Крем-суп з гарбуза

61e21411c3e4ea4b3f8d9ae624d4338d Крем суп з гарбуза

Крем-суп з гарбуза – це яскраве, дуже ніжне перше блюдо з вельми привабливим солодкуватим смаком. Воно поширене повсюдно практично у всіх існуючих кухнях світу.

У південних країнах солодку гарбуз поєднують з пекучим перцем чилі, довгим рисом, бобами і квасолею, пряними травами, морепродуктів. В Північній Європі цей суп традиційно готують на курячому бульйоні, а у Франції в ньому дуже часто використовують біле вино, провансальські трави і різноманітні сири.

По своєму зовнішньому вигляду і консистенції гарбузовий крем-суп також може сильно відрізнятися. У рецептах колишніх колоніальних держав часто зустрічаються дуже густі страви, зроблені з багатьох, здавалося б, важко поєднуються інгредієнтів – або натурального кокосового молока, молюсків, кукурудзи і т. д.

Вишукана французька або простакуваті англійська і шведська кулінарні школи воліють бачити такі супи дуже рідкими, приготованими з мінімального числа продуктів. У російської та слов’янської кухні з гарбуза більше прийнято готувати каші і рагу, тому багато перші страви, що мають у своєму складі цю баштанну культуру, запозичені у найближчих сусідів.

Крем-суп з гарбуза незамінний у спрощених системах живлення, так як зазвичай у них значно менше калорій, ніж у традиційних рецепти перших страв. Вже досить тривалий час такі супи тримають пальму першості серед дієтичних кулінарних шедеврів.

Що стосується самої гарбуза, то вона містить багато каротину, широкий спектр інших життєво важливих вітамінів, а також мінеральних речовин. У неї, як зазначалося вище, дуже м’який солодкуватий смак і ніжний аромат. Це поєднання може красти багато різкі присмаки і запахи, тому супи з гарбузом відкривають для кухарів необмежені можливості для експериментів.

Нижче розміщено декілька цікавих і доступних рецептів крем-супу з гарбуза.

Крем-суп з гарбуза і картоплі

Найпоширеніше поєднання продуктів для кремоподібного супу. Гарбуз надає насолоду і привабливий колір, а картопля забезпечує високу поживність і ідеальну кремоподібну консистенцію.

Список інгредієнтів:

  • М’якоть гарбуза – 400 р.
  • Картопля – 300 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1-2 шт.
  • Трави сушені за смаком – 1 ч. л.
  • Бульйон овочевий або курячий – 300 мл
  • Молоко нежирне – 500 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль.
  • Перець.
  • Мускатний горіх.
  • Винний оцет або лимонний сік – 1-2 ст. л.
  • Білий хліб для грінок – 2 — 3 скибочки.
  • Сир твердий – 50 р.
  • Петрушка свіжа для подачі – 30 р.
  • Сметана і насіння для подачі.
Дивіться також:  Суп з тюфтельками

Спосіб приготування:

  • Ріпчасту цибулю і м’якоть гарбуза нарізати кубиками і обсмажити до м’якості на рослинному маслі. Смажити на слабкому вогні, не допускаючи утворення рум’яних скоринок.
  • Розім’яти часник і покласти його в сковороду. Влити бульйон, всипати, перцю, мускату і солі.
  • Картоплю зварити в підсоленому молоці. Дістати його шумівкою і поступово перекласти в сковороду.
  • Овочі пюрировать блендером, доливаючи «картопляного» молока, щоб домогтися потрібної консистенції супу.
  • Готовий крем заправити лимонним соком, довести до смаку сіллю і спеціями.
  • На сковороді з мінімальною кількістю олії посмажити білих грінок. Остудити до теплого стану, присипати сиром і спеціями.
  • Налити в тарілку гарбузового крем-супу. Прикрасити грінками, порізаної свіжої петрушкою і ложкою жирної сметани.
  • Крем-суп з гарбуза і сочевиці

    Ситний супчик на будь-який випадок, у якому в якості згущувача» виступає сочевиця.

    Список інгредієнтів:

    • М’якоть гарбуза – 500 р.
    • Сочевиця – 250 р.
    • Морква – 1 шт.
    • Біле коріння (петрушка, селера або пастернак) – 100 р.
    • Цибуля-порей – 2 стебла.
    • Часник – 8 шт.
    • Бульйон курячий або овочевий – 1 л.
    • Болгарська суміш (паприка, петрушка, чилі, перець) – 1-2 ст. л. або
    • Сушена паприка – 2 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Чилі червоний.
    • Кардамон або коріандр.
    • Олія рослинна.
    • Гілочки зелені і сметана для подачі.

