Грибний суп-пюре

433a7817bff6f735250a6eb69bae6023 Грибний суп пюре

Супи-пюре вже досить міцно вкоренилися на нашій кухні. Одним з найпопулярніших таких супів, безумовно, є грибний. Він виходить дуже ароматним, а, якщо готувати його з вершками, то ще і дуже ніжним. Спробуйте і ви здивувати домашніх супчиком-пюре, приготованим за нашим простим і доступним рецептом.

Грибний суп-пюре з печериць з сухариками

Ситний, ароматний і дуже смачний – все це про суп-пюре, приготований з печериць, овочів і вершків. А хрусткі хлібні сухарики тільки доповнять смак супу, зробивши його ще прекраснішим.

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Зелень петрушки і кропу – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сухарики – для подачі

Спосіб приготування:

Печериці добре промити, при необхідності очистіть. Наріжте їх скибочками (розмір не має значення, так як потім всі інгредієнти будуть подрібнені в пюре).

Цибулю очистіть, поріжте досить тонкими півкільцями.

Моркву очистіть, поріжте тонкими кільцями або натріть на крупній тертці.

Викладіть цибулю, моркву і гриби в каструлю з товстими стінками і дном. Поставте на вогонь, влийте трохи рослинного масла. Смажте, перемішуючи, приблизно 7-10 хвилин. Стежте, щоб цибуля не підгорів.

Потім влийте в каструлю приблизно літр киплячої води, перемішайте. Доведіть все до повторного кипіння, варіть приблизно 5 хвилин. Посоліть, поперчіть. Можете також додати інші спеції, наприклад, трохи мускатного горіха.

Зніміть суп з вогню. Ручним блендером подрібнити всі інгредієнти до стану пюре. Якщо вам здасться, що суп вийде занадто густим, можна додати в нього ще трохи окропу.

Далі поверніть суп-пюре на вогонь. Влийте в нього вершки, прогрівайте на слабкому вогні, поки суп не почне закипати. Потім зніміть з вогню, спробуйте на смак, додавши при необхідності солі.

Дивіться також:  Гречаний суп

Готовий суп розлийте в тарілки. Зверху посипте рубаною зеленню, а в центр тарілки покладіть заздалегідь підготовлені хлібні сухарики.

Грибний суп-пюре зі сметаною і естрагоном

Курячий бульйон і сметанна заправка з естрагоном роблять смак цього супу абсолютно незабутній. Спробуйте і ви приготувати!

Інгредієнти:

  • Гриби (печериці або білі) – 100 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курячий бульйон – 300 мл
  • Вершки – 100 мл
  • Сметана – 100 мл
  • Оливкова масло – для обсмажування
  • Сіль – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Естрагон – за смаком

Спосіб приготування:

Ріпчасту цибулю очистіть, поріжте півкільцями.

Оливкова олія вилийте в каструлю, де буде варитися суп, поставте на вогонь. Туди ж покладіть подрібнену цибулю, обсмажте до м’якості (всього кілька хвилин).

Гриби промийте, поріжте пластинками. Додати їх до цибулі, смажте разом на сладом вогні приблизно 10 хвилин.

Потім влийте до цибулі і грибів курячий бульйон – так наш супчик вийде більш насиченим і смачніше. Доведіть бульйон до кипіння, всипте в нього рубану зелень. Залиште суп покипіти 2 хвилини, потім зніміть з вогню.

Трошки остудіть, а потім подрібніть ручним блендером в кашу.

Знову поверніть на вогонь, влийте в каструлю вершки кімнатної температури. Перемішайте. Доведіть до кипіння і відразу знімайте. Посоліть, додайте трохи мускатного горіха. Залиште остигати, а тим часом приготовьет заправку. Для цього збийте блендером сметану з рубаним естрагоном. Розлийте суп-пюре в тарілки, заправте сметаною і сідайте за стіл.

Грибний суп-пюре з картоплею

Якщо у грибний суп-пюре додати картоплю, вийде дуже густе і ситне блюдо, яке може стати відмінним варіантом обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 р.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вершки (20%) – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
Дивіться також:  Гур'євська каша

Спосіб приготування:

Наберіть в каструлю воду, поставте на вогонь. Картопля очистіть, промийте, наріжте середніми шматочками і відваріть в підсоленій киплячій воді до м’якості.

Цибулини очистіть, поріжте півкільцями або кільцями.

Гриби промийте, при необхідності очистіть, а потім поріжте тонкими пластинками. Викладіть цибулю і гриби на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смажте, перемішуючи, приблизно 10 хвилин.

Коли картопля буде готовий, зніміть його з вогню, а воду злийте в одельную ємність.

Гриби з цибулею викладіть в каструлю до картоплі. Вилийте туди ж вершки, а також додайте сіль і трохи чорного перцю. Збийте всю цю масу блендером, а потім оцініть кінцеву консистенцію Якщо суп вам здається густуватим, його можна розвести водою, в якій варилася картопля. Таким чином ви можете відрегулювати консистенцію по вашому смаку.

Подавайте готовий суп-пюре з підсмаженими хлібцями.

Грибний суп-пюре в мультиварці

Мультиварка допоможе вам швидко і без зайвого клопоту приготувати смачний грибний суп-пюре. Секрет його дивовижного смаку полягає в тому, що ми використовуємо для його приготування як звичайні магазинні печериці, так і ароматні сушені лісові гриби.

Інгредієнти:

  • Білі сушені гриби – 50 р.
  • Печериці – 500 р.
  • Опеньки сушені – 200 р.
  • Часник – 3 зубчики
  • Вершки (20%) – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинне масло – для обсмажування

Спосіб приготування:

Сушені лісові гриби викладіть в каструлю і залийте теплою водою. Залиште на 2-3 години.

Ріпчасту цибулю очистіть, поріжте тонкими півкільцями.

Часник очистіть, розріжте навпіл.

Увімкніть мультиварку в режим «Випічка», налийте в келих трохи рослинного масла.

Викладіть в чашу цибулю і часник, обсмажте протягом декількох хвилин.

Дивіться також:  Капусняк

Замочені гриби вийміть з води, крупно поріжте в чашу мультиварки.

Туди ж наріжте шампіньйони. Перемішайте, тушкуйте все разом в режимі «Випічка» 30-35 хвилин.

Після звукового сигналу налийте в чашу мультиварки 500 мл води. Розмішайте, посоліть і поперчіть. Знову увімкніть режим «Випічка» на 40 хвилин.

По закінченні часу відкрийте кришку. Якщо в чаші залишилася вода, злийте її.

Перекладіть все готові інгредієнти в каструлю, збийте ручним блендером до стану каші.

Потім влийте в пюре вершки, перемішайте і знову перелийте суп в чашу мультиварки. Готуйте в режимі «Підігрів» 20 хвилин, після чого подавайте до столу.