Крем-суп з брокколі

efdd3c2ed03cbfd6690fa9f2ddc28029 Крем суп з брокколі

Броколі – це невелика однорічна рослина з родини капустяних. В їжу використовують щільне зелене суцвіття, що складається з сотень нерозкритих бутонів.

Броколі є «двоюрідної» родичкою цвітної капусти і дальньої – білоголової. Рослина більше схоже за своїм зовнішнім виглядом, органолептичними властивостями і хімічним складом з кольоровою капустою.

Воно так само багате поживними речовинами і клітковиною, легко засвоюється шлунково-кишковим трактом і не викликає алергії. Цю капусту часто використовують при годівлі малюків, в тому числі для створення моно компонентних дитячих пюре для раннього прикорму. Хороша брокколі в перших стравах. З нею варять рідкі овочеві та м’ясні супи на кожен день, а також крем — супи для дієтичного харчування й для святкового столу.

Крем-суп з брокколі для малюків

Для приготування цього супу потрібен м’ясо-кістковий бульйон на птаху або телятини (яловичини). Для харчування малюків від 8 місяців до року відварне м’ясо подрібнюють разом з овочами до стану пюре. Для більш дорослих діток м’ясо прокрутити на м’ясорубці або ріжуть на дуже дрібні шматочки.

Закладка продуктів наведена в розрахунку на 1 л. супу або десь 3 дорослих порції, відповідно, якщо готувати тільки для малюка, то їх кількість слід скоротити приблизно в 4-5 разів.

Інгредієнти на 1 л. супу:

  • Вінок брокколі масою 500-600 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • М’ясо (курка, качка, телятина або яловичина) – 200-300 р.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль.
  • Масло вершкове – 50 г.

Приготування:

  • В злегка підсоленій воді добре відварити м’ясо. Воно має розпадатися на волоконця.
  • За 15-20 хвилин до готовності м’яса (дивлячись, що вариться) закласти в бульйон шматочки брокколі, моркви і цибулі.
  • Наприкінці варіння вийняти м’ясо, протерти або прокрутити на м’ясорубці. Овочі пюрировать в бульйоні, додавши вершкове масло. З’єднати всі компоненти разом.
  • Подавати теплим.
  • Дивіться також:  Суп гуляш

    Крем-суп з брокколі з червоною рибою і вершками

    Вишуканий рецепт для гарного настрою або особливого випадку. Підійде турботливим чоловікам, не досвідченим в кулінарії, так як цей суп дуже легко готується.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Вінок брокколі – 500 р.
    • Стейк червоної риби – 2-3 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Біле коріння (петрушка або селера) – 50 р.
    • Вершки вищої жирності – 100-200 мл.
    • Зелень для прикраси.
    • Вода – 800 мл
    • Сіль і спеції за смаком.
    • Готові грінки з білого хліба.

    Приготування:

  • Зварити густий рибний бульйон зі спеціями і сіллю. Вийняти з каструлі рибу, відокремити м’якоть від шкіри і кісток і розібрати її виделкою на невеликі шматочки.
  • В отриманому бульйоні відварити до повної готовності брокколі, картопля, моркву і білі коріння.
  • Додати до звареним овочів половину подрібненої червоної риби і пюрировать всі разом до одноманітного стану.
  • Густу рибно-овочеву масу поступово розвести підігрітими вершками до потрібної консистенції.
  • Подавати у глибокій тарілці, виклавши зверху шматочки риби з розрахунку 30-50 р. на порцію, і прикрасивши зеленню, грінками.
  • Крем-суп з брокколі Новорічний

    Взагалі цей суп можна приготувати в будь-яку пору року, просто зазвичай новорічні страви асоціюються з морепродуктів і ефектною подачею, а це блюдо можна з гордістю віднести саме до таким смачним, барвистим і відносно недорогим.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Брокколі – 2 середніх вінка.
    • Вершки вищої жирності -200 мл
    • Вода – 500-700 мл
    • Сушений або свіжий базилік – 1 ст. л. без гірки або 30 г свіжого.
    • Креветки великі, в панцирі – по 5-7 штук на порцію.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Мигдаль листовий (пелюстки) – по 1 ст. л. без гірки на порцію.
    • Цілі гілочки кропу і зерна консервованої кукурудзи для декорації.
    Дивіться також:  Юшка з коропа

    Приготування:

  • У підсоленій воді відварити до повної готовності розібрану на невеликі гілочки капусту брокколі.
  • Злити воду. Частина зварених суцвіть відкласти для декорації тарілки, все інше пюрировать блендером спочатку «на суху» (без рідини), а потім поступово розвести овочеву масу гарячими вершками до необхідної консистенції.
  • Основу крем — супу посолити і приправити за смаком, всипати базилік.
  • Листовий мигдаль (пелюстки) підсушити в мікрохвильовці на аркуші пергаменту або швидко прожарити на сухій сковороді.
  • Креветки відварити окремо, очистити від панцира, залишивши хвостовий плавець в якості власника. Обсмажити після мигдалю в невеликій кількості вершкового масла.
  • Налити в супову тарілку основу, декоративно розкласти цілі шматочки брокколі і обсмажені креветки хвостами вгору, присипати композицію пелюстками мигдалю, «ялиновими» гілочками кропу і яскравими зернятками солодкої кукурудзи.