Крем-суп зі шпинату

%name Крем суп зі шпинату

Перші страви у всі часи були головною і невід’ємною частиною російської та в цілому слов’янської кухні. Густе ситне страву як не можна краще відповідало реаліям суворої природи – вогкої осені і лютої зими. У російській поданні суп – це страва з добротним шматком м’яса, розкішним наваристим бульйоном і безліччю овочів в його складі.

Такі незвичні на вигляд крем — супи стали з’являтися на російських столах лише в 18 столітті під впливом аристократичної французької кухні. Спочатку блюдо «освоїлося» в меню дворян, а трохи пізніше стало поширюватися в середньому класі – буржуазії. Однак широкої популярності воно не отримало і до цього дня. Більшості відомі лише поодинокі рецепти таких супів – томатний, сирний, гороховий, картопляний і т. д.

Крем-суп зі шпинату – практично невідоме в повсякденній кухні страва. Між тим тарілка з ефектним супом м’якого зеленого кольору багатьом піде на користь і доведеться вельми до смаку. Найтонші листя свіжого шпинату містять весь спектр життєво важливих вітамінів, органічні кислоти і легко засвоюваний білок, якого в ньому неабияку кількість.

Супи на основі шпинату готують з різного роду бульйонами, відвареним м’ясом і птицею, сиром, грибами, картоплею і яйцями. Добре поєднується зелень з молочними продуктами і вершковим маслом, з такими прянощами, як розмарин, мускатний горіх, базилік і орегано.

Всі секрети ніжного крем-супу розкриті нижче.

Крем-суп зі шпинату на вершках

Простий і доступний кожному рецепт вишуканого супу щодня.

Список інгредієнтів:

  • Листя свіжого шпинату – 400 р. або
  • Заморожений шпинат – 300 р.
  • Часник – 3 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Готовий курячий бульйон – 700 мл або
  • Вода і 1 кубик курячого концентрату.
  • Перець.
  • Вершки питні – 300 мл
  • Сіль.
  • Білий сир – 100 р.
  • Мускатний горіх.
  • Сухарики – 20-30 р. на порцію.
Дивіться також:  Томатний суп

Спосіб приготування:

  • Розтовкти часник і дрібно нашаткувати цибулю. Пасерувати овочі в розігрітій олії на маленькому вогні. Ні часник, ні лук не повинні горіти, інакше смак страви буде сильно зіпсований.
  • До обсмаженої масі додати пюрированные блендером листя свіжого шпинату або злегка віджаті з розмороженого брикету.
  • Гасити близько 3 хвилин.
  • У холодних вершках розчинити борошно і влити в сковороду. Інтенсивно перемішати, домагаючись рівномірного розподілу згущувача, інакше утворюються грудочки.
  • Як тільки вся мука завариться, і маса почне густіти, поступово розбавити її м’ясним бульйоном.
  • Всипати всі спеції, сіль і накрити кришкою на пару хвилин. Після цього додати тертий сир, перемішати і відразу зняти з вогню.
  • Гарячим розлити по тарілках. У кожну порцію покласти вершкового масла (по чайній ложці) і жменьку сухариків. За бажанням прикрасити гілочкою зелені.
  • Крем-суп із шпинату «Лінивий»

    Подстроенный під домашню кухню рецепт смачного супу-пюре.

    Список інгредієнтів:

    • Крутий яловичий бульйон – 1 л.
    • Шпинат – 400 р.
    • Картопля – 250 р.
    • Селера корінь – 80-100 р.
    • Петрушка – 30 р.
    • Морква – 80 р.
    • Яйце варене – 1 шт.
    • Перець чорний.
    • Зелена цибуля – 40 р.
    • Сіль.
    • Масло вершкове – 2 ст. л.
    • Яблучний оцет – 1-2 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Очищені коренеплоди довільно нарізати і покласти в яловичий бульйон. Моркву і селеру потрібно нарізати дрібніше, ніж картопля, так як вони довше варяться.
  • Овочі тушкувати у відкритій каструлі до повної готовності. Приправити за смаком будь-якими спеціями.
  • Як тільки вони зваряться, додати в каструлю розтерте листя шпинату і яблучний оцет. Всипати по смаку будь-яких спецій. Готувати ще близько 5 хвилин, після чого покласти всередину шматок вершкового масла і пюрировать до однорідності.
  • Повинен вийти рідкий крем-суп. Якщо він вийшов густіше, ніж очікувалося, то його завжди можна розбавити гарячим бульйоном.
  • При подачі кожну порцію прикрасити половинкою вареного яйця, рубаним зеленим луком і декількома гілочками петрушки. Окремо по вподобанню подати жирну сметану.
  • Дивіться також:  Крем суп з шпинату

    Крем-суп зі шпинату з грибами

    Густий суп з великими шматочками ніжних глив.

    Список інгредієнтів:

    • Сухарики – по 20 г. на порцію.
    • Гливи – 200 р.
    • Шпинат – 400 р.
    • Перець чорний і червоний.
    • Щавель – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Цибуля – 100 р.
    • Картопля – 250 р.
    • Часник – 3 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Сметана – 1 ст. л. на порцію.
    • Сіль.
    • Бульйон м’ясний – 1 л.
    • Мускатний горіх.

    Спосіб приготування:

  • Обсмажити гливи на вершковому маслі, добре поперчив і додавши солі. Кілька акуратних грибочків відкласти для прикраси тарілки.
  • До грибів додати подрібнену цибулю і товчений часник. Пасерувати до прозорості.
  • У бульйон покласти великі шматки картоплі та моркви. Відварити овочі і додати до них розтерте листя щавлю і шпинату.
  • Приправити спеціями. Тушкувати у відкритій каструлі п’ять хвилин, після чого збити заглибним блендером. Повинна вийти повністю однорідна маса без грудочок.
  • Потім додати в неї обсмажені гриби з цибулею і часником. Злити всі ароматне масло з сковороди.
  • Натерти мускатного горіха, роздрібнити в млині кілька горошин чорного перцю. За смаком присипати пекучим перцем. В цей раз пюрировать в імпульсному режимі (періодичне натискання), щоб гриби измельчились не до кінця.
  • Розлити гарячий крем-суп по тарілках. Прикрасити ложкою сметани, кількома смаженими грибочками, гілочками зелені. По периметру обсипати сухарями.