Котлети в мультиварці

6f345f248dddc5eec8b61e74e93ddab7 Котлети в мультиварці

Рекламні ролики невтомно розповідають простим покупцям наскільки хороша мультиварка і як корисна та їжа, яку в ній готують. Найцікавіше, що це той рідкісний випадок, коли маркетологи не перебільшують. Страви, зроблені в мультиварці, містять більше поживних речовин і мають більш багатим смаком, так як в замкнутій атмосфері не випаровується цінна волога, а також смакові і ароматичні складові.

Котлети в мультиварці виходять м’якими і ніжними, навіть якщо вони зроблені з жорсткого м’яса. Концентровані пари насичують вироби вологою і утримують всередині натуральні соки, за рахунок цього вони завжди соковиті і довше зберігають свою свіжість.

За допомогою популярного кухонного гаджета можна зробити котлети з самого різного фаршу: м’ясного, рибного, курячого (індичого), овочевого або грибного. В залежності від складу страви, підбирається і програма приготування. Для сирого м’ясного фаршу і субпродуктів потрібно близько 30 хвилин, для риби, птиці – 20 хвилин, для овочевих і грибних котлет з пасеровані продуктів потрібно від 10 до 15 хвилин.

Які саме рецепти котлет підійдуть для мультиварки, розказано нижче.

Класичні котлети в мультиварці

Добротні котлети з свино-яловичого фаршу, стушенные у власному соку. Свинину для страву потрібно відбирати з хорошою жировим прошарком. Солодкий батон бажано не додавати, так як це спотворює натуральний смак м’яса.

Список інгредієнтів:

  • Жирна свинина – 400 р.
  • Прісний хліб білий – 150 р.
  • Часник – 4 шт.
  • Яловича вирізка – 300 р.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець.
  • Сіль.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Бульйон – 300 мл

Спосіб приготування:

  • Пропустити крізь часту сітку м’ясорубки жирну свинину, яловичину, цибулю, м’який прісний хліб. Вбити яйця і додати спецій. Вимісити однорідний фарш.
  • Сформувати невеликі довгасті і плескаті котлети (великі і товсті вироби будуть готуватися довше).
  • Включити мультиварку в режим смаження. Обсмажити на дні чаші котлети по 3-4 штуки за раз.
  • Після всі вироби скласти на дно чаші, залити бульйоном і тушкувати протягом 10 хвилин, додатково приправте спеціями. Клапан мультиварки відкрити ширше, щоб волога йшла швидше.
  • Дивіться також:  Запіканка з картопляного пюре

    Грибні котлети в сметані

    Незвичайні котлети з тепличних глив і перлової крупи, в сметанному соусі. З салом фарш виходить дуже насиченим, з вершковим маслом — більш ніжним.

    Список інгредієнтів:

    • Морква – 1-2 шт.
    • Гливи – 1 кг.
    • Сало солоне – 100-150 р. або
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Перлова крупа – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Сушена зелень.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Яйце куряче – 1-2 шт.
    • Сметана – 150 р.
    • Бульйон грибний – 250 мл
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л. без гірки.

    Спосіб приготування:

  • Обсмажити моркву і цибулю в невеликій кількості олії. Вибрати шумівкою, залишивши надлишок жиру на сковороді.
  • Добре розварити перлову крупу, зробивши в’язку кашу.
  • З розеток глив видалити одревесневшую частина. Відварити гриби до м’якості і відкинути на друшляк.
  • В маслі, що залишився після овочів, обсмажити варені гливи.
  • Пропустити крізь часту сітку м’ясорубки гриби, перлову крупу, цибулю з морквою, сало чи масло.
  • Вбити одне або два яйця, вимісити щільний фарш.
  • Зліпити невеликі котлети і щільно скласти їх у чашу мультиварки, окропивши дно невеликою кількістю масла.
  • Включити режим інтенсивної смаження і швидко обсмажити котлетки з двох сторін.
  • Знову скласти в чашу, залити сумішшю грибного бульйону, сметани, зелені та спецій.
  • Включити режим гасіння на 10-15 хвилин, відпустивши клапан ширше, для виходу надлишкової вологи.
  • Курячі котлети в мультиварці

    М’які котлетки з курячого філе, приготовані в томатному соусі. З курячої грудки вони можуть вийти злегка сухуватими, тому краще з’єднати їх з темним м’ясом стегенець.

    Список інгредієнтів:

    • Стегно – 2 шт.
    • Грудка – 0,5 шт.
    • Рис круглий – 50 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Майонез – 50-80 р.
    • Каррі – за смаком.
    • Томатна паста – 1 ст. л.
    • Морква – 1 шт.
    • Кріп або петрушка – 40 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Мускатний горіх – за бажанням.
    • Масло рослинне – 40 мл
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Сушена паприка — 1ст. л.
    Дивіться також:  Роли з млинців

    Спосіб приготування:

  • Дрібно порубати зелень. Нашаткувати моркву соломкою.
  • Пасерувати цибулю, відварити рис до м’якості.
  • Филетировать стегно і половинку грудинки. Пропустити через дрібний профіль м’ясорубки разом з відвареним рисом і пасерованою цибулею.
  • Приправити фарш мускатним горіхом, перцем, сіллю. Додати майонезу для додання пластичності і однорідності. Вбити яйце.
  • Сформувати великі котлети і укласти їх у чашу мультиварки. Далі їх можна спочатку обсмажити і після стушкувати, або відразу залити сумішшю з бульйону, сирої морквяної соломки, томатної пасти, сушеної паприки і каррі з сіллю.
  • Включити режим гасіння на 20-25 хвилин.