Крем-суп з грибів

90880038f7b018a8a6f1b33a9eae2ad7 Крем суп з грибів

Грибні супи привертають до себе увагу в першу чергу непередаваним густим ароматом. Навряд чи хтось зможе переплутати запах грибного страви з чимось іншим. Такі страви не тільки ароматні і дуже смачні, вони ще й дуже корисні. Справа в тому, що в будь-яких грибах, незалежно від виду, міститься досить велика кількість повноцінних білків, яких так потребує людський організм.

Тому вони здатні замінити собою м’ясні та рибні страви на час дієти або поста. Приємним бонусом у використанні грибів служить те, що даний продукт чудово поєднується навіть з самими екзотичними інгредієнтами, в результаті чого створюються по-справжньому оригінальні супи.

Китайський гострий крем-суп з грибів

Для його приготування використовуються гриби шиітаке в комбінації з намэко (китайські опеньки), вешенками, осінніми опеньками і так далі. Тільки одні шиітаке брати небажано, оскільки вони самі по собі досить жорсткі і їх потрібно «врівноважувати» іншими, більш м’якими за текстурою, грибами.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Шиітаке – 200 р.
  • Гливи – 200 і 100 р.
  • Рис круглий – 150 р.
  • Імбир – 30 р.
  • Тофу або солоний сир («Арістей», «Фету», «Бринза») – 100 р.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Соєвий соус чилі без томату – 50 мл
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Бульйон на білих корінні – 1 л.
  • Винний оцет – за смаком.
  • Пір’я зеленої цибулі — 50 р. або
  • Черемша свіжа – 50 р.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль і улюблені спеції за смаком.

Приготування:

  • Корінь імбиру очистити і натерти на дрібній тертці. Часник розчавити. Шиітаке і гливи дрібно нашаткувати соломкою.
  • У каструлі розтопити вершкове масло і додати в нього імбирне і часникове пюре, через пару хвилин – грибну соломку. Посолити, приправити за смаком і ретельно обсмажити до повної готовності. Частину грибів (приблизно одну третину) відкласти на тарілці в бік.
  • В грибну масу влити соєвий соус з чилі і без томату, овочевий бульйон на білих корінні, винний оцет, цукор, будь-які спеції за смаком, крім солі. Всипати промитий і перебраний рис.
  • Варити до повної готовності рису. Потім пюрировать заглибним блендером. Якщо крем-суп виходить дуже густим, то додатково розвести бульйоном.
  • У готовий крем-суп додати кубики солоного сиру. Поварити пару хвилин, після чого спробувати блюдо і при необхідності досолити.
  • Подавати в глибоких піалах, присипавши зверху обсмаженої з імбиром і часником грибний соломкою, а також рубаним зеленим луком або черемшею.
  • Дивіться також:  Солянка м'ясна збірна

    Горіховий крем-суп з грибами

    Для цієї страви краще всього підійдуть тепличні печериці та гливи, а також запашні лісові гриби начебто боровиків.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Печериці – 500 р.
    • Горіхи подрібнені (фундук, кешью або мигдаль) – 100 р.
    • Бульйон з курятини – 0,5 л.
    • Цибуля-порей або ріпчаста – 1 стебло або 2 цибулини.
    • Вершки від 18 % жирності – 200 мл
    • Масло вершкове натуральне – 50 р.
    • Масло рослинне – 20 мл
    • Петрушка кучерява – 50 р.
    • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
    • Куркума або каррі – 1 ч. л. без гірки.
    • Сіль і улюблені спеції за смаком.

    Приготування:

  • Подрібнені горіхи прожарити на чавунній сковороді без використання будь-якого масла або жиру.
  • Печериці очистити і дрібно нарізати. Нашаткувати цибулю-порей. Петрушку подрібнити, залишивши кілька листочків для прикраси тарілки.
  • У сковороді розігріти рослинне масло і ретельно обсмажити в ньому печериці, подрібнені горіхи, зелень петрушки і цибулю-порей, посоливши і приправивши суміш за смаком.
  • Обсмажені інгредієнти перекласти в чашу блендера і залити 200 мл підігрітого курячого бульйону. Пюрировать.
  • В звільнилася сковороду покласти вершкове масло, добре розігріти, після чого частинами всипати пшеничне борошно і обсмажити до золотистого кольору.
  • Перелити В каструлю пюрированные продукти, додати каррі, залишився курячий бульйон, вершки, обсмажене борошно. Посолити і приправити за смаком. Варити близько 5 хвилин.
  • Подавати з грінками, прикрасивши порцію цілими листочками петрушки.
  • Крем-суп з грибів з креветками і сиром

    Не особливо цікавий рецепт для тих випадків, коли хочеться чогось смачного і простого. У страві використовуються дрібні пакетовані креветки, але якщо хочеться ефектно декорації, то потрібно придбати і трохи великих.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Печериці свіжі — 400 р.
    • Картопля – 300 р.
    • Креветки – 150 р.
    • Овочевий або курячий бульйон зі спеціями – 0,5 л.
    • Сир – 150 р.
    • Мускатний горіх – за смаком.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Морква сушена – 1 ст. л.
    • Зелень сушена – 1 ст. л.
    • Вершки – 200 мл
    • Селера кореневої – полкорня.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Імбир свіжий – 2 см. кореня.
    • Насіння кунжуту за бажанням.
    • Сіль і улюблені спеції за смаком.
    Дивіться також:  Японський суп

    Приготування:

  • Великі печериці нарізати, дрібні залишити як є. Лук нашаткувати півкільцями, картопля і селеру кубиком. Імбир натерти на дрібній (сирної) тертці.
  • У каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому спочатку гливи і креветки з цибулею і тертим імбиром, відклавши частину вже готових продуктів убік для декорації.
  • Потім додати до решти селера. Ще раз обсмажити, після чого покласти картоплю, сушену зелень і моркву, все улюблені спеції, залити бульйоном і тушкувати до готовності. Пюрировать блендером.
  • У гаряче пюре додати тертий сир і підігріті вершки. Приправити мускатним горіхом.
  • Якщо пюре вийшло густим, розвести бульйоном до бажаної консистенції.
  • Подавати в глибоких тарілках або піали.
  • Для декорації знадобляться 3 трикутника сиру, 1 ст. л. обсмажених глив і 3 шт. великих креветок, гілочки свіжої зелені. По центру заповненої тарілки «квіткою» поміщаються три платівки сиру. В центр «квітки» викладається ложка обсмажених глив, з боків гірки розкладаються великі креветки і листочки зелені.
  • За бажанням, композицію можна присипати обсмаженими насінням кунжуту.