Корзинки з кремом

4d901dc71d894f4cee10646d0df3535f Корзинки з кремом

Корзинки з кремом улюблене ласощі для дорослих і дітей. Готуються тістечка легко, тому побалувати своїх рідних повітряним десертом під силу навіть недосвідченому кулінару.

Основа страви – це невелика кошичок з пісочного чи листкового тіста. Її випікають, остуджують і після начиняють горіхами, фруктами та сухофруктами, ягодами, вареним згущеним молоком, повидлом або варенням. Вінчає твір кондитерського мистецтва розкішна шапка з ніжного крему, який роблять з вершків, сметани, згущеного молока, білків або вершкового масла.

Декорують кошики пластівцями тертого шоколаду, різнобарвним кондитерським «конфетті» з цукрової мастики, подрібненими горіхами та іншими продуктами.

Як приготувати вдома справжні корзинки з кремом, розкажуть наведені далі рецепти.

Кошичок з кремом «Радянська»

Старовинний рецепт кошиків з сюрпризом, родом з Радянського Союзу. Такі тістечка продавалися в будь-якому магазині – кулінарії від Прибалтики до Казахстану. Готували їх з білково-масляним або чисто білковим кремом.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Масло вершкове – 100 г.
  • Жовток – 1-2 шт.
  • Борошно – 150-180 р.
  • Розпушувач або сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор або пудра – за смаком (2-3 ч. л.).
  • Сіль.
  • Велика крупа для вантажу.

Крем:

  • Білки курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150-200 р.
  • Цукрова пудра – 100 р.
  • Лимонний сік – 0,5 ч. л.
  • Ванілін.
  • Варена згущене молоко – 100 р.
  • Родзинки – 50 р.

Спосіб приготування:

  • Для тіста потрібно м’яке масло, якщо брикет сильно заморожений, то його потримати пару хвилин на водяній бані.
  • Підготовлене масло змішати з просіяним борошном, жовтками, розпушувачем і цукровою пудрою. Вимісити глянцевий однорідний ком тесту. Обернути його ПЕТ плівкою і покласти в холодильник для настоювання.
  • Через годину дістати заготівлю і розділити її на кульки, однакові за величиною. Розкачати їх в товсті коржі.
  • Формочки для кексів або спеціальні ємності змастити маслом і щільно викласти туди тісто. Краї коржиків обрізати за рівнем форми.
  • Щоб кошики не деформувалися при випічці, всередину зазвичай поміщають сухий вантаж – квасоля, горох або будь-яку крупу в промасленому марлевому мішечку.
  • Вантаж знімають після того, як тісто схопиться. Потім залишається лише підсушити і підрум’янити майже готові вироби.
  • Кошики повинні повністю охолонути. Складаються вони окремо один від одного.
  • Замочити родзинки в теплій воді, добре промити і перебрати. Крупно порубати.
  • Охолодити білки і збити їх на льоду до твердих пік разом з краплями лимонного соку і цукровою пудрою.
  • Збити в крем м’яке вершкове масло. По порціях ввести в нього пишні білки і обережно перемішати до однорідного стану. Скласти готовий крем в корнетик з широким зрізом.
  • На дно охололих кошиків помістити по чайній ложці вареного згущеного молока і рубленого родзинок. Зверху зробити шапку з вершкового крему.
  • Дивіться також:  Пиріг з повидлом

    Листкові кошики з вершковим кремом і цукатами

    Незвичайний і дуже простий рецепт тістечок з листкового тіста з начинкою з фруктового джему, цукатів і вершкового крему.

    Список інгредієнтів:

    • Листкове тісто – 2 уп. за 400 р.
    • Вантаж для кошиків (будь-яка крупа).
    • Вершки рослинні «Кондита» — 500 мл
    • Цукати різнокольорові – 100 р.
    • Густий мармелад або варення, джем – 150 р.
    • Цукрова пудра – 150 р.
    • Ванільний цукор – 1 уп. (10 р.).

