Коктейлі з сиропом блю курасао

e3c086b3304b2ae74b6a74c00bad01e0 Коктейлі з сиропом блю курасао

Лікер (іноді сироп) Блю Кюрасао – алкогольний напій 30-градусної міцності, вироблений з винного спирту з додаванням лимонного соку, цукру і екстракту лараха.

Ларах відноситься до особливого сорту апельсинів, які ростуть переважно на острові Кюрасао. Саме звідси народилося назва всесвітньо відомого лікеру. На відміну від своїх побратимів, ці мініатюрні цитрусові абсолютно неїстівні і мають характерний гіркий смак і приголомшливий аромат, за що і цінують виготовлений на їх основі напій.

Блю Кюкарасо дослівно означає блакитний Кюрасао, тобто лікер блакитного кольору. Така незвичайна забарвлення обумовлена не поєднанням рідкісних тропічних інгредієнтів, а додаванням звичайних харчових барвників. Крім популярного блакитного напою, існують помаранчеві, прозорі, червоні, зелені і білі різновиди.

Глибока синява сиропу Блю Кюрасао і його смак соковитого тропічного апельсина з ніжною кислинкою зробили його найбільш поширеним інгредієнтом для тропічних коктейлів. Серед найвідоміших – «Блакитні Гаваї», «Мохіто Американо»», «Синя агава», «Блакитний мартіні» і т. д.

Яскраві та неординарні коктейлі допоможуть створити на домашній вечірці справжню клубну атмосферу і забезпечити всім гостям чудовий святковий настрій.

Коктейль «Блакитні гаваї»

Класичний клубний рецепт популярного напою з блакитним сиропом.

Список інгредієнтів:

  • Лимонний сік – 30 мл
  • Ром світлий – 50 мл
  • Лікер Блю Кюрасао» — 20 мл
  • Сік з м’якоттю ананасовий – 100 мл
  • Подрібнений лід – 80 р.
  • Кокосове молоко – 30 мл

Спосіб приготування:

  • Всі складові помістити в коктейльний шейкер і збовтати в однорідну масу.
  • Розлити по високих келихах. Додати трубочку і подати до столу.
  • Коктейль «Ультрамарин»

    Кисло-солодкий коктейль з добре відчутною алкогольної нотою.

    Список інгредієнтів:

    • Виноградний сік з цукром – 100 мл
    • Горілка – 50 мл
    • Яблучний сік натуральний – 100 мл
    • Лікер Блю Кюрасао» — 30 мл
    • Великий зелений виноград без кісточок.
    Дивіться також:  Варення з ківі

    Спосіб приготування:

  • Змішати в шейкері солодкий сік виноградний, кислий яблучний, горілку і лікер блакитний.
  • Розлити по тонкостінних високих келихах. До кожного коктейлю подати шпажку з 3 великими виноградинами без кісточок.
  • Коктейль «Мохіто Американо»

    Всім знайомий п’янкий і освіжаючий смак «Мохіто». Його американська версія не менш енергійна, з ніжним блакитним відтінком і добре відчутним ментоловим ароматом.

    Список інгредієнтів:

    • Сироп Блакитний Кюрасао – 40 мл
    • Ром світлий – 20 мл
    • Сироп Ментоловий Мохіто – 20 мл
    • Сік зеленого лайма – 20 мл
    • Мінеральна вода – 50 мл
    • Лід.
    • Лайм.

    Спосіб приготування:

  • Добре збити в шейкері всі складові напою і розлити по високих широким склянках.
  • Подавати охолодженим, з парасолькою, трубочкою і часточкою лайма.
  • Коктейль «Тропік»

    Простий коктейль, більшість інгредієнтів якого знайдуться на полицях навіть самих маленьких магазинів.

    Список інгредієнтів:

    • Сухе біле вино – 50 мл
    • Абрикосовий сік – 50 мл
    • Яблучний сік – 50 мл
    • Лікер Блю Кюрасао – 30 мл
    • Персик – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Збити в шейкері всі компоненти коктейлю. Розлити по келихах «Харрикейн».
  • Подати з трубочкою, парасолькою і скибочкою свіжого персика.
  • Коктейль «Лід і полум’я»

    Напій, який потрібно пити повільно, насолоджуючись кожним ковтком. У ньому багато міцного спиртного і обжігающе холодного льоду.

    Список інгредієнтів:

    • Лід – 8-10 кубиків.
    • Текіла (горілка) – 50 мл
    • Лікер Блю Кюрасао – 50 мл
    • Мінеральна вода – 50 мл
    • Лайм або зелений грейпфрут – півкільця.
    • Сік лайма – 30 мл
    • Мед або цукор – 30-50 р.

    Спосіб приготування:

  • Роздрібнити кубики льоду разом з медом або цукром до стану грубозернистого снігу.
  • Викласти масу в келихи.
  • У шейкері змішати текілу, лікер, сік лайма і мінеральну воду.
  • Тонкою цівкою залити снігову масу до двох третин об’єму.
  • Перед подачею трохи охолодити. Прикрасити трубочкою, часточкою лайма або зеленого грейпфрута.