Капустяні котлети

5d77c45a37abadc6f1e5316bf679419d Капустяні котлети

Акуратні золотисті котлетки можна зробити не тільки з м’яса або риби, але і з овочів, грибів, круп. Поборники здорового способу життя можуть урізноманітнити свій раціон, включивши в нього незвичайні рецепти капустяних котлет.

Котлетки з капусти готують по-різному. Бувають виключно вегетаріанські варіанти з різних сортів капусти з цибулею і панірувальними сухарями. Також готують і комбіновані варіанти, поєднуючи капусту з дієтичним м’ясом птиці, яловичиною, свининою чи субпродуктами.

Який з рецептів віддати перевагу для себе вирішити легко, досить випробувати на практиці запропоновані нижче рецепти.

Котлети з брокколі і курячого філе

Дуже ніжні котлети, які можна смажити, так і готувати на пару.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Куряче філе – 300 р.
  • Броколі – 300 р.
  • Сіль.
  • Панірувальні сухарі – 300 р.
  • Чорний перець.
  • Спеції за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 р.

Спосіб приготування:

  • Заморожену броколі відварити в підсоленій воді до м’якості, але готова капуста повинна не розповзатися, а залишитися пружною.
  • Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати і також довести до м’якості, обсмаживши його на вершковому маслі.
  • Пропустити через м’ясорубку рубане куряче м’ясо, відварну брокколі, трохи панірувальних сухарів і пасеровану ріпчасту цибулю.
  • В отриману масу вбити яйце і додати за смаком спецій. Вимісити щільний фарш.
  • Сформувати невеликі плоскі котлети, змочити їх у попередньо збите з сіллю яйце, а потім в борошно або панірувальні сухарі.
  • Обсмажити до хрусткої скоринки на вершковому маслі.
  • Подавати з улюбленим гарніром за смаком.
  • Капустяні котлети з морквою і манкою

    Нескладний рецепт, який підійде для дитячого харчування. Якщо страва готується для дорослих, то в перелік компонентів варто додати пару зубчиків часнику. Фарш на основі капусти часто виходить дуже пухким і водянистим, тому не варто ліпити з нього товсті котлети. Вони погано просмажаться або взагалі розпадуться при смаженні. Найкраще робити плескаті коржі будь-якої форми.

    Дивіться також:  Рагу зі свинини

    Інгредієнти:

    • Капуста білокачанна – 500 р.
    • Морква – 3 шт.
    • Вершки жирні – 150 мл
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Крупа манна м’яких сортів – 50 р.
    • Сіль.
    • Сухарі панірувальні – 300 р.
    • Часник, зелень сушена за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Манну крупу заздалегідь замочити в теплій підсоленій воді.
  • Капусту і моркву дуже дрібно нашаткувати і викласти на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Злегка обсмажити, щоб овочі пустили сік, потім залити вершками, підсолити і тушкувати до м’якості на повільному вогні.
  • Готову овочеву масу остудити, перекласти в чашу блендера, додати солі, сушених трав, часнику, розмоченої манної крупи і збити щільний фарш для котлет.
  • Куряче яйце збити і тонкою цівкою додати до фаршу. Ціле яйце може і не знадобиться.
  • З маси сформувати довгасті тонкі котлети і запанірувати їх у сухарях. Підсушити і обсмажити на добре розігрітій сковороді до рум’яного стану.
  • Подавати зі свіжим салатом або будь-яким іншим гарніром.
  • Парові котлети з цвітної капусти і курячої печінки

    Ці котлети краще готувати на пару, саме при такому способі краще всього відчувається незвичайно ніжне поєднання курячої печінки, капусти і вершкового масла.

    Інгредієнти:

    • Капуста цвітна – 300 р.
    • Печінка куряча без сердечок – 400 р.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Сухарі панірувальні – 200 р.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Сіль.
    • Спеції для птиці або субпродуктів.
    • Масло або жир для смаження.

    Спосіб приготування:

  • Не розморожуючи, відварити цвітну капусту до стану «аль денте», тобто вона повинна залишитися трохи жестковатой.
  • Курячу печінку ретельно очистити від плівок, жилок і згустків крові. Протягом півгодини вимочити у воді або молоці, щоб прибрати гіркоту.
  • Ріпчасту цибулю обсмажити до м’якості на вершковому маслі.
  • Через м’ясорубку пропустити відварну курячу печінку, цвітну капусту, рубаний шматками решту вершкового масла і пасеровану цибулю.
  • Перемелені інгредієнти добре перемішати. Потім, виходячи з обсягу отриманої заготовки, підмісити до продуктів панірувальні сухарі. Зазвичай потрібно близько 100 або 150 р.
  • Після чого збити одне куряче яйце і також поступово підливати його до фаршу, стежачи за консистенцією.
  • Фарш має вийти досить щільним. Підсолити і приправити його за смаком.
  • Сформувати невеликі кулясті котлетки і приготувати їх на пару або запекти в змащеній маслом формі.
  • Подавати з будь-яким гарніром на вибір.