    Спосіб приготування:

  • Листкове тісто розділити на квадрати зі стороною приблизно 10 – 15 див. Укласти їх у формочки, відігнувши куточки (обрізати не треба).
  • Виступаючі краї змастити жовтком і присипати крупинками цукру. Всередину форми на шматочок пергаменту покласти будь-яку крупу в щільному марлевому мішечку.
  • Як тільки краї почнуть розшаровуватися і підніматися, дістати вантаж і довести кошики до готовності. Остудити.
  • З вечора покласти пачку вершків в холодильник (не в морозильну камеру!).
  • Охолоджені і злегка загустілі вершки збити міксером до отримання щільної пишної маси. У крем додати ваніліну і цукру.
  • Цукати дрібно порубати, при необхідності розмочити їх у теплій воді і перебрати.
  • На дно листкового квадратика – кошики покласти ложку густого варення, мармеладу або джему. Зверху зробити шапку з вершкового крему, скориставшись корнетом або пластиковим пакетом.
  • Крем щедро обсипають кубиками різнокольорових цукатів.
  • При подачі за смаком обсипати ароматизованої цукровою пудрою.
  • Пісочна корзиночка «Горіхова»

    Ситне тістечко з пісочного тіста, карамельного крему і різних горіхів.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Масло вершкове – 150 р.
    • Какао – 2 ст. л. без гірки.
    • Борошно – 1-1.5 ст.
    • Яйце – 1-2 шт.
    • Сіль.
    • Цукор.
    • Розпушувач на 1 кг тіста.

    Крем і начинка:

    • Рослинні вершки «Кондита» — 300 мл
    • Варене згущене молоко – 250 р.
    • Подрібнений смажений арахіс – 100 р. або
    • Мигдальні пелюстки – 100 р.
    • Ванілін.
    • Яблучне повидло – 100 р.
    Дивіться також:  Пудинг сирний

    Спосіб приготування:

  • Для створення пісочного тіста потрібно все борошно просіяти разом з усіма сипучими інгредієнтами – сіллю, какао, розпушувачем і цукром.
  • Вбити до них яйце і покласти м’яке масло. Вимісити глянцевий ком однорідного тіста.
  • Обернути його плівкою і відкласти на годину в холодильник.
  • Дістати, розділити на шматочки тіста приблизно по 50 р. і розкачати в гуртки.
  • Змастити форми жиром, викласти в них тісто. Випирають обрізати краю. Всередину кожної формочки покласти вантаж з великих зерен або крупи (гороху, квасолі). Для зручності її можна помістити в промаслений марлевий мішечок.
  • За 5 хвилин до кінця випічки вантаж виймають, щоб добре пропікся низ кошики.
  • Заготовки остудити. Змішати яблучне повидло з подрібненим арахісом або мигдальними пелюстками.
  • З вечора покласти коробку вершків в холодильник. Для приготування крему холодні вершки збити в щільну масу міксером, до якої потім по частинах ввести варену згущенку.
  • У кожну кошик покласти по ложці повидла, зробити шапку з карамельного крему.
  • Готове тістечко обсипати подрібненими горішками або мигдальними пелюстками.
  • Кошики «Мандаринки»

    Оригінальні кошики з листкового тіста, зі свіжими фруктами, мандариновим конфітюром і сирним кремом.

    Список інгредієнтів:

    • Листково-дріжджове тісто – 500 р.
    • Маскарпоне – 400 р.
    • Мандариновий конфітюр – 150 р.
    • Мандарини – 3 шт.
    • Цукор – 100 р.
    • Желатин – на 1 кг продукту.
    • Ванілін.

    Спосіб приготування:

  • Розділити листкове тісто на квадратики по 10-15 див. Викласти у змащені кексницы. Дно кошики з тіста присипати сухарями або борошном і придавити вантажем із сухої крупи в марлевому мішечку.
  • Запекти при 180 градусах протягом 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування, вийняти мішечки з вантажем і дати підрум’янитися дну. Для цього можна перемкнути режим на верхній нагрів з температурою 200 градусів.
  • Розвести желатин в теплих вершках, процідити і остудити. Змішати з будь-яким вершковим сиром (краще Рікотта або Маскарпоне) і збити до пишного стану.
  • На дно повністю остуженных кошиків покласти по 2 ч. л. мандаринового конфітюру. Зверху з фігурного корнета зробити велику шапку крему.
  • Часточки мандаринів звільнити від плівок.
  • Кожен кошик прикрасити 3 часточками свіжого мандарина. Якщо тістечка готуються заздалегідь (за добу до свята), то шматочки фруктів можна вмочити в солодкий желатиновий розчин. На них утворюється тонкий шар желе і вони збережуть свіжість.
  • До подачі тістечка зберігати в прохолодному місці.