Кальмари фаршировані морепродуктів

9b3e864c5bfd28a8ff79be13b27d5428 Кальмари фаршировані морепродуктів

Давно пройшли ті часи, коли розкішним столом вважався той, на якому красувався салатник з олів’є і курка запечена цілком. Зараз, щоб здивувати своїх гостей, господині доведеться неабияк потрудитися. Існує багато святкових страв досить складних у своєму приготуванні, проте є і виключення. Мова йде про кальмарах, фаршированих морепродуктів.

Це блюдо «все в одному» — гарний зовнішній вигляд, гармонійний смак і доступні за ціною інгредієнти. Готуються тушки кальмарів швидко, тому головна прикраса столу потрібно лише 40 хвилин. Головний акцент варто зробити на начинку. Всі її складові повинні бути готові до вживання, так як сам кальмар протушкується або запечеться всього за 5 хвилин.

Рада! Основні складності при створенні цієї страви виникають при очищенні кальмарів. Щоб зробити це швидко і без проблем, заморожених тушок потрібно зробити своєрідний контрастний душ. Для цього морепродукти поміщають спочатку в гарячу воду, а потім в холодну. З-за різниці температур зовнішня білкова плівка рожевого кольору згортається і відшаровується від самої м’якоті. Її легко зняти руками. Після того, як буде видалена вся плівка, можна приступати до потрошіння. Тут немає нічого складного. Досить акуратно видалити «струну» прозорого хребта та залишки нутрощів.

Кальмари фаршировані мідіями і сиром

Кальмари бувають різного розміру, в даному випадку пропорції дані на 6-8 невеликих тушок. Сильно засмажити компоненти начинки не потрібно. Достатньо лише, щоб вони стали м’якими.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 8 тушок.
  • Мідії – 300 р.
  • Цибуля-порей – 1 стебло.
  • Масло вершкове – 80 р.
  • Томат – 3 шт.
  • Сир білий (Грецький, Каприз, Сулугуні) – 200 р.
  • Чорний перець.
  • Сіль.
  • Суміш спецій для морепродуктів.

Приготування:

  • Злегка розморожені мідії відчистити від «мочалочек» і нарізати на половинки або четвертинки.
  • Цибуля порей нашаткувати тонкими півкільцями. Сир натерти на тертці. Томати бланшувати в окропі, видалити шкірку і насіння, нарізати кубиком.
  • Розтопити в сковороді вершкове масло і обсмажити в ньому мідії, потім всипати цибулю порей і томат. Приправити спеціями для морепродуктів, поперчити і посолити.
  • Дати начинці охолонути і стекти зайвої рідини в окремий посуд. Коли охолоне, змішати з тертим сиром.
  • Очистити тушки кальмарів. У кожну тушку покласти приблизно по 2 ст. ложки начинки і зашити краю кулінарною ниткою. Кальмар не повинен бути занадто товстим, в іншому випадку він лопне при запіканні, так як кальмари сильно втрачають у обсязі під впливом температури.
  • Нафаршировані кальмари скласти в змащену маслом посуд для запікання, полити рештою від начинки соками. За смаком злегка присолити і присипати спеціями.
  • Запікати в попередньо прогрітому духовій шафі близько 15 хвилин.
  • Дивіться також:  Шрімп рол

    Кальмари фаршировані креветками, грибами і морською капустою

    В оригіналі страву готують з сушеної ламинарией (морською капустою) і сушеними пластинчастими грибами. Однак тут можна варіювати компонентами. Замість пластинчастих грибів взяти шиітаке або гливи, а замість сушеної – звичайну ламінарію, тільки без оцту та інших добавок.

    Інгредієнти:

    • Кальмари – 8 шт.
    • Сушена ламінарія – 100 р.
    • Пластинчасті гриби або печериці – 200 р.
    • Креветки варено-морожені – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Петрушка сушена – 1 ч. л.
    • Часник – 1 зубок.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Гілочка розмарину.
    • Сир – 200 р.
    • Майонез – 100 р.

    Приготування:

  • Сушену ламінарію замочити в злегка підсоленій теплій воді. Гриби замочити в молоці, якщо використовується висушений продукт. Свіжі гливи нашаткувати соломкою, а цибулю – кубиками.
  • У сковороді розтопити вершкове масло, ароматизувати його розчавленим зубком часнику і гілочкою розмарину. Потім обсмажити у ньому цибулю, додати креветки і гриби. Через 5 хвилин додати морську капусту, всі приправити і посолити за смаком.
  • При необхідності, злити в окрему мисочку зайву рідину.
  • Очистити тушки кальмарів і нещільно нафарширувати їх начинкою, потім зажити краю кулінарною ниткою.
  • Укласти кальмарів у сковороду або іншу широку посуд для запікання, полити соусом і запекти в прогрітому до 180 градусів духовій шафі протягом 10 хвилин.
  • Потім змастити їх зверху майонезом, присипати сиром і, посиливши температуру до 220 градусів, запекти до рум’яної скоринки ще близько 5 хвилин.
  • Кальмари фаршировані з яйцем

    Дуже простий і смачний рецепт на кожен день.

    Інгредієнти:

    • Кальмари – 8 тушок.
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Цибуля зелена пером – 50 р.
    • Рис довгозерний – 50 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Масло вершкове — 50 г.
    • Сир – 100 р.

