Котлети з щуки

94f581e0a6cd5f9219274d9ce3860a22 Котлети з щуки

Вдала рибалка запам’ятовується не тільки захоплюючими моментами боротьби зі норовливої видобутком і трудовими ста грамами, але і смачними стравами, приготованими з спійманої риби. Густий дух запашної юшки з щуки і хрустка скоринка запечена на вогнищі рибки манять на берег річки навіть зовсім далеких від природи людей.

В домашніх умовах себе можна теж порадувати смачними стравами з свіжозловленої щуки. Наприклад, котлетами. Ніжні підсмажені котлетки чудово гармонують з відварною і тушкованим рисом з овочами, з сочевицею і гречкою, перловою крупою і пастою, з картоплею в будь-якому вигляді. Якщо ж доповнити таку композицію салатом з яскравих свіжих овочів, то вийде справжній кулінарний шедевр.

Котлети із щуки Похідні

Для любителів м’яких котлеток з ледь відчутним рибним запахом цей рецепт не підійде. Назва говорить сама за себе – це звичайні рубані вироби, які легко можна зробити в простих похідних умовах. Вони получаються досить грубими, без особливих вишукувань.

Інгредієнти:

  • Щука – 2-3 тушки по 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сало – 150-200 р.
  • Кріп свіжий – 50 р.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі – 100 р.
  • Чорний перець.
  • Сіль.
  • Мелений лавровий лист за бажанням.

Приготування:

  • Щуку филетировать, ретельно вибираючи великі кісточки. Отримане м’ясо дрібно порубати двома великими ножами чи топірцями.
  • Ріпчасту цибулю очистити від шкірки і дрібно нашаткувати кубиками. Зелень і сало також нарізати якомога дрібніше.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти і ще кілька разів пройтися по фаршу ножами. Приправити і посолити.
  • Якщо маса вийшла занадто кволим і може розвалитися при обжарке, то вбити в неї одне яйце. Якщо ж фарш вымесился досить щільним, то куряче яйце не потрібно, так як воно «сушить» котлети.
  • З рубленого фаршу сформувати довгасті котлети розміром з половину долоні і ретельно обваляти в дрібних сухарях.
  • Обсмажити у великій кількості добре розігрітого масла або запекти на деку в духовці.
  • Подавати з будь-яким гарніром.
  • Дивіться також:  Роли з млинців

    Молочні котлети з щуки

    Старий-престарий дитсадківський рецепт. З нього можна зробити котлети з будь-якої риби з не надто вираженим рибним запахом. Наприклад, камбали їх точно не зробиш.

    Сухе молоко закладається з розрахунку 1 ст. л. з гіркою на півкілограма чистого філе щуки, тому його кількість потрібно коригувати виходячи з наявної риби. Вершкового масла потрібно приблизно 30-50 р. на цю ж масу.

    Інгредієнти:

    • Щука – 2-3 тушки по 1.5 кг.
    • Молоко сухе – 3 ст. л.
    • Цибуля ріпчаста великий– 1 шт.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Хліб білий – 150 р.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Сухарі – 100 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець.

    Приготування:

  • Щуку филетировать і вибрати з філе всі кістки. Кілька разів пропустити через блендер або м’ясорубку разом з прісним білим хлібом, твердим вершковим маслом і ріпчастою цибулею.
  • В отриману масу частинами всипати сухе молоко, додати всі спеції і ретельно вимісити щільний фарш. При необхідності, якщо фарш виходить дуже рихлим, можна вбити одне яйце.
  • Сформувати невеликі котлетки і панірувати їх у сухарях.
  • Обсмажити в маслі або приготувати на пару. Подати з будь-яким видом гарніру.
  • Гострі котлети з щуки з сюрпризом

    Святковий варіант щукових котлет з перчиком. Для начинки підійдуть м’які білі сири зразок таких, як «Сулугуні», «Чеддер» або «Моцарелла». Перець чилі додавати обережно, попередньо спробувавши його на смак. Цілий стручок може і не знадобитися.

    Рада! Котлетам краще надавати не округлу, а злегка плескату форму. Не варто їх робити занадто великими або товстими. Справа в тому, що в такий котлеті під впливом температури сирна начинка швидко розплавиться, а фарш в середині трохи «не дійде».

    Дивіться також:  Рагу з кролика

    Інгредієнти:

    • Щука – 2-3 шт. масою 1,5 кг.
    • Сало чи масло вершкове – 150 р.
    • Прісний хліб білий – 150 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Часник – 3 зубчики.
    • Перець чилі свіжий – 1 стручок.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сир «Сулугуні» — 200 р.
    • Петрушка або кріп свіжі – 50 р.
    • Сіль.
    • Борошно або
    • Сухарі панірувальні – 100 р.
    • Чорний перець.

    Приготування:

  • Щуку обробити на філе, вибравши з нього всі великі кістки. Отримане м’ясо двічі пропустити через блендер або м’ясорубку разом з прісним хлібом, салом, зеленню петрушки, ріпчастою цибулею, очищеним перцем чилі, часником.
  • У масу додати спеції і куряче яйце. Ретельно вимісити щільний фарш і розділити його на невеликі частини завбільшки з яблуко.
  • Кожне «яблуко» розкачати в корж і в її центр покласти брусочок з сиру сулугуні.
  • Згорнути корж в котлету аналогічно формування пиріжків з начинкою.
  • Добре обваляти в сухарях і обсмажити в олії.
  • Подати з будь-яким салатом або гарніром.