Котлети січені з курячого філе

0136787cac837cfef4935fbf1aae1d83 Котлети січені з курячого філе

В домашній кухні підсмажені запашні котлетки займають серед м’ясних страв лідируючу позицію. Таке положення цілком обгрунтовано, адже що може бути простіше і швидше, ніж доповнити готовий фарш різними компонентами і сформувати з нього акуратні «пиріжки» або кульки. Не треба відбивати м’ясо, возитися з його маринуванням, нарізкою або фарширування. А коли під рукою не виявиться упаковки магазинного фаршу або не буде часу зробити його будинку, то можна приготувати дуже смачні котлети з рубленого курячого філе.

Багато господинь вважають за краще готувати їх тільки з курячої грудки, тобто, сухого і трохи жестковатого м’яса. Однак для котлет підійдуть і інші частини пташиної тушки. Секрет успіху цієї страви ретельної рубці філе і дотримання пропорцій при додаванні овочів, трав і інших інгредієнтів.

Зазвичай куряче м’ясо доповнюють свіжим або обсмаженою ріпчастою цибулею, морквою, паприкою та зеленню, майонезом і борошном, курячими яйцями. Також існують цікаві рецепти з сиром, грибами і навіть морепродуктів.

Ледачі курячі котлети з філе маринованого

Найпростіший рецепт рубаних котлет. Єдиний мінус – основу фаршу потрібно робити хоча б за пару годин до початку приготування.

Інгредієнти:

  • Задня частина (стегно) або куряча грудка – 1 шт.
  • Суміш сухих трав (петрушка, кріп) – 1ч. л.
  • Суміш спецій для курки (з каррі або куркумою) – 0,5 ч. л.
  • Яйце куряче – 1-2 шт.
  • Оцет винний або яблучний – 1 ч. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження – 30 – 50 мл
  • Сіль.

Приготування:

  • Дрібно порубати куряче філе. Змішати його з майонезом, оцтом, сіллю і всім набором спецій. Накрити посуд поліетиленовою плівкою і дати м’ясу постояти годину-півтора.
  • Підготовлене м’ясо змішати з пшеничним борошном до утворення щільного фаршу, який можна сформувати котлети. Обваляти їх у панірувальних сухарях чи борошні.
  • У сковороду щедро налити олії і розігріти його (на погано прогрітій сковороді котлети пригорять). Обсмажити котлети до рум’яної скориночки і при бажанні довести до фінальної готовності в духовій шафі або мікрохвильовій печі, підлив на дно посуду трохи кип’яченої води.
  • Подавати з будь-яким гарніром або овочами на вибір.
Дивіться також:  Горохова каша в мультиварці

Класичні рубані котлети з курячого філе

Ще один рецепт з числа найбільш поширених. На відміну від попереднього рецепту, фарш готується відразу, без попередніх маніпуляцій.

Деякі кулінари роблять фарш не з пасерованою, а з сирим, дрібно нашаткованою, ріпчастою цибулею. Таке блюдо готується трохи довше. Тут представлений перший варіант, з обсмаженою цибулею. Щоб котлети не вийшли занадто жирними, потрібно використовувати мінімальну кількість масла або дати йому стекти, виклавши овочі на паперову серветку.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка або стегенце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло вершкове – 30 р.
  • куряче – 1 шт.
  • Чорний перець.
  • Сіль.
  • Масло рослинне для смаження – 30-50 мл
  • Майонез – 1-2 ст. л.

Приготування:

  • Від курки відокремити шкіру і кістки, залишити тільки чисте філе. Дрібно нарізати кубиком або довільно порубати топірцями.
  • Змішати з майонезом, курячим яйцем, спеціями і пшеничним борошном.
  • Ріпчасту цибулю також дрібно нашаткувати, обсмажити на вершковому маслі до готовності разом із зубком часнику. Дати трохи охолонути і, використовуючи шумівку, перекласти все в миску до фаршу.
  • Добре розігріти сковороду з рослинним маслом і викласти на неї по ложці приготованого фаршу. Обсмажити до золотистої скоринки.
  • При бажанні, котлети можна спочатку обсмажити на сильному вогні, а потім довести до остаточної готовності в духовій шафі.
  • Подавати з будь-яким видом гарніру і салату.

Котлети січені з сиром

Дуже смачний рецепт котлет, однак, у нього є один суттєвий недолік. Такі котлети потрібно смажити безпосередньо перед подачею на стіл. Остиглі або розігріті заново, вони абсолютно не схожі на ті, які подають «з пилу, з жару».

Краще всього підійдуть сири типу «Моцарели», «Грецького» або «Сулугуні».

Дивіться також:  Запіканка з кабачків

Інгредієнти:

  • Куряча грудка або стегенце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир Сулугуні – 50 р.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Кріп сушений або свіжий – 1 ч. л. або 30 р. відповідно.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Чорний перець.
  • Сіль.

Приготування:

  • Дрібно порубати куряче м’ясо і змішати його з кропом, курячим яйцем, пшеничним борошном, майонезом, спеціями і розчавленими часточками часнику.
  • Сир натерти або нарізати аналогічно курячого філе. Додати у фарш.
  • Розігріти на сковороді олію і, викладаючи фарш по столовій ложці, посмажити курячі котлети.
  • Подавати з салатом зі свіжих овочів або будь-яким гарніром на вибір.

Котлети січені з курячого філе Оригінальні

Рецепт рублених котлет з курки і креветок для особливих святкових випадків.

Інгредієнти:

  • Задня частина (стегно) або куряча грудка – 1 шт.
  • Креветки варено-морожені – 150-200 р.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Пряні трави сушені (орегано, кінза, петрушка) – 1 ч. л.
  • Перець чилі свіжий – 1 шт.
  • Майонез або сметана – 2-3 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 або 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2-4 ст. л.
  • Мускатний горіх.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сухарі панірувальні – 300 р.
  • Чорний перець.
  • Сіль.

Приготування:

  • Креветки розморозити і порубати їх разом з курячим філе. Стручок чилі очистити від плодоніжки і насіння і нарізати дуже дрібно. Цибулю нашаткувати довільно.
  • Ріпчасту цибулю обсмажити на вершковому маслі разом з невеликим шматочком перцю чилі, спеціями і травами. Вибрати шумівкою в невелику миску і стовкти в пюре.
  • Суміш курки і креветок з’єднати з цибульним пюре, пшеничним борошном, курячими яйцями, спеціями, майонезом.
  • З отриманого щільного фаршу зробити товстенькі котлетки розміром з половину долоні, вмочити у збите яйце, запанірувати в сухарях і обсмажити у фритюрі.
  • Викласти на паперову серветку і дати стекти жиру.
  • Подавати з овочевої та сирної нарізкою, свіжим хлібом, будь-яким видом гарніру.
Дивіться також:  Плов з яловичини

eatme.net.ua