Котлети з яйцем всередині

973ee7eff2c7f6ea76ebf7d27f07642a Котлети з яйцем всередині

Важко собі уявити обід рядовий сім’ї без гірки ароматних котлет з рум’яною скоринкою. Готувати їх вміють практично все і у кожного кулінара є свій особливий секрет їх створення.

Принцип приготування котлет простий і зрозумілий, треба лише перекрутити м’ясо, додати спецій і трав, сала для соковитості, білого хліба, пластівців або овочів для м’якості. Після сформовані напівфабрикати обваляти в сухарях або борошні, щоб при смаженні або запіканні на їх поверхні утворилася рум’яна кірочка, яка залишає всі соки і аромати всередині фаршу.

Коли звичні рецепти котлет набридають, на допомогу приходять святкові варіанти з різними начинками. Всередину м’ясної коржі можуть покласти смажені або варені овочі, гриби, зелень, копченості, соління.

Найчастіше котлети заповнюють начинкою з відварених яєць і зелені. Таке поєднання особливо вдало з фаршем з яловичини, баранини або свинини. Вироби стануть особливо ефектними, якщо начинити їх цілим вареним яйцем. Саме цей рецепт найбільш затребуваний в період свят, так як стає справжньою окрасою столу.

У приготуванні котлет з начинкою є свої особливості. Головний нюанс – всі компоненти наповнювача повинні бути повністю готові. Овочі та гриби додають відварними або пасерованими, зелень ошпарюють окропом або припускають на маслі.

Це робиться для того, щоб скоротити час смаження (запікання) виробів, так як вони при формуванні виходять значно товщі, ніж зазвичай. Якщо начинка буде сирий, то час приготування автоматично збільшується вдвічі, причому за цей період оболонка з фаршу підгорить і стане сухою.

Котлети з цілим яйцем всередині не рекомендується смажити, а запікати, наливаючи в деко достатню кількість соусу. У процесі їх поливають жиром і соками, кілька разів перевертають. Вони рівномірно пропікаються і виходять дуже соковитими.

Дивіться також:  Котлети без яєць

Далі розповідається, як правильно приготувати котлети з начинкою з вареного курячого яйця.

Яловичі котлети

Класичні яловичі котлети з начинкою з рубаної зелені, яйця і рису.

Список інгредієнтів:

Котлетний Фарш:

  • Яловича вирізка – 300 р.
  • Жирна свинина, шийна частина – 150-200 р.
  • Цибуля – 100 р.
  • Хліб прісний – 100 р.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль.
  • Спеції.

Начинка яєчна:

  • Кріп – 50г.
  • Цибуля перо – 50 р.
  • Яйце круте – 4 шт.
  • Рис довгозернистий відварний – 50 р.
  • Петрушка – 30 р.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Сіль.
  • Спеції.
  • Перець чорний.

Спосіб приготування:

  • Промити пір’я цибулі, гілочки кропу, петрушки. Скласти в широку миску і залити склянкою крутого і добре посоленого окропу. Притиснути зелень руками, щоб вона повністю зникла у воді і розм’якла.
  • Припущену зелень дістати і крупно нарізати. Додати до неї терті яйця, жменя відвареного довгозернистого рису.
  • В охолоджену масу покласти приблизно третина стандартної пачки вершкового масла. Розмішати, посолити і приправити чорним перцем.
  • Фарш для котлет з начинкою потрібно перемолоти два рази. Додати до м’яса терту цибулину, товченого часнику, спецій для темного м’яса і солі.
  • В кінці вмішати в фарш білий хліб, розмочений у воді (рідина не отживать), і одне куряче яйце.
  • Сформувати з фаршу заготовки величиною з кулак і обережно розім’яти їх в товсті коржі. У центр покласти столову ложку начинки і заліпити краї на манер пиріжків з дріжджового тіста.
  • Викласти котлети на деко, розташувавши їх в сантиметрах один від одного.
  • Полити зверху маслом. За бажанням присипати сухарями.
  • Поставити в духовку при температурі 160 градусів. Запікати 20 хвилин.
  • Після того, як деко наповниться виступив жиром і соками, підлити трохи гарячої води і посилити жар до 180 градусів. Залишити котлети в духовці ще на 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Запіканка з картопляного пюре

    Котлети з цілим яйцем всередині

    Ніжні котлети з цілим перепелиним яйцем в якості начинки. Можна готувати на пару.

    Список інгредієнтів:

    • Курятина в філе – 600 р.
    • Майонез – 70 р.
    • Петрушка сушена – 1 ч. л.
    • Свинина пісна – 300 р.
    • Картопля – 150 р.
    • Коріандр.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
    • Перепелине яйце – 12-20 шт.
    • Сіль.
    • Спеції.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Перепелині яйця варити 10 хвилин в добре підсоленій воді (шкаралупа не буде тріскатися).
  • Дві ложки пластівців залити 50 мл солоного окропу.
  • Подрібнити темне куряче м’ясо і шматок пісної свинини.
  • Додати розмочені і охолоджені пластівці, три ложки майонезу, сушену петрушку, м’яке вершкове масло, терту сиру картоплину.
  • Вимісити щільний фарш. Якщо вийшов дуже рідким, то всипати сухих пластівців.
  • Аналогічно першому рецептом, сформувати товсті коржі 7-8 см в діаметрі.
  • Покласти в центр перепелине яйце, накрити фаршем і зліпити довгасті котлети. Вмочити в яйце, обваляти в сухарях.
  • Зварити на пару, обсмажити або запекти.
  • Рибні котлети з яйцем

    Дуже смачні котлети з червоної риби з начинкою.

    Список інгредієнтів:

    • Горбуша – 500 р.
    • Булка прісна – 200 р.
    • Яйце куряче — 1 шт.
    • Часник – 1-2 шт.
    • Петрушка свіжа – 20 р.
    • Лимонний сік – 10 мл
    • Яйце варене – 3 шт.
    • Сир плавлений – 100 р.
    • Спеції для риби.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Філе горбуші або інший пісної червоної риби змолоти в м’ясорубці.
  • Додати розмоченої і віджатою булки, лимонного соку, рубаною петрушки і сирого яйця. Вимісити щільний фарш.
  • Зробити начинку з рубленого яйця, два зубці часнику і тертих плавлених сирків.
  • Зробити коржики 7-8 см в діаметрі, покласти всередину 1-2 ч. л. начинки, з’єднати краї. Готові котлети обсипати сухарями.
  • Обсмажити в розпеченому маслі до хрусткої скоринки.