Гуляш з яловичини

c0ac710a00a030455850a0ff0843981c Гуляш з яловичини

Яловичий гуляш – страва не таке складне в приготуванні, як може здатися на перший погляд. Наприклад, його зовсім не обов’язково варити в казані – для цього цілком підійде звичайна каструля. М’ясо для гуляшу вибирайте ретельно. Краще всього використовувати якісну яловичу м’якоть – страва з неї вийде особливо соковитим і ароматним.

Гуляш з яловичини Лінивий

Іноді на приготування гуляшу не хочеться витрачати багато часу. Для такого випадку у нас є чудовий рецепт ледачого гуляшу.

Інгредієнти:

  • Яловичина (м’якоть) — 500 р.
  • Масло рослинне — 150 р.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Картопля — 8 шт. середнього розміру
  • Солодка паприка — 2 ст. л.
  • Томатна паста — 3 ст. л.
  • Готовий бульйон (курячий, яловичий) — 1 л.
  • Сушені спеції (цибуля, часник, селера, корінь петрушки – 15 р.
  • Сіль, чорний перець мелений, оцет винний

Спосіб приготування:

Яловичину (краще всього молоду) помийте, очистіть від плівок і порізати на невеликі кубики. Почистіть картоплю і також поріжте на кубики. Розігрійте в глибокій каструлі масло і всипте підготовлене м’ясо. Перших 10 хвилин м’ясо треба постійно перемішувати, щоб воно не підгоряло або не прилипало до дна каструлі. Посоліть-поперчіть, збризніть оцтом (20 гр.) і накрийте кришкою, щоб воно мліло на невеликому вогні близько півгодини.

Всипте до м’яса паприку, добре розмішайте, додайте порізану картоплю і влийте бульйон (або, в крайньому випадку, воду). Доведіть до кипіння, додайте томатну пасту, лавровий лист і варіть на невеликому вогні 20 хвилин. Зніміть з плити, відразу всипте в гуляш сухі цибулю, часник і петрушку, добре розмішайте спеції в підливі з м’ясом і картоплею і залиште готову страву доходити протягом години.

Гуляш з яловичини Пікантний

Секрет цього рецепту – у маринуванні яловичини в гірчиці. Після такої процедури м’ясо набуде дивовижний смак, а сам гуляш буде густим і дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • Олія оливкова — 150 гр.
  • Яловичина (м’якоть) — 500 гр.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Цибуля — 2 середні цибулини
  • Часник — 4 зубчики
  • Картопля — 8 шт. середнього розміру.
  • Солодка паприка — 2 ст. л.
  • Помідори — 6 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Сіль, чорний перець мелений, кмин, соєвий соус, гірчиця негостра.
Дивіться також:  Жульєн з мовою і грибами

Спосіб приготування:

Яловичину вимийте, наріжте на тонкі довгасті шматки розміром з вказівний палець. М’ясо добре витріть паперовим рушником, змастіть негострої гірчиці і залиште в холодильник години на два.

Розігрійте в каструлі з товстим дном на невеликому вогні оливкове масло, всипте дрібно порізану цибулю, 2 порізаних зубчики часнику, столову ложку кмину і, зрідка перемішуючи, доведіть суміш до золотисто-коричневого кольору. Додайте промаринованное м’ясо гірчицею і, іноді помішуючи, тушкуйте близько півгодини (якщо рідини буде замало, можна додати трохи води або будь-якого м’ясного бульйону). Картоплю почистіть і наріжте вздовж довгастими шматочками, як на фрі. Помідори очистіть від шкірки і наріжте.

Налийте в підливу з м’ясом 70 гр. соєвого соусу, посоліть і поперчіть чорним перцем, додайте паприку і вимішайте. Залиште потушиться ще хвилин 5 і можете додавати картоплю і помідори. Долийте води (краще всього окропу) так, щоб вона ледь покрила картоплю. Хвилин за 10 до зняття з плити, додайте в блюдо лавровий лист і залишився дрібно порізаний часник.

Гуляш з яловичини Ароматний

Телятина і бекон – таку кількість м’яса в одному блюді ваш чоловік обов’язково оцінить! Гуляш по цьому рецепту готується досить швидко, а з’їдається ще швидше.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне — 120 гр.
  • Бекон — 200 гр.
  • Молода Телятина — 500 гр.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Цибуля — 2 середні цибулини
  • Часник — 4 зубчики
  • Картопля — 8 шт. середнього розміру
  • Солодка паприка — 1 ст. л.
  • Перець солодкий — 4 шт.
  • Помідори — 6 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Сметана — 150 гр.
  • Борошно
  • Сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

М’ясо наріжте досить великими шматками, промийте. У глибокій каструлі розігрійте масло, додайте дрібно нарізану цибулю і половину часнику, трохи пізніше — бекон скибочками. Коли цибулю і бекон підрум’яняться, всипте до них борошно, недовго її обсмажте і влийте сметану, розведену водою приблизно такого ж об’єму.

