.
  • Ріпчасту цибулю і зелень дрібно порубати і змішати разом із жирним майонезом і несолоної томатною пастою, сіллю, чорним перцем. Томати черрі поділити на половинки.
  • Перепелині яйця зварити круто і нарізати на кілька частин. Сир натерти.
  • Майонезній сумішшю щедро корж промазати. Зверху картинно розкласти обсмажені гриби, томати черрі, перепелині яйця, кружечки оливок і маслин.
  • Присипати сиром і запекти в прогрітому до 200 градусів духовій шафі. Тривалість випічки близько 20 або 30 хвилин.
  • Подавати піцу до столу в гарячому вигляді.
  • Піца з печерицями

    Зараз свіжі або банкові печериці можна знайти в будь-якому супермаркеті середньої руки. Вони недорого коштують і завжди під рукою, тому і рецептів піци з печерицями існує дуже багато. Ось один з них.

    Інгредієнти:

    • Печериці – 150 — 200 р.
    • Кукурудза солодка – 100 р.
    • Квасоля стручкова – 6 стручків або
    • Молодий горошок в стручках – 6 шт.
    • Паприка червона – 1 маленький стручок.
    • Гостра томатна паста або соус – 100 р.
    • Бекон – 3-4 пластинки
    • Салямі – 5 кружечків.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Петрушка свіжа – 20 р.
    • Сир твердих сортів – 100 р.
    • Тісто дріжджове – 350 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Часник – 2 шт.
    • Рослинна олія для дека – 20 мл
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • У сковороді розтопити вершкове масло і кинути в нього два придавлених ножем зубчики часнику. В отриманому ароматизованих олії швидко обсмажити декоративно нарізані пластинками печериці. Вибрати шматочки шумівкою і відкинути на паперові рушники, щоб не було зайвого жиру.
  • В дірі сковороді швидко обсмажити стручки молодого горошку або квасолі. Аналогічно відкинути на рушники.
  • Тісто розкачати в тонкий корж і викласти в спеціальну круглу форму або на деко.
  • Верх основи промазати томатною пастою, присипати рубаною петрушкою і меленим перцем.
  • Бекон і салямі нарізати великою соломкою, паприку кільцями, цибулю тонкими півкільцями. Все красиво розкласти на промазаної томатним соусом коржику. Зверху розсипати ложку солодкої кукурудзи. Зробити сирну шапку.
  • Запекти в протягом 30 хвилин, підтримуючи температуру до 190 – 200 градусів.
  • Піцу подавати до столу в гарячому або холодному вигляді.
  • Дивіться також:  Роли з млинців

    Піца з осінніми опеньками

    У пору, коли весь урожай зібраний, а в погребі нудяться хрусткі солоні огірочки і стрункі ряди маринованих грибочків, саме час приготувати запашну піцу з опеньками.

    З томатних продуктів тут використовуються або томати у власному соку (шкірку потрібно зняти) або готовий соус плюс свіжі помідори.

    Інгредієнти:

    • Опеньки мариновані – 100 р.
    • Яйця курячі – 1 шт.
    • Тісто дріжджове – 350 р.
    • Томатний соус пряний – 100 р.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Зелень свіжа – 20 р.
    • Томати свіжі – 2 шт.
    • Огірки мариновані – 2 шт.
    • Оливки – 10-12 шт.
    • Майонез – 100 р.
    • Сир – 200 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Сіль.
    • Масло рослинне для дека.
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • Готове дріжджове тісто розкачати в тонкий корж відповідного розміру.
  • Мариновані опеньки і гриби промити. У перших при необхідності очистити шкірку. Гриби залишити як є, огірки нашаткувати соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями.
  • Томати нарізати кружечками. Якщо використовуються сорти типу вершки з товстою шкіркою або інший аналогічний вигляд, то їх потрібно попередньо бланшувати в окропі.
  • Яйце відварити і натерти. Часник розім’яти в кашку.
  • Томатний соус змішати з розтертим часником і рубаною зеленню. Промазати сумішшю корж. Присипати чорним перцем.
  • Декоративно розподілити по поверхні компоненти начинки. Дати зібраної піці підрости.
  • Зверху зробити майонезну сітку і присипати тертим сиром.
  • Запекти в духовій шафі протягом 20 або 30 хвилин.
  • Готову піцу подавати в гарячому або холодному вигляді за бажанням.