Гуляш зі свинини з підливою

f76145634cb676ba0c52a96d76291cf6 Гуляш зі свинини з підливою

Угорська кухня знаменита на весь світ солодко-пряний смак своїх других страв і насиченими поживними соусами, які неодмінно супроводжують майже кожен м’ясне блюдо.

Гуляш зі свинини не виняток. Апетитні шматочки свинини зазвичай готують в густому соусі з додаванням безлічі приправ і спецій. Найголовнішою добавкою, що визначає підсумковий смак страви, є сушена паприка (стручки солодкого перцю). Вона надає соусу яскравий насичений колір, солодкуватий присмак і густу крохмалисту консистенцію.

Незважаючи на те, що традиційний гуляш передбачає використання яловичини, а не свинини, саме останній рецепт придбав велику популярність. В першу чергу це відбулося тому, що свинину легше готувати, і вона практично завжди виходить м’якою.

В основний склад гуляшу зі свининою входять вирізка або м’ясо з прошарком, цибуля, морква, томати, борошно і солодкий перець. У різних варіантах страви також можна зустріти часник, сушені трави, білі коріння, квасоля та інші бобові, гриби, соєвий соус і оцет, соління і кислі фрукти.

Дізнатися про хитрощі приготування запашного гуляшу зі свининою можна із запропонованих нижче рецептів.

Гуляш зі свининою та томатами

Гостре блюдо в густому томатному соусі.

Список інгредієнтів:

  • Свинина жирна – 300 р.
  • Стручок червоного перцю.
  • Цибуля-порей – 100 р.
  • Томати у власному соку дрібні – 250 р.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Паприка сушена – 1-2 ст. л.
  • Вершки або сметана – 150 р.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Кмин за смаком.
  • Сушений кріп.

Спосіб приготування:

  • Прогріти масло в толстодонной сковороді і пасерувати в ньому півкільця цибулі чи цибулі-порею.
  • Вибрати з сковороди шумівкою і до пори відкласти на тарілці в бік.
  • В луково масло покласти смужки свинини, підсушені на паперових рушниках. Якщо на м’ясі буде волога, то масло почне сильно стріляти і пузиритися.
  • Коли вирізка просмажиться, додати до неї сушений кріп, картоплю кубиками, кмин, тонко нашатковану стручок солодкого перцю і товчений часник.
  • Тушкувати все на середньому вогні, через 5-10 хвилин, додати томати разом з соком.
  • На окремій сковороді «на суху» пасерувати порошок паприки і пшеничне борошно.
  • Пересипати суміш в основну сковороду. Влити вершки або покласти сметану. Довести до потрібного смаку сіллю і перцем.
  • Тушкувати ще близько 5 хвилин і зняти з вогню.
  • Приготувати будь-який гарнір по смаку або використовувати як окрему страву.
  • Дивіться також:  Лазанья «Болоньєзе»

    Свинячий гуляш з соліннями

    Російська варіація на тему гуляшу зі свининою.

    Список інгредієнтів:

    • Бочкові огірки або солоні томати – 150 р.
    • Жир свинячий – 50 р.
    • Капуста квашена в качанах – 250 р.
    • Солодкий перець – 1-2 стручки.
    • Бульйон, вода – 200-300 мл
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Свинина вирізка – 400-500 р.
    • Білий корінь сушений – 0,5-1 ч. л.
    • Цибулина – 1 шт.
    • Сметана – 150-200 р.
    • Зелень сушена – 1 ч. л.
    • Гілочки кропу – 2-3 шт.
    • Томатна паста – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Лавровий лист.

    Спосіб приготування:

  • Стручки перцю і вирізку нарізати тонкими смужками. М’ясо просушити на паперовому рушнику.
  • Тонко нашаткувати ріпчасту цибулю. Часник потовкти з перцем і сіллю.
  • Очистити солоні помідори або огірки від жорсткої шкірки. Порубати великим кубиком разом з квашеною капустою.
  • На одну сковороду покласти цибулю і ложку свинячого жиру. Обсмажити до прозорості і зняти кільця на тарілку за допомогою шумівки.
  • В луково масло покласти соління і пасерувати на слабкому вогні близько 10 хвилин, щоб прибрати зайву кислоту.
  • На іншій сковороді в жирі обсмажити смужки м’яса. Додати товчений часник, соломку солодкого перцю і вже обсмажену цибулю.
  • Тушкувати під кришкою до м’якості перцю. Після чого перекласти туди пасеровані соління з жиром і залити суміш з бульйону, борошна, білого кореня, спецій, сметани, сушеної зелені, томатної пасти. Додати пару парасольок кропу і лаврових листів.
  • Знову накрити кришкою і тушкувати до загустіння соусу. Відразу витягнути лаврові листи і парасольки кропу, інакше буде гірчити.
  • Приготувати будь-який гарнір на вибір.
  • Свинячий гуляш з квасолею

    Страву готують із зернової квасолі, гороху або бобів. Щасливі власники городів можуть спробувати приготувати гуляш з бобовими культурами молочної стиглості (ще зелених стручках). Зерна виходять неймовірно ніжними і з приємною крупитчатой консистенцією.

