Крем для торта з «Маскарпоне»

0e93c76f21e9a3da74ec2aad7845d449 Крем для торта з «Маскарпоне»

Сир «Маскарпоне» — це пастоподібна маса білого кольору з приголомшливим вершковим смаком. Продукт сам по собі тане на язиці, наче шматочок гарного вершкового масла, а будучи доданим до тістечка і торти, перетворює їх в даний спокуса для гурмана.

Крем з «Маскарпоне» має ніжну пухку консистенцію і чудово поєднується з усіма типами тесту і видами смакових добавок (десертним алкоголем, горіхами, шоколадом, сухофруктами і т. д.). Їм можна прошарувати не тільки випечені коржі, але і звичайні млинці, готові коржі або лаваш з магазину.

Нижче запропоновано кілька простих у виконанні рецептів крему з цього сиру.

Крем з «Маскарпоне» з лікером, цукровою пудрою і лимонним соком

Одна з основних рецептур, на якій базуються багато інші варіанти страви. Кількість продуктів наведено приблизно на 400 р. крему.

Список інгредієнтів:

  • Сир «Маскарпоне» — 250 р.
  • Пудра цукрова – 100 р.
  • Лікер – 3 ст. л.
  • Сік чверті лимона.
  • Полпакетика ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Сир для крему використовується кімнатної температури.
  • Його потрібно з’єднати з цукровою пудрою, ваніліном і збити до пишного стану.
  • Потім окремо влити лимонний сік, збити і після цього додати десертний лікер, бренді або ром.
  • Крем ще раз добре розмішати міксером, після цього покласти на півгодини в холодильник, щоб він охолов.
  • Використовують готову масу для прошарку бісквітних, заварних, листкових коржів.
  • Крем з «Маскарпоне» з жирними вершками

    Ще один базовий рецепт, що становить основу інших кремів, які зазвичай готують з кавою, горіхами, шоколадом або фруктами. Кількість продуктів наведено в розрахунку на 500 р. крему.

    Список інгредієнтів:

    • Вершки вищої жирності – 250 мл
    • Сир «Маскарпоне» — 250 р.
    • Цукрова пудра – 100-150 р.
    • Кориця, ваніль, цедра – за бажанням.
    Дивіться також:  Варення з гарбуза з лимоном

    Спосіб приготування:

  • Вершки заздалегідь, прямо в пачці, покласти в морозильну камеру, щоб вони добре охололи.
  • Збити їх віночком до пишного стану і до пори відкласти в сторону.
  • Сир ретельно розмішати з цукровою пудрою, до повного розчинення порошку.
  • До сирної маси поступово додати збиті вершки.
  • Крем охолодити і застосувати за призначенням.
  • Кавовий крем для торта з сиру «Маскарпоне»

    Рецепт ароматної крему для торта з кавою і шоколадом, центральну частину якого становить запропонований вище базовий варіант. Ідеально підійде для рецептів з вишнею, журавлиною, ананасами, горіхами. Кількість продуктів наведено орієнтовно на 500-600 р. крему.

    Список інгредієнтів:

    • Сир «Маскарпоне» — 250 р.
    • Вершки середньої жирності – 150 мл
    • Желатин швидкорозчинний – 15 р.
    • Сублімована кава – 1-2 ч. л.
    • Пудра цукрова – 100 р.
    • Лікер апельсиновий – 1-2 ст. л.
    • Ванільний цукор або кориця – за смаком.
    • Шоколад – 50 г

    Спосіб приготування:

  • Замочити желатин в невеликій кількості теплої води. Процідити і поступово влити в підігріті вершки. Потримати їх на вогні кілька хвилин, не допускаючи кипіння і зняти.
  • Сир розмішати з цукровою пудрою, кава і ароматизаторами. Влити до маси апельсиновий лікер.
  • До сиру поступово влити охолоджені до кімнатної температури вершки з желатином.
  • Збити все в пишну однорідну масу. Коли вона остаточно охолоне, за бажанням всипати в неї дрібну крихту горького, білого або молочного шоколаду.
  • Крем з «Маскарпоне» з бананом

    Простий домашній крем для тортів, зібраних за принципом «Мачо» або «Графські розвалини», а також для млинцевих тортів. Банани для десерту потрібні дуже стиглі, яскраво-жовтого забарвлення з коричневими цятками і виразним медовим ароматом. Для виробів з бісквітного або заварного тіста у масу можна додати трохи м’якого вершкового масла, але тоді такий крем перед використанням треба добре охолодити.

    Дивіться також:  Варення з журавлини

    Кількість продуктів вказано орієнтовно на 500-600 р. крему.

    Список інгредієнтів:

    • Сир «Маскарпоне» — 300 р.
    • Дуже стиглі банани – 2 шт.
    • Мед або цукрова пудра – 1-2 ст. л.
    • Лимонний сік – 1 ст. л.
    • Ванілін або кориця.

    Спосіб приготування:

  • Сир «Маскарпоне» вийняти їх холодильника заздалегідь, щоб він дійшов до кімнатної температури.
  • Банани розім’яти виделкою, відразу окропивши їх лимонним соком, щоб не потемніли.
  • В чаші блендера з’єднати вершковий сир, бананове пюре, рідкий мед або цукрову пудру, ароматизатори.
  • Все збити в пишну масу і відразу використовувати за призначенням.
  • Карамельний крем для тортів з Маскарпоне

    У цьому кремі всього два головних компонента – варене згущене молоко і сир, але в підсумку виходить неймовірно смачний продукт з найніжнішим смаком. Він ідеальний не тільки для тортів, але і для мініатюрних профітролей з заварного тіста, листкових коржів «Наполеона» і багатьох інших десертів. За наведеною закладці виходить густий крем, його можна розбавити жирними вершками.

    Кількість продуктів наведено приблизно на 600 р. крему.

    Список інгредієнтів:

    • Сир «Маскарпоне» — 300 р.
    • Згущене молоко варене – 250 р.
    • Ванілін, кориця – за бажанням.
    • Десертний алкоголь – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Сир «Маскарпоне» кімнатної температури викласти в чашу міксера і збивати поступово, додаючи по ложці згущеного молока.
  • Готовий крем трохи охолодити і прошарувати їм торт.