Котлети на пару в мультиварці

e11b13b9496ba935727fd6b6ea08127a Котлети на пару в мультиварці

Котлети на пару – дивно просте і корисне блюдо для всієї родини, яке можна легко приготувати за допомогою звичайної мультиварки. Фахівці з харчування і лікарі не рекомендують їсти смажені котлети дітям і літнім людям. Протипоказані вони і адептів здорового способу життя, адже в них так багато холестерину і важко засвоюється жиру.

Приготування на пару дозволяє перетворити жирні «шкідливі» котлети в ніжне дієтичне виріб. Воно обов’язково сподобається всім членам сім’ї, варто лише спробувати. Ще одним плюсом в скарбничку страви стане те, що кулінар буде позбавлений від необхідності постійно контролювати сковороду і ступінь готовності виробів. В мультиварці нічого не пригорить і не зіпсується, в сучасних версіях кухонного гаджета програма сама регулює температуру і сповіщає про кінець варіння.

На пару можна зробити будь-які види котлет – рибні, свинячі, яловичі і курячі. Мабуть, тільки печінкові котлети не вийде приготувати в мультиварці на пару, тільки в режимі смаження. Настав час кулінарного експерименту. Нижче запропоновано кілька варіантів котлет для приготування на пару в мультиварці.

Котлети з птиці на пару

Рецепт для дитячого меню. Котлетки виходять дуже ніжними і м’якими. Якщо у дитини проблеми з травленням або трапляються коліки, то у фарш можна всипати трохи сушеного кропу.

Список інгредієнтів:

  • Куряче філе – 300 р.
  • Масло вершкове – 70 р.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Хліб білий – 1 скибочка.
  • Молоко – 50 мл
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Перекрутити філе куряче з вершковим маслом і цибулею. Додати у фарш кропу і солі, розмоченого і віджатого хліба.
  • Вимісити щільну масу (яйце не потрібно) і сформувати з неї невеликі довгасті котлети.
  • Розмістити на паровій решітці і встановити програму для приготування м’яса на пару. В нижню чашу налити води до половини обсягу.
  • Зазвичай для повної готовності вистачає 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Шрімп рол

    Котлети з свинини на пару

    Котлети з жирної свинини з додаванням овочів.

    Список інгредієнтів:

    • Часник – 3 зубки.
    • Свинина жирна з салом – 500 р.
    • Рис – 50 р.
    • Петрушка свіжа –
    • Картопля -1 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Яйце – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Рис отварит до напівготовності. Картоплину натерти на самому дрібному профілі терки.
  • Перекрутити жирне м’ясо разом з цибулею, вареним рисом, тертою картоплею і рубаною зеленню.
  • Вбити яйце, додати солі і перцю.
  • Вимісити щільний фарш і зліпити з нього великі плоскі котлети (краще приготуються).
  • У чашу налити води до половини обсягу. За смаком додати спецій.
  • Зверху розмістити парову грати з котлетами.
  • Виставити таймер в режим «на пару» на 30 хвилин.
  • Подавати з гарніром за бажанням.
  • Котлети з яловичини з паприкою і капустою

    У цьому рецепті можна брати абсолютно будь-який край туші, навіть найжорсткіший. Фарш пом’якшить і зробить більш пухким солодка білокачанна капуста і соковита паприка.

    Список інгредієнтів:

    • Яловичина – 500 р.
    • Капуста білокачанна – 100 р.
    • Перець солодкий – 0,5 стручка.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Кріп свіжий – 20 р.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сало – 70 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Сухарі панірувальні – 300 р.

    Спосіб приготування:

  • Яловичину та сало два рази пропустити через м’ясорубку разом із зеленою цибулею та кропом.
  • Капусту натерти на великому профілі терки. Солодкий перець нарізати дрібним кубиком. За смаком додати у фарш у свіжому вигляді або попередньо обсмаживши на олії.
  • Змішати фарш і овочі, додати спецій і вбити яйце.
  • Сформувати невеликі котлети і запанірувати їх у сухарях.
  • Викласти на парову ґрати, встановити таймер в режим «на пару» на півгодини.