Котлети з індички

5c4e4d91ac6a54e259b86e9e090bd11d Котлети з індички

Будь-яке м’ясо птиці прихильно приймається людським організмом і засвоюється їм майже без всяких проблем. Це якщо мова йде про дорослому. У дітей деякі види птахів, наприклад, повсюдно поширена курятина, можуть викликати алергію.

В такому випадку виручить індичка. Ніжне і поживне м’ясо підходить майже всім категоріям населення, в тому числі і зовсім крихітним малюкам. Вона набагато м’якша курятини і тому не вимагає страви з рубленого м’яса додаткових компонентів — «пом’якшувачів».

У даній статті наведено кілька популярних варіантів приготування котлет з індички.

Котлети з індички для дітей

Рецепт запозичений у кухарів дитячого садка.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички – 400 р.
  • Морква невелика – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Сіль.
  • Яйце куряче.

Приготування:

  • Моркву відварити в шкірці в підсоленій воді.
  • М’ясо індички подрібнити блендером або м’ясорубкою разом з ріпчастою цибулею, хлібом і вареною морквою.
  • Вбити в фарш куряче яйце. Посолити. Все ретельно вимішати і зліпити невеликі довгасті котлети. Обваляти в борошні.
  • Запекти в духовці або приготувати на сковороді в невеликій кількості жиру.
  • Подати з відвареною рисом, гречкою, картопляним пюре.
  • Запашні котлети з індички з часником

    Ароматні котлети для ситного обіду і вечері.

    Інгредієнти:

    • Філе індички – 500 р.
    • Сало – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
    • Часник – 5 зубків.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Картопля – 1 шт.
    • Майонез – 3 ст. л.
    • Сухарі панірувальні – 300 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Філе індички, часник, цибуля і сало пропустити через м’ясорубку або блендер. Змішати з дрібно натертим сирою картоплею.
  • Вбити у фарш яйце, додати майонез, приправити і посолити. Все добре вимісити.
  • Сформувати на свій розсуд котлети і обваляти їх у сухарях.
  • Обсмажити, запекти або приготувати на пару.
  • Подати до столу з будь-яким гарніром.
  • Дивіться також:  Горохова каша в мультиварці

    Котлети м’ясорослинні з індичкою Витівники

    Цілком самодостатня страва, обходящееся без будь-якого гарніру. Доповнити його можна салатом зі свіжих овочів і різного роду соусами.

    Інгредієнти:

    • Філе індички – 500 р.
    • Картопля – 300 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Горошок консервований — 300 р. або
    • Відварений нут – 300 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
    • Яйце куряче – 1-2 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Чорний перець.
    • Сухарі панірувальні – 300 р.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Ріпчасту цибулю нашаткувати півкільцями і обсмажити на половині вершкового масла. Одну третину лука відкласти на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
  • Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді.
  • Філе індички пропустити через м’ясорубку разом з охолодженим відварною картоплею, часником, обсмаженою ріпчастою цибулею, залишився твердим вершковим маслом.
  • У масу вбити яйце і всипати пшеничне борошно. Приправити і посолити за смаком. Вимісити щільний фарш. Розділити його на невеликі шматки, величиною зі середнє яблуко.
  • Горошок розтерти в кашку і змішати з обсмаженою цибулею. При необхідності начинку посолити і поперчити.
  • Кожне «яблуко» розкачати в товстий корж, в центр якої покласти по столовій ложці розтертого гороху (без гірки). Сформувати довгасті котлети, які вмочити у збите яйце і обваляти в панірувальних сухарях.
  • Обсмажити на олії. За бажанням, можна довести страву до готовності в духовці, підлив на дно посуду трохи олії і води.
  • Подати котлети гарячими, разом зі свіжим овочевим салатом.