Дивіться також:  Бефстроганов з курки

Кілька хвилин потушкуйте суміш, додайте м’ясо, паприку, порізану півкільцями болгарський солодкий перець, сіль-перець, і долийте води, щоб м’ясо повністю покрилося. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні хвилин 40.

Почистіть і наріжте картоплю, очистіть від шкірки і наріжте помідори. Додайте овочі, лавровий лист і томатну пасту до м’яса, добре розмішайте, при необхідності досоліть і додайте води. Коли картопля стане м’яким, видавіть в гуляш часник і залиште страву під кришкою без вогню дотомиться близько півгодини.

Гуляш з квасолею

В Угорщині в гуляш часто додають квасолю, з-за чого страва стає ще густішою і ситніше. Також в нашому рецепті використані інші звичні для угорців інгредієнти – червоне сухе вино і мінеральна вода.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне — 150 гр.
  • Яловичина (м’якоть) — 500 гр.
  • Цибуля — 2 середні цибулини.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Квасоля — 1 стакан сухої або 0,5 л. банки консервованої
  • Картопля — 4 шт. середнього розміру
  • Солодка мелена паприка — 1 ст. л.
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Помідори — 6 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Червоне сухе вино
  • Мінеральна вода
  • Сіль, чорний перець мелений, кмин, перець запашний

Спосіб приготування:

Зваріть квасолю, попередньо замочивши її на кілька годин, або візьміть вже готову консервовану. Обсмажте в рослинному маслі цибулю до золотистого кольору, додайте порізану кубиками яловичину, кмин, сіль і перець: чорний і кілька горошин розмеленого запашного.

Через хвилин 15 додайте порізаний солодкий перець і паприку, трохи мінеральної води або м’ясного бульйону, щоб тушкувалося м’ясо, а не підгоряло. Коли яловичина вже буде майже готова, додайте до неї вже готову квасолю, очищені і порізані помідори і картоплю, півсклянки вина і томатну пасту. Долийте необхідну кількість води, щоб в результаті вийшла дуже густа юшка. За 10 хвилин до зняття страви з вогню, додайте дрібно нарізаний часник.

Дивіться також:  Печінковий Торт

Гуляш з галушками й овочами

Рекомендуємо для приготування. Рецепт хоч і складний, але результат вас приємно здивує, а домашні неодмінно попросять приготувати цей диво-гуляш знову.

Інгредієнти:

  • Смалець — 150 гр.
  • Яловичина (м’якоть) — 500 гр.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Цибуля — 2 середні цибулини.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Картопля — 4 шт. середнього розміру.
  • Кукурудза солодка консервована — 1 банку
  • Горошок мозкової консервований — 1 банка
  • Морква — 2 шт.
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Солодка паприка — 1 столова ложка.
  • Томатна паста — 4 ст. ложка.
  • Сіль, чорний перець мелений.

Для галушок:

  • Борошно — 6 ст. ложок.
  • Молоко — 100 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 30 гр.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуйте борошняні галушки. Розітріть масло (можна соняшникова) з молоком (або водою) і яєчними жовтками. Потім додайте в цю суміш невеликими порціями борошно з водою. Солимо й додаємо заздалегідь збиті яєчні білки. Знову розтираємо до отримання однорідної кашки.

У киплячу воду чайною ложкою, яку постійно змочують водою, швидко-швидко закидаєте невеликі порції цієї кашки (є ще варіант продавлювати ці порції через друшляк з великими отворами). Варіть до готовності, поки галушки не почнуть спливати — приблизно 5 хвилин.

Розтопіть смалець у великій каструлі і обсмажте в ньому цибулю, порізаний досить крупно. Додайте промите і порізане м’ясо, моркву і солодкий перець, порізані півколом і півкільцями, трохи солі і чорного перцю, солодку паприку. При необхідності долийте трохи води.

Через 40 хвилин, коли м’ясо стане майже готовим, додайте порізану невеликими кубиками картоплю, кукурудзу і горошок разом з рідиною, а також томатну пасту і все гарненько розмішайте. Доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, товчений часник і доварите картоплю до готовності на дуже маленькому вогні. Дайте гуляшу настоятися близько години під кришкою. Подавайте, перемішавши в тарілці разом з галушками.