Крем суп з шпинату

97cd79d9f59d95c22d00ecd7c2c558c0 Крем суп з шпинату

Крем-суп зі шпинату – це рецепт ніжного першого страви, здатного урізноманітнити ситне повсякденне меню. На відміну від складних борщів і розсольників, що вимагають тривалого приготування, крем-суп зі шпинату допоможе господині заощадити час і долучитися до живильної і вишуканої кухні.

Зелень шпинату придбала популярність завдяки надзвичайно малій калорійності (23 кКал.) і високому вмісту життєво важливих макроелементів – калію, магнію, кальцію та ін В ньому також багато харчових волокон, дисахаридів і вітамінів.

Шпинат рідко вирощують в російських широтах і ціни на свіжу зелень відчутно кусаються, тому дешевше і простіше готувати з напівфабрикатів швидкого заморожування або консервів. Класичний суп складається з натуральної або порошкового бульонной основи, овочів, вершків або масла.

Як загусник, додає страві однорідну кремоподібну консистенцію, може використовуватися відварений рис, м’ясо і субпродукти, картопля, пшенична, кукурудзяна мука в поєднанні з вершками або маслом. Добре відтіняють смак шпинату пастоподібні і сирні сири, пасеровані гриби, цибулю, часникові грінки, кінза петрушка.

Далі наведено кілька нескладних рецептів, за допомогою яких можна порадувати свою сім’ю смачним першою стравою.

Крем-суп зі шпинату з грінками

Простий рецепт легкого супу на готовій бульонной основі.

Список інгредієнтів:

Грінки:

  • Хліб білий – 2 шт.
  • Приправа з зеленню.
  • Сіль.
  • Перець за смаком.
  • Часник свіжий – за смаком.

Суп:

  • Бульйон в порошку або кубику – на 1 л.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Шпинат – 600 р.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Лавровий лист.
  • Перець в горошинах.
  • Зелень за смаком.

Спосіб приготування:

  • З шматків прісного білого хліба видалити шкірки, м’якоть нарізати кубиками. Висипати на деко, підсушити протягом 10 хвилин в прогрітому шафі. Дістати і охолодити, нічим не накриваючи і періодично струшуючи.
  • Після зсипати в пакет, поперчити, присолити і всипати приправи з зеленню. За бажанням часнику розчавити. Перемішати в пакеті.
  • Обсмажити у великій кількості масла тонко нашатковану цибулю. Як тільки він стане прозорим, покласти до нього відціджену зелень шпинату. Тушкувати близько 5 хвилин.
  • Закип’ятити воду (близько 700 мл) з очищеним і дрібно нарізаною картоплею, додати лаврового листа, 2-3 великих горошин та інших спецій. Проварити 2-3 хвилини і дістати спеції шумівкою або спочатку варити їх в марлевому мішечку, закріпленому на ручці каструлі.
  • У відварі розчинити концентрат бульйону, краще курячого і витримати на вогні ще пару хвилин.
  • Так як кількість овочів у кожної господині вийде різним, то потрібно приблизно третина рідини злити з окремий посуд. Це потрібно для того, щоб контролювати густину супу, по мірі необхідності підливаючи бульйон під час подрібнення продуктів.
  • Потім в бульйон, що залишився з картоплею додати тушкований з цибулею шпинат. Зі сковороди в каструлю злити всі утворилися соки. За бажанням всипати сушеної кінзи або петрушки, білого кореня.
  • Пюрировать блендером, поступово підливаючи рідину до потрібної густоти.
  • Готовий крем-суп розлити по порціях, прикрасити ложкою сметани або м’якого сиру, половинкою вареного яйця. Поперчити.
  • Дивіться також:  Пісні щі

    Вершковий крем-суп зі шпинату з шматочками риби

    Один з визнаних «золотих» поєднань світової кухні є комбінація зелені шпинату з вершками або вершковим сиром. Насичений смак молочних продуктів органічно доповнюється ніжною гамою молодої зелені. Подібну комбінацію застосовують не тільки в перших стравах, але також в салатах і основних частування. Наприклад, червону рибу у вершковому соусі нерідко подають з гарніром з тушкованого в оливковій олії шпинату.

    Нижче наведено рецепт розкішного супу, що складається з шпинату і вершків, і доповненого шматочками вареної риби.

    Список інгредієнтів:

    • Шпинат – 600 р.
    • Сьомга (будь-яка червона риба) – 200 р.
    • Селера (білий корінь) – 150 р.
    • Картопля – 1-2 шт.
    • Цибуля -1 шт.
    • Часник – 2 шт.
    • Вершки – 200 мл
    • Борошно – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець мелений.
    • Масло.
    • Перець горошинами.
    • Мускатний горіх.
    • Зелень.
    • Лавровий лист.