    Приготування:

  • Відварити рис у підсоленій воді і яйця. Цибуля зелена крупно нашаткувати.
  • Очистити тушки кальмарів. Дві з них нашаткувати довгою соломкою.
  • У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому зелений лук, потім додати соломку кальмарів. Посолити і приправити.
  • У глибокій мисці змішати нарізані курячі яйця, відварений рис, зелений лук з кальмарами.
  • Тушки кальмарів нафарширувати начинкою, зашити краю кулінарною ниткою.
  • Скласти в гусятницю з маслом або сковороду. Запекти при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин. За пару хвилину до готовності присипати сиром і збільшити температуру до 220 градусів.
  • Дивіться також:  Курячі котлети

    Кальмари фаршировані куркою і креветками, в винному соусі

    Дуже ситне блюдо, яке привертає до себе увагу оригінальним поєднанням відвареної курятини і ніжних солодкуватих креветок.

    Інгредієнти:

    • Кальмари – 4 шт.
    • Креветки — 200 р.
    • Окорочок курячий – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1шт.
    • Горошок зелений морозиво – 100 р.
    • Помідори – 2 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
    • Вино біле – 100 мл
    • Лавровий лист.
    • Каррі або куркума.
    • Суміш спецій для курки і морепродуктів.
    • Петрушка або кріп сушені.
    • Лимон – 1 шт.
    • Кмин.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Чорний перець.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Відварити курку до повної готовності разом зі спеціями (сумішшю прянощів, лавровим листом, чорним перцем, карі). Відокремити м’ясо від кісток і нарізати соломкою.
  • Очистити і нашаткувати ріпчасту цибулю. Бланшувати в окропі і ошкуріть томати, нарізати їх кубиками.
  • У сковороді розтопити вершкове масло, ароматизувати його часточкою часнику і пасерувати до золотистого кольору половину цибулини (смажити не потрібно). Потім покласти креветки і зелений горошок.
  • Тушкувати під кришкою до повної готовності, посоливши, приправивши каррі і чорним перцем за смаком. Потім змішати з курятиною і, якщо потрібно, злити в окремий посуд зайвий сік.
  • Кальмари почистити і нещільно нафарширувати їх, зашивши краю кулінарною ниткою або скріпивши зубочистками.
  • Обваляти тушки в пшеничного борошні і дуже швидко обсмажити з обох сторін на сковороді з розпеченим рослинним маслом. До пори відкласти в сторону.
  • В олію з борошном, всипати половину цибулини. Обсмажити до золотистого кольору, додати томати і сік від начинки, якщо є.
  • Коли вони стануть м’якими і віддадуть маслу свій колір, влити вино, покласти розтертий кмин, сушені кріп і петрушку, суміш спецій для курки або морепродуктів, сіль, трохи лимонної цедри і соку.
  • Як тільки соус випарується наполовину (піде алкоголь вина), покласти в нього тушки кальмарів і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності.
  • Перед подачею, за бажанням, полити томатно – винним соусом і присипати тертим сиром.
  • Фаршировані морепродуктів кальмари в білому соусі

    Вишукане блюдо у французькому стилі, правда, трохи спрощене під російські реалії.

    Дивіться також:  Морепродукти у вершковому соусі

    Інгредієнти:

    • Кальмари – 4 шт.
    • Фенхель свіжий – 1 — 2 шт.
    • Восьминоги – 4 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Креветки – 300 р.
    • Сушений базилік.
    • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Плавлений сирок (м’який вершковий сир) – 2 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Гілочка розмарину або чебрецю – 1 шт.
    • Вино біле сухе – 100 мл
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Сушені пряні трави, суміш -1 ч. л.
    • Стручок перцю чилі.
    • Вершки жирні – 200 мл
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Мускатний горіх.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Приготування:

  • Нашаткувати дрібно цибулю, нарізати кубиками креветки і восьминоги. Круто відварити курячі яйця.
  • Розігріти сковороду з вершковим маслом і обсмажити у ньому цибулю до прозорого кольору. Потім додати креветки і восьминогів, відварені яйця. Все посолити і приправити за смаком чорним перцем, сіллю і пряними травами.
  • Тушкувати під кришкою, підлив води, якщо потрібно. За 5 хвилин до готовності поступово всипати до начинки тертий плавлений сир. Безперервно помішуючи, простежити, щоб він повністю розчинився.
  • У фенхелю відокремити цибулину і нарізати на четвертинки. Змастити олією, посолити, поперчити і присипати травами. Запекти в духовій шафі, виклавши на лист пергаменту. Решту зелень дрібно порубати.
  • Очистити тушки кальмарів і не до кінця нафарширувати їх зробленої начинкою. Скріпити кінці дерев’яними зубочистками або зшити кулінарною ниткою.
  • Обваляти кальмари в борошні.
  • У каструлі з товстим дном розігріти рослинне масло і прожарити в ньому гілочку чебрецю або розмарину. Прибрати і покласти подрібнені часточки часнику і кілька колечок перцю чилі без насіння. Як тільки вони зазолотятся, обсмажити в отриманому ароматизованих олії паніровані тушки кальмарів з обох сторін до хорошої рум’яної скоринки.
  • Потім «батончики» залити білим вином, всипати до них сушені трави, рубану зелень кропу, чорний перець, базилік і сіль. Тушкувати на повільному вогні, поки не піде алкоголь сухого вина.
  • Потім залити вершками, додати трохи борошна, розведеного в холодній воді (0,5 ч. л. на 50-80 мл води) і тушкувати близько 10 хвилин.
  • Подавати до столу, поливши білим соусом і поклавши кілька шматочків запеченого фенхелю.