Котлети з крабових паличок

d42b84d7e23e16f6705d92796c0920bc Котлети з крабових паличок

На даний момент котлети є найпоширенішим другим блюдом. Їх готують майже з усіх існуючих видів м’яса та риби. Роблять фарш також з багатих крохмалем овочів і морепродуктів. Не залишилося без уваги і сучасне ноу-хау – крабові палички. На їх основі роблять не тільки рулетики і салати. Крабові палички смажать в паніровці, додають в холодні супи і використовують у котлетному фарші.

Мабуть, котлети з крабових паличок стануть ідеальним виходом із ситуації, коли душа просить чогось особливого, а розум не бажає витрачатися на дорогі продукти. Котлети можна подавати з тими ж салатами і гарнірами, які подають до виробів з натурального м’яса і риби.

Чи варта шкурка вичинки, можна переконатися, випробувавши запропоновані нижче рецепти.

Котлети з крабових паличок з сиром

До таких котлеткам особливо гарний салат із стиглих помідорів, часнику і базиліка, заправлений сметаною.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 300 р.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир твердий — 150 р.
  • Мука в/с пшеничне – 2-3 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Часник – 1-2 зубки.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль.
  • Будь-які спеції та сушені трави.

Приготування:

  • Крабові палички нарізати якомога дрібніше. Сир натерти, часник розтерти в кашку.
  • У глибокій мисці збити куряче яйце з майонезом. Додати сіль, спеції і трави, поступово ввести просіяне борошно.
  • В отриману однорідну масу додати крабові палички і дуже дрібно натертий сир.
  • Вимісити щільний фарш.
  • На сковороду налити багато масла, добре його розігріти.
  • З допомогою двох столових ложок сформувати котлети. Для цього потрібно однією ложкою зачерпнути трохи фаршу і, перекладаючи його кілька разів з однієї ложки в іншу, зробити кульку.
  • Обсмажити котлети до готовності і відкласти їх на паперові рушники, щоб видалити залишки жиру.
  • Подавати з будь-яким гарніром, свіжим хлібом і помідорним салатом.
  • Дивіться також:  Котлети з фаршу

    Котлети з крабових паличок і картоплі

    Дуже смачні котлети. Єдиний нюанс, потрібно не переборщити з картоплею, інакше вийдуть деруни з вкрапленням крабових паличок. Так як в складі є свіжий картопля, вироби потрібно обсмажувати довше і при більш помірному вогні. В іншому випадку котлети швидко набудуть рум’яну скоринку, а всередині залишаться полусырыми.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 300 р.
    • Картопля – 1 шт.
    • Сухарі панірувальні – 100 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Хліб прісний білий – 1-2 шматка.
    • Цибуля ріпчаста невеликий – 1 шт.
    • Кріп або петрушка свіжа – 3-4 гілочки.
    • Масло вершкове – 50 — 80 р.
    • Сіль.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Чорний перець.
    • Майонез — 2ст. л.

    Приготування:

  • Картоплю натерти і віджати з нього зайвий сік. Ріпчасту цибулю пропустити через м’ясорубку разом з твердим вершковим маслом, прісним білим хлібом, зеленню і крабовими паличками.
  • Отриману масу змішати з тертою картоплею, додати трохи майонезу і вбити куряче яйце. Ретельно вимісити, приправивши сіллю і перцем.
  • Сформувати котлети довільної форми, вмочити у збите яйце. Обваляти в сухарях.
  • Смажити до готовності, подати до столу з будь-яким гарніром.
  • Котлети з крабових паличок без добавок

    Тільки крабові палички і нічого зайвого.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 300 або 400 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Сухарі панірувальні -250 р. (100 р. для фаршу, 150 р. для панірування).
    • Майонез – 3 ст. л.
    • Суміш спецій для морепродуктів.
    • Солодка гірчиця – 1 або 2 ч. л.
    • Перець чорний.
    • Масло рослинне – 50мл.
    • Молоко – 50 мл
    • Сіль.

    Приготування:

  • Дрібно порізати крабові палички. Змішати їх з майонезом, чорним перцем, гірчицею, панірувальними сухарями, сумішшю спецій для морепродуктів, курячим яйцем, сіллю.
  • Вимісити щільний фарш. Сформувати котлети будь-якої форми.
  • Збити решту куряче яйце з молоком. У цю суміш покласти котлети, запанірувати їх у пшеничних сухарях і засмажити на олії.
  • Подавати з улюбленим гарніром і овочами.
  • Дивіться також:  Шніцель зі свинини

    Крабові котлети з креветками

    Відмінне блюдо для свят і особливих випадків. Його зможе приготувати навіть кулінар з повною відсутністю досвіду.

    Інгредієнти:

    • Креветки очищені – 200 р.
    • Крабові палички – 200 р.
    • Вершки – 150 мл
    • Мука в/с пшеничне – 2 ст. л.
    • Сир – 50 р.
    • Майонез – 2 ст. л.
    • Сіль.
    • Часник – 2 зубки.
    • Мускатний горіх.
    • Чорний перець.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Масло рослинне — 50 мл
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Сухарі панірувальні – 200 р.
    • Спеції для морепродуктів.
    • Зелень сушена.

    Приготування:

  • Креветки і крабові палички порубати. Сир натерти.
  • У глибокому посуді змішати рубану основу з тертим сиром, размятым часником, борошном, курячим яйцем, пшеничним борошном, спеціями для морепродуктів, вершковим маслом. Влити трохи вершків.
  • Вимісити щільний фарш, сформувати котлети і викласти їх в посуд для запікання.
  • Змастити зверху збитим яйцем і пересипати панірувальними сухарями, змішаними з сиром і сушеними травами.
  • Запекти до напівготовності, потім залити вершками і тушкувати ще близько 5 хвилин, приправте мускатним горіхом.
  • Котлети з крабових паличок з смаженою цибулею

    Смажену цибулю часто додають у котлети, щоб пом’якшити їх і додати більше аромату. Крабові палички самі по собі дуже м’які, а ось апетитного запаху їм не вистачає. Обсмажену цибулю поліпшить властивості такого фаршу. Дуже важливо не перепечеться, достатньо лише потомилися до золотистої напівпрозорості у вершковому маслі.

    Котлети можна готувати без панірування.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 300 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Прісний хліб білий – 2-3 шматка.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Майонез – 2ст. л.
    • Часник – 2 зубки.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Чорний перець.
    • Борошно пшеничне – за необхідності.
    • Чилі сушений.
    • Сіль.
    • Масло рослинне – 50 мл
    Дивіться також:  Кальмари фаршировані морепродуктів

    Приготування:

  • Ріпчасту цибулю крупно нашаткувати і довести до прозорого стану в розтопленому вершковому маслі.
  • Крабові палички пропустити через м’ясорубку разом з смаженою цибулею, часником і білим прісним хлібом.
  • У масу вбити яйце, додати майонез і борошно пшеничне за необхідності.
  • Вимісити щільний фарш. Сформувати невеликі котлети і швидко обсмажити їх в олії. Тривала обробка не потрібна, так як всі компоненти фаршу вже готові.
  • Подавати з будь-яким гарніром і овочевим салатом за смаком.