    Спосіб приготування:

  • З очищеного кореня селери, корінців петрушки і приправи зварити овочевий бульйон (700-1000 мл).
  • Відцідити, овочі не знадобляться. Покласти в нього картоплю (200 р. або 50 г. рисової крупи). Як тільки звариться, додати розморожений шпинат і перевести суп на малий вогонь.
  • У сковороді приготувати білий соус. Для цього пасерувати тонко нашатковану ріпчасту цибулю, влити вершки і просіяти ложку обсмаженої борошна. Часник або імбир за бажанням.
  • Приправити і посолити, на кінчику ножа додати мускатного горіха. Всипати сушеної зелені.
  • Тушкувати до загустіння.
  • Влити соус в суп. Весь вміст каструлі пюрировать до однорідної консистенції.
  • Окремо з сіллю, лавровим листом і перцем відварити шматок червоної риби. Розібрати на шматочки філе без кісток і шкіри.
  • Розлити готовий крем-суп по порційних тарілках. У центр кожного покласти по 1-2 ст. л. відвареної риби.
  • Дивіться також:  Суп з пельменів

    Крем-суп зі шпинату з м’ясом птиці

    М’ясо птиці в крем-супи зі шпинатом додають найчастіше, так як воно низькокалорійні і готується швидше інших м’ясних продуктів. Для згущення страви використовується густа рисова каша з круглого рису. Саме рис круглих сортів має потрібної крахмалистостью для створення необхідної консистенції супу.

    Список інгредієнтів:

    • Шпинат – 600 р.
    • Рис круглий – 50-70 р.
    • Вершки жирні – 150 мл
    • Курятина – 500 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 2 шт.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Чорний перець.
    • Спеції для птиці.
    • Сіль.
    • Мускатний горіх.
    • Масло вершкове – 70-100 р.
    • Майонез, сир, сметана для подачі.

    Спосіб приготування:

  • З четвертинки курки зняти шкіру і обробити шматок на 3-4 частини. Шкіру викинути. Зварити бульйон зі спеціями для птиці, половинкою цибулини і сіллю. М’яса дати охолонути в бульйоні, після розібрати на невеликі шматочки.
  • Бульйон процідити, при необхідності освітлити курячим білком. Спеції і варену цибулю викинути.
  • Відварити рис до стану в’язкої каші.
  • На сковороді у вершковому маслі стушкувати шпинат з двома розтертими часточками часнику. Перекласти на підігріте бульйон.
  • Рисову кашу (3-4 ст. л.) збити з вершками. Отриманий соус» по порціях влити в основу супу. Якщо не вистачає густоти, можна всипати ложку підсмаженого пшеничного борошна.
  • Додати солі, чорного перцю та інших приправ. Варити 5-7 хвилин на середньому вогні.
  • Шматочки курячого м’яса можна додати безпосередньо в суп-пюре або, розлив перше на порції, викласти гіркою в центрі тарілки.
  • Гарячий суп перед подачею за бажанням присипати сиром і петрушкою.
  • Суп-пюре зі шпинату з беконом

    Дуже ситний суп з апетитними шматочками бекону, обсмаженого до хрускоту.

    Список інгредієнтів:

    • Шпинат – 400 р.
    • Квасоля біла дрібна – 100 р.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Бекон – 3-4 смужки.
    • Картопля – 250 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Мед – 1 ч. л.
    • Чилі свіжий і в порошку.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Кунжут смажений – 1 ст. л.
    • Вершки – 200 мл
    • Овочевий бульйон – 500 – 700 мл
    • Сіль.
    • Перець.
    • Інші спеції за смаком.
    Дивіться також:  Юшка з окунів

    Спосіб приготування:

  • Розтопити в сковороді 1 ч. л. вершкового масла. Покласти всередину надсеченный стручок чилі без насіння, але з плодоніжкою. Обсмажити пару хвилин і видалити. Додати бекон, нарізаний тонкою соломкою.
  • Свинячий напівфабрикат обсмажити в гострому олії до хрускоту. Приправити товченими часточками часнику, медом, спеціями за смаком і сіллю.
  • Вибрати хрусткі шматочки шумівкою, залишивши весь жир з соками на сковороді. Покласти туди квасолю, ретельно відціджену від заливки. Також обсмажити до золотистої скоринки.
  • Квасолю можна зняти на серветки, щоб видалити частину жиру.
  • В звільнилася сковороду доповісти вершкового масла. Коли воно розтане, пасерувати цибулю, а потім викласти до нього весь шпинат і стушкувати.
  • Відварити картоплю в підсоленій воді. Злити з нього приблизно половину рідини. Решту подрібнити до стану густого пюре без грудочок.
  • Тушкований шпинат з цибулею з допомогою блендера послідовно змішати з картопляним пюре, вершками і залишками картопляного бульйону, поступово доводячи консистенцію крем-супу до потрібного рівня.
  • Приправити спеціями, сіллю і чорним перцем.
  • Якщо супу не вистачає жирності і «сливочности», то до нього можна вбити блендером 50-70 р. вершкового масла.
  • Подають суп, розлив по порційних тарілках, помістивши в центр кожної 2-3 ст. л. обсмаженої квасолі. Зверху присипати все хрустким беконом, рубаною зеленню і насінням кунжуту.