    Спосіб приготування:

  • Сочевицю заздалегідь, мінімум за годину до приготування, замочити в холодній воді.
  • Білі коріння, гарбуз, моркву і цибулю нарізати однаковими шматочками. Окремо часник розім’яти.
  • У сковороді або каструлі розігріти рослинного масла з часником і висипати в нього всі овочі.
  • Розтерти коріандр і додати до овочів разом з паприкою, сіллю, чорним і червоним перцем.
  • Набряклу сочевицю (без рідини) додати в сковороду і, ретельно перемішуючи, тушкувати близько 5 хвилин.
  • Потім основу супу залити овочевим або м’ясним бульйоном і тушкувати ще 10 хвилин.
  • Рагу довести до смаку сіллю і пюрировать блендером в імпульсному режимі (короткочасними натисканнями), щоб отримати крупнозернисте пюре.
  • Розлити по порційних тарілках, прикрасити ложкою жирної сметани і декількома гілочками свіжої зелені.
  • Дивіться також:  Рисовий суп

    Крем-суп з гарбуза та морепродуктів

    Розкішне перше блюдо з гарбузом, грибами, креветками і мідіями.

    Список інгредієнтів:

    • Гарбуз – 500 р.
    • Молоко – 200 мл
    • Мідії – 100 р.
    • Креветки – 100 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Часник – 2 зубки.
    • Петрушка сушена – за смаком.
    • Гриби гливи дрібні – 200 р.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Перець.
    • Олія рослинна.
    • Сіль.
    • Зелень, кисло-солодкий соус для подачі.

    Спосіб приготування:

  • Гарбуз нарізати великими шматками, полити її маслом, присипати сіллю, сушеної зеленню і перцем. Запекти в духовці, прикривши фольгою, до повної готовності.
  • Закип’ятити молоко з дрібкою солі. Перекласти в нього печений гарбуз і пюрировать блендером.
  • Обсмажити у вершковому маслі з часником цілі гриби-гливи, вибрати шумівкою.
  • Потім в посуд доповісти ще вершкового масла і додати свіжий зубчик часнику. У цій суміші обсмажити креветки і мідії.
  • Розлити суп по тарілках, в центр кожного покласти по столовій ложці грибів і морепродуктів.
  • Прикрасити страву гілочками зелені і сіточкою кисло-солодкого соусу. Також у ще гарячий суп можна додатково покласти кубик вершкового масла.
  • Гарбузовий крем-суп з локшиною та куркою

    Дуже рідкий суп зі шматочками курячого філе і тонкою локшиною-павутинкою. Ідеальний для дієтичного харчування.

    Список інгредієнтів:

    • Бульйон курячий – 1,5 л.
    • Гарбуз – 700 р.
    • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Селера кореневої – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Філе куряче – полгрудки.
    • Локшина-павутинка – жменя або 50 р.
    • Зелень свіжа або сушена.
    • Мускатний горіх.
    • Масло рослинне – 30 мл

    Спосіб приготування:

  • У сковороду з розігрітою олією покласти нашатковану цибулю і довести його до прозорості. Засмажувати не можна, так як у супу з’явиться неприємний присмак.
  • До цибулі додати гарбуз, маленькі кубики селери і картоплі. Залити овочі склянкою бульйону і тушкувати до готовності, заправити.
  • Окремо зі спеціями відварити куряче філе і розібрати його на волокна. Павутинку залити крутим солоним окропом і через 3 хвилини відкинути на друшляк.
  • Готове рагу пюрировать заглибним блендером, поступово розводячи його процідженим курячим бульйоном.
  • Потім в суп додати подрібнене куряче м’ясо, зелень і локшину-павутинку. Витримати страву на вогні буквально пару хвилин і зняти з вогню.
  • Відразу подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Суп довго не зберігається, так як локшина швидко розмокає, і частування втрачає свою привабливість.
  • Дивіться також:  Сирний суп

    Гарбузовий крем-суп з рисом, сиром і яйцем

    Ніжний дієтичний суп на основі гарбуза і рису, з шматочками сирного сиру і перепелиних яєць. Для страви необхідний цілий білий рис, що дає насичений крахмалистый бульйон.

    Список інгредієнтів:

    • Гарбуз – 500 р.
    • Рис круглий -100-150 р.
    • Часник – 3-4 зубки.
    • Кріп свіжий – 30 р.
    • Яйце перепелине – 4 шт.
    • Сир сирний – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Помідор зернистий – 1 шт.
    • Вершки – 200 мл
    • Сіль.
    • Мускатний горіх.
    • Перець.
    • Олія рослинна.

    Спосіб приготування:

  • Відварити рис круглий приблизно в 700 мл підсоленої води.
  • В толстодонной чавунній сковороді обсмажити до прозорості цибулю і часник.
  • Потім до них покласти дрібно нашатковану моркву, ошкуренный і очищений від насіння помідор.
  • Тушкувати 5 хвилин, після додати дрібні кубики гарбуза. Приправити овочі і злегка посолити за смаком. Не пересолювати, т. к. в страву ще буде додано рисовий бульйон.
  • Овочеве рагу змішати з рисом. Пюрировать блендером і розвести до потрібної консистенції рисовим бульйоном і жирними вершками.
  • Розлити по тарілках, по поверхні декоративно розкласти невеликі шматочки сиру, половинки яєць. Присипати рубаним кропом.