    Дивіться також:  Гречана каша в мультиварці

    Список інгредієнтів:

    • Свинина вирізка – 500 р.
    • Помаранчевий і зелений стручок солодкого перцю.
    • Цукор – 1 ст. л. без гірки.
    • Оцет яблучний або соус «Бальзаміко» — 1 ст. л.
    • Бекон в нарізці – 6 пластинок.
    • Квасоля свіжа або сушена – 300 р.
    • Лавровий лист.
    • Кмин – 0,25 ч. л.
    • Сіль.
    • Гострий і чорний перці.
    • Корінь петрушки – 40 р.
    • Часник – 3-4 шт.
    • Томатний соус «Краснодарський» — 3-4 ст. л.
    • Цибулина – 1-2 шт.
    • Гірчиця – 1 ч. л.
    • Сушена зелень за смаком.
    • Масло, жир – 50 мл або 50 р.
    • Бульйон – 200 мл
    • Пшеничне борошно – 1 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Зернову квасоля або боби заздалегідь замочити в холодній воді. Відварити до підлозі готового стану і відкинути на друшляк.
  • Розігріти масло і обсмажити в ньому свіжу або відварену квасолю. Додати часник, цибулю.
  • Коли цибуля стане прозорою, покласти смужки або кубики м’яса, стручки перцю, порізані кубиками.
  • Інтенсивно обсмажувати близько 5 хвилин, стежачи, щоб не пригорів цибулю і часник. За необхідності можна влити трохи води або бульйону від квасолі.
  • Потім покласти в сковороду сушений білий корінь, томатний соус і гірчицю, перець, кмин і зелень, просіяне борошно і склянку бульйону.
  • Окремо обсмажити тонкі смужки бекону. Підсушити їх на паперовому рушнику і розділити на більш дрібні шматочки, додати в блюдо.
  • В самому кінці влити оцет, додати цукор і сіль.
  • Вимкнути вогонь, відразу накрити кришкою і залишити в стороні на 20 хвилин.
  • Гуляш з кислими яблуками та свининою

    Кисло-солодке блюдо з ніжною вирізки і злегка недозрілих щільних яблук.

    Список інгредієнтів:

    • Вирізка свинини — 400 р.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Яблуко Антонівка – 2 шт.
    • Мускатний горіх.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Томатна паста – 1-2 ст. л.
    • Жир свинячий – 1 ст. л.
    • Перець.
    • Сметана – 150 р.
    • Петрушка сушена – 1 ч. л. без гірки.
    • Паприка сушена – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Бульйон – 300-400 мл
    • Часник – 2 шт.
    Дивіться також:  Морквяні котлети

    Спосіб приготування:

  • Нарізати м’ясо кубиками і обсмажити в олії. Покласти до нього нашатковану кільцями цибулю і зубок часнику.
  • Коли овочі придбають прозорий колір, покласти в сковороду ошкуренное і порізане кубиками яблуко.
  • Тушкувати до м’якості, потім залити сумішшю томатної пасти, сметани та борошна. Розбавити бульйоном.
  • Тушкувати ще близько 10 хвилин, після посолити і приправити мускатним горіхом, перцем.
  • Подавати з будь-яким гарніром за смаком.
  • Гуляш зі свининою і чорносливом

    Своєрідне блюдо в «чорному» соусі. Такий гуляш хороший зі свининою, яловичиною або бараниною.

    Список інгредієнтів:

    • Свинина вирізка – 500 р.
    • Вино червоне – 200 мл
    • Часник – 2 зубки.
    • Чорнослив – 4-5 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Петрушка сушена.
    • Червоний перець – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
    • Паприка мелена – 2 ст. л.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Бульйон – 300 мл
    • Паста томатна – 2 ст. л.
    • Соус «Бальзаміко» – 30 мл
    • Цукор – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Моркву натерти на профілі для корейської моркви. Ріпчасту цибулю нашаткувати великим кубиком, а перець і розмочений чорнослив – тонкою соломкою.
  • М’ясо нарізати великим кубиком. Часник потовкти з порошком паприки, зеленню і сіллю.
  • Розжарити масло і обсмажити в ньому м’ясо, домігшись появи легкої рум’яної скоринки. Відразу додати в сковороду цибулю.
  • Як тільки він стане прозорим, влити вино і випарувати, не накриваючи посуд кришкою.
  • Після того, як рідина випарується наполовину, додати солодкий перець і чорнослив, товчений часник.
  • Гасити масу близько 5 хвилин, потім залити суміш з томатної пасти, бальзамічного оцту, бульйону, цукру, солі, спецій за смаком.
  • Накрити кришкою, зменшити вогонь і довести до готовності за 5 хвилин.