Крем з йогурту для торта

e6156279605ee6dd06425a7bcf3f0820 Крем з йогурту для торта

Натуральний йогурт без крохмальних добавок – надзвичайно корисна для здоров’я річ. Він містить культури молочнокислих бактерій, що володіє низькою калорійністю і високою поживністю. У йогурту менш виражений характерний кислий присмак, що вигідно відрізняє його від кефіру або ряжанки.

Кондитери використовують йогурт в якості дієтичної заміни жирної сметани, масла та вершків. На його основі готують бісквітне тісто, просочення і легкі креми для десертів.

Для створення крему зазвичай беруть йогурт і поєднують його зі згущеним і сухим молоком, шоколадом і какао, кокосовою стружкою, сухофруктами та іншими інгредієнтами. Щоб відтінити вершкову ноту, додають сироп, лікер або коньяк. Пишність крему забезпечує желатин, збиті вершки або білки, заварений крохмаль або борошно.

Готову масу використовують у багатошарових тортах, штучних тістечок і різноманітних десертах. Як приготувати ніжний йогуртовий крем, яким можна насолоджуватися без побоювань за фігуру, розкажуть наведені далі рецепти.

Йогуртовий крем з вершками

Найпростіший рецепт крему з желатином. Тут підійдуть натуральні вершки з коров’ячого молока або рослинний напівфабрикат. Замість цукру бажано взяти цукрову пудру (можна вже ароматизовану), це полегшить завдання.

Список інгредієнтів:

  • Йогурт – 200 р.
  • Вершки вищої жирності – 200 р.
  • Цукрова пудра – 150 р.
  • Желатин – на 500 г. продукту.

Спосіб приготування:

  • Дуже охолоджені вершки. Для цього пакет помістити в морозильну камеру на 1-1,5 години. Збити з ароматизованою цукровою пудрою до збільшення обсягу в два рази.
  • Розмочити желатин в теплій воді, трохи підігріти і добитися повного розчинення кристалів.
  • Остудити желатиновий розчин і влити його в йогурт.
  • З’єднати дві заготовки і ще раз збити міксером.
  • Розкласти по порційних формах і охолодити.
  • Йогуртовий крем заварний

    Крем підходить для начинки еклерів, прошарку тістечок і тортів. Дуже часто його вживають як самостійну страву, декоративно виклавши в креманки і прикрасивши свіжими фруктами, шоколадом і горіхами.

    Дивіться також:  Торт з ананасом

    Стандартний рецепт збагачують фруктовими і ягідними наповнювачами. Для цього ягоди уварюють у цукровому сиропі. Також змінити смак заварного крему можна, взявши за основу йогурт з наповнювачем (вишнями, чорницями, полуницями і т. д.).

    Список інгредієнтів:

    • Жовток – 2 шт.
    • Йогурт питний з наповнювачем – 300 мл
    • Цукрова пудра або пісок – 100-150 р.
    • Вода або молоко – 70 – 100 мл
    • Борошно пшеничне – 1-2 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Жовтки розтерти з ароматизованої цукровою пудрою і молоком. Всипати частинами половину борошна. Її потрібно додавати поступово, так як важко визначити точну кількість (скільки візьме крем). В рецептурі дана приблизна маса.
  • У результаті повинна вийти густа маса, що нагадує дуже жирну сметану (але не тісто).
  • Розбавити заготівлю йогуртом і поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати і відстежувати густоту крему. Якщо крем стає занадто густим, то розбавити молоком або водою.
  • Крем остудити і збити з додатковими інгредієнтами за вибором (кокосовою стружкою, уваренными ягодами і фруктовими соками, десертним алкоголем, шоколадом).
  • Готовий крем в чистому вигляді має однорідну «шовкову» текстуру і легкий кремовий відтінок.
  • Охолодженим кремом прослаивают бісквітні і млинцеві торти, різні тістечка. Вживають заварную основу і як самостійне блюдо.
  • Мигдальний крем на йогурті

    Розкішний крем з багатою палітрою смаку, зроблений без желатину і калорійних загусників начебто білка або вершків.

    Список інгредієнтів:

    • Йогурт без добавок – 300 мл
    • Апельсин – 1 шт.
    • Сік апельсина – 4 ст. л. або 50 мл
    • Вівсяні пластівці – 100-150 р.
    • Мигдаль або пелюстки – 50 р.
    • Лікер апельсиновий – 2 ст. л.
    • Цукор – 100 р.
    • Ванілін або пудра за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Апельсин вимити щіткою з милом (віддалиться парафінова оболонка консерванту). Натерти з нього цедри і віджати весь сік.
  • Вівсяні пластівці обсмажити на сухій сковороді або просушити в мікрохвильовці, розклавши на тарілці рівним тонким шаром. Доводити до виразного золотистого кольору не потрібно, достатньо легкого кремового відтінку.
  • Охолоджені пластівці змолоти на борошно разом з мигдалем. Змішати з натуральним йогуртом, цедрою і соком апельсина, ванільним ароматизатором, десертним алкоголем і цукром.
  • Оцінити реальну густоту крему можна через 20-30 хвилин, так як вівсяні пластівці вбирають вологу поступово. Через зазначений час знову збити крем, розкласти його по порційних формочках і прикрасити до подачі.
  • Дивіться також:  Ягідний торт

    Сирно-йогуртний крем з чорносливом

    Кисло-солодкий крем для дієтичних десертів. Додавання провареного чорносливу надає йому специфічний смак, який у чистому вигляді подобається далеко не все. Пом’якшити палітру смаку можна жовтим родзинками, фініками або курагою. Протертий сир в рецепті можна поміняти на вершковий сир.

    Список інгредієнтів:

    • Сир протертий – 300 р.
    • Йогурт без добавок – 200 р.
    • Желатин на 1 кг продукту.
    • Ванільна пудра.
    • Цукор – 100-150 р.
    • Чорнослив – 100 р.
    • Жовтий родзинки – 50 р.
    • Соняшник або горіхи за бажанням (50 р.).

    Спосіб приготування:

  • Розвести желатин у 50 мл теплої води, підігріти (не кип’ятити) і домогтися повного розчинення. Остудити і змішати з сиром і йогуртом.
  • Чорнослив і родзинки окремо замочити в теплій воді. Промити і перебрати. Чорнослив скласти в сотейник. Додати 100 р. цукру і 150 мл води.
  • Проварити до м’якості і повного розчинення цукру. Остудити і пюрировать блендером або протерти ситом.
  • Черносливовое пюре і дрібно нарубаний родзинки додати до сирної основі крему.
  • Збити міксером, охолодити. При необхідності знову збити і розкласти по порційних креманках або використовувати за призначенням.
  • Ананасову-йогуртний крем

    Ніжний крем з великими шматочками ананасів часто готують для начинки кошиків або прошарку бісквітних десертів – «гірок». Аналогічно попереднім рецептом вершковий сир можна замінити протертим сиром.

    Список інгредієнтів:

    • Вершковий сир Маскарпоне – 200 р.
    • Йогурт ванільний – 150-200 мл.
    • Вершковий лікер – 2 ст. л.
    • Ананас консервований – 100 р.
    • Ванільна пудра – 1 уп.
    • Желатин на 1 кг продукту.
    • Цукор – 100 р.
    • Мигдальні пелюстки для прикраси – 3-4 ст. л.
    • Питні вершки – 100 мл

    Спосіб приготування:

  • Розчинити желатин в теплих вершках і процідити суміш. Змішати з йогуртом, ванільним ароматизатором, вершковим сиром і цукром. Добре збити масу.
  • Дрібно порубати кубики ананасів і 1-2 ст. л. мигдалевих пелюсток. Додати до заготівлі. Влити вершковий лікер.
  • Ще раз збити і прибрати в холодильник для охолодження.
  • Готовим кремом начинити пісочні кошики або трубочки заварних эклером