Котлети з скумбрії

1fff482dbba09075ca2f4a0e7fafc88d Котлети з скумбрії

Котлети з скумбрії – соковиті м’ясні вироби, приготовлені з ніжного філе білої риби. Відмінною особливістю скумбрії і багатьох інших макрелевых риб є слабо виявлений специфічний запах, тому страви на їх основі можуть вживати в їжу і люди, негативно відносяться до дарів моря.

Філе скумбрії містить багато жирів, мінеральних речовин та жиророзчинних вітамінів і по своїй біологічній цінності практично аналогічно делікатесним філе сьомги, пангасіуса або форелі. При цьому сильно виграючи по вартості і доступності.

Котлети з скумбрії готують також, як і інші рибні вироби – додають пасеровані овочі, сирі яйця, терту картоплю або пюрированный рис, панірувальні сухарі. На думку багатьох кухарів, скумбрію краще гасити, відварювати або готувати на пару, тому котлети з неї також часто запікають в соусі або готують в мультиварці.

Як приготувати котлети з скумбрії, детально розказано в наведених нижче рецептах.

Котлети з скумбрії в мультиварці

Ніжне дієтичне блюдо для всіх членів сім’ї.

Список інгредієнтів:

Котлети рибні:

  • Морква – 100 р.
  • Філе скумбрії – 500 р.
  • Рис круглий відварений – 100 р.
  • Цибуля – 100 р.
  • Сіль.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Спеції для риби.
  • Масло вершкове – 50 г. або рослинне.
  • Перець чорний.

Сметанна заливка:

  • Сухарі або борошно – 1-2 ст. л.
  • Сметана нежирна – 200 мл
  • Сіль.
  • Спеції.
  • Перець.
  • Кріп сушений.
  • Бульйон за необхідності.

Спосіб приготування:

  • Пасерувати дрібно нарізані овочі з невеликим шматочком масла.
  • Відварити жменю круглого рису. Сильно не но розварювати, ретельно злити рідину.
  • Перекрутити філе скумбрії разом з пасерованими овочами, відварним рисом.
  • Збити яйця і влити у фарш, відстежуючи консистенцію. Посолити, всипати набір спецій, поперчити.
  • Сформувати тонкі котлети довгастої форми. Запанірувати в білих сухарях.
  • Помістити на вставку мультиварки або безпосередньо в чашу.
  • За бажанням, пролити сметанною заливкою з сушеним кропом, чорним перцем та іншими спеціями.
  • Дивіться також:  Соте з курки

    Котлети зі скумбрії з картоплею

    Запечені котлети з картоплею і яйцем.

    Список інгредієнтів:

    • Картопля – 150 р.
    • Філе скумбрії – 500 р.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Масло вершкове – 70 р.
    • Зелень свіжа – 20 р.
    • Сухарі панірувальні – 100-200 р.
    • Цибуля – 70 р.
    • Сіль.
    • Спеції.
    • Перець.
    • Молоко і яйце для панірування.

    Спосіб приготування:

  • Подрібнити бульби картоплі і одну цибулину на самому дрібному профілі терки (сирному). Влити в масу трохи рослинного масла, щоб не потемнів картопля і не зникли ефірні масла.
  • Змішати овочеву масу з перекрученим філе скумбрії. Вбити одне-два яйця. Якщо маса виходить рідким, всипати трохи панірувальних сухарів. Додати солі, всіх спецій, перцю.
  • Сформувати великі кульки, всередину за бажанням можна покласти рубану зелень і варене яйце.
  • Вмочити в суміш молока і яєць, щедро запанірувати в прісних сухарях.
  • Налити на деко олію (просто мастила буде недостатньо) і викласти рибні котлети.
  • Зверху поперчити, присипати спеціями, рубаною зеленню і тонкими півкільцями цибулі (за бажанням).
  • Запекти при 180 градусах протягом півгодини.
  • Котлети зі скумбрії з сиром

    Недорогий рецепт для святкового столу.

    Список інгредієнтів:

    Котлети рибні:

    • Курятина з стегенець – 200 р.
    • Філе скумбрії – 400 р.
    • Булка прісна – 150 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сухарі білі, панірувальні – 200 р.
    • Сіль.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Спеції.
    • Цибуля ріпчаста – 70-100 р.
    • Перець.
    • Олія для смаження.

    Сирна Начинка:

    • Плавлений сирок » дружба – 1-2 шт.
    • Петрушка або кріп свіжа – 40-60 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Розмолоти філе скумбрії і темне куряче філе з стегенець. Змішати з розмоченої булкою, яйцями, тертим цибулею і спеціями.
  • Сирки натерти на тертці. Розтовкти в ступці часник і зелень до пюреобразного стану. Змішати з сиром, спеціями.
  • Зліпити невеликі котлети довільної форми. Всередину помістити по чайній ложці начинки. Більше не потрібно, так як сир може витекти.
  • Вмочити в молочно-яєчну суміш. Обваляти в сухарях.
  • Розігріти сковороду з великою кількістю жиру. Швидко «запечатати» котлети, поклавши їх спочатку підворотом вниз.
  • Обсмажені напівфабрикати укласти в глибоку форму і запекти до готовності, полив будь-яким соусом